امواج مرئی: تفاوت بین نسخه‌ها

از ویکی نجوم
پرش به: ناوبری، جستجو
جز (جایگزینی متن - 'ك' به 'ک')
جز (جایگزینی متن - 'ستارهای' به 'ستاره ای')
 
(۲ نسخه‌ٔ میانی ویرایش شده توسط ۱ کاربر نشان داده نشده)
سطر ۳: سطر ۳:
 
==امواج مرئی==
 
==امواج مرئی==
  
امواج مرئی جز [[امواج الکترومغناطیس]] دسته بندی می شوند. تمام [[نور]] و امواجی که ما در اطرافمان می بینیم شامل امواج مرئی می شوند که [[طول موج]] و [[فرکانس]] ([[بسامد]]) دو مولفه ی اصلی آن ها هستند. [[طول موج]] بر حسب واحدی به نام نانومتر بیان می شود. طول موج امواج مرئی بین 400 تا 700 نانومتر است که شامل تمامی رنگ ها و امواج مرئی اطراف ما و عالم می شود.
+
امواج مرئی جز [[امواج الکترومغناطیسی|امواج الکترومغناطیس]] دسته بندی می شوند. تمام [[نور]] و امواجی که ما در اطرافمان می بینیم شامل امواج مرئی می شوند که [[طول موج]] و [[فرکانس]] ([[بسامد]]) دو مولفه ی اصلی آن ها هستند. [[طول موج]] بر حسب واحدی به نام نانومتر بیان می شود. طول موج امواج مرئی بین 400 تا 700 نانومتر است که شامل تمامی رنگ ها و امواج مرئی اطراف ما و عالم می شود.
[[نور]] نیز جز امواج مرئی می شود که رنگ آن در مرکز نوار رنگی امواج مرئی قرار دارد و قبل از این رنگ یعنی سفید با به عقب رفتن به رنگ بنفش نزدیک می شویم که [[طول موج]] آنها حدودا 400 نانومتر است و نزدیک به تابش [[فرابنفش]] است و با به جلو رفتن به نور یا رنگ قرمز نزدیک می شویم که [[طول موج]] آن ها حدودا 700 نانومتر است و نزدیک به پرتو های [[فروسرخ]] هستند و از آنجایی که [[طول موج]] با [[بسامد]] رابطه ی عکس دارد (مثلا با افزایش [[طول موج]]، [[بسامد]] کاهش می یابد.) و با افزایش طول موج [[انرژی]] موج کاهش می یابد در نتیجه [[انرژی]] امواج با رنگ بنفش بیشترین است و انرژی نور قرمز از همه کم تر است.
+
[[نور]] نیز جز امواج مرئی می شود که رنگ آن در مرکز نوار رنگی امواج مرئی قرار دارد و قبل از این رنگ یعنی سفید با به عقب رفتن به رنگ بنفش نزدیک می شویم که [[طول موج]] آنها حدودا 400 نانومتر است و نزدیک به تابش [[پرتو فرابنفش|فرابنفش]] است و با به جلو رفتن به نور یا رنگ قرمز نزدیک می شویم که [[طول موج]] آن ها حدودا 700 نانومتر است و نزدیک به پرتو های [[پرتو فروسرخ|فروسرخ]] هستند و از آنجایی که [[طول موج]] با [[بسامد]] رابطه ی عکس دارد (مثلا با افزایش [[طول موج]]، [[بسامد]] کاهش می یابد.) و با افزایش طول موج [[انرژی]] موج کاهش می یابد در نتیجه [[انرژی]] امواج با رنگ بنفش بیشترین است و انرژی نور قرمز از همه کم تر است.
  
  
قابل ذکر است که امواج مرئی در وسط نوار [[امواج الکترومغناطیس]] واقع شده اند، یعنی در بین [[طول موج]] های 10 به توان 9- تا 10 به توان 6- .
+
قابل ذکر است که امواج مرئی در وسط نوار [[امواج الکترومغناطیسی|امواج الکترومغناطیس]] واقع شده اند، یعنی در بین [[طول موج]] های 10 به توان 9- تا 10 به توان 6- .
 
در عالم ذرات یا اجرامی وجود دارند که امواجی که از خود گسیل میکنند در طول موج امواج مرئی نیست و یا اینکه در اطراف یک جرم قسمتی وجود دارد که امواج مرئی گسیل نمی کند و برای رصد این اجرام یا قسمت ها به [[آشکارساز]] نیاز داریم.
 
در عالم ذرات یا اجرامی وجود دارند که امواجی که از خود گسیل میکنند در طول موج امواج مرئی نیست و یا اینکه در اطراف یک جرم قسمتی وجود دارد که امواج مرئی گسیل نمی کند و برای رصد این اجرام یا قسمت ها به [[آشکارساز]] نیاز داریم.
  
== جستارهای دیگر ==
+
== جستاره ای دیگر ==
* [[امواج الکترومغناطیس]]
+
* [[امواج الکترومغناطیسی|امواج الکترومغناطیس]]
 
* [[الکترومغناطیس]]
 
* [[الکترومغناطیس]]

نسخهٔ کنونی تا ‏۲۷ فوریهٔ ۲۰۱۳، ساعت ۰۸:۵۴

این نوشتار نیازمند منبع است . با ویرایش آن و اضافه کردن منابع معتبر ما را در پیشبرد اهداف ویکی نجوم یاری نمایید .


امواج مرئی[ویرایش]

امواج مرئی جز امواج الکترومغناطیس دسته بندی می شوند. تمام نور و امواجی که ما در اطرافمان می بینیم شامل امواج مرئی می شوند که طول موج و فرکانس (بسامد) دو مولفه ی اصلی آن ها هستند. طول موج بر حسب واحدی به نام نانومتر بیان می شود. طول موج امواج مرئی بین 400 تا 700 نانومتر است که شامل تمامی رنگ ها و امواج مرئی اطراف ما و عالم می شود. نور نیز جز امواج مرئی می شود که رنگ آن در مرکز نوار رنگی امواج مرئی قرار دارد و قبل از این رنگ یعنی سفید با به عقب رفتن به رنگ بنفش نزدیک می شویم که طول موج آنها حدودا 400 نانومتر است و نزدیک به تابش فرابنفش است و با به جلو رفتن به نور یا رنگ قرمز نزدیک می شویم که طول موج آن ها حدودا 700 نانومتر است و نزدیک به پرتو های فروسرخ هستند و از آنجایی که طول موج با بسامد رابطه ی عکس دارد (مثلا با افزایش طول موج، بسامد کاهش می یابد.) و با افزایش طول موج انرژی موج کاهش می یابد در نتیجه انرژی امواج با رنگ بنفش بیشترین است و انرژی نور قرمز از همه کم تر است.


قابل ذکر است که امواج مرئی در وسط نوار امواج الکترومغناطیس واقع شده اند، یعنی در بین طول موج های 10 به توان 9- تا 10 به توان 6- . در عالم ذرات یا اجرامی وجود دارند که امواجی که از خود گسیل میکنند در طول موج امواج مرئی نیست و یا اینکه در اطراف یک جرم قسمتی وجود دارد که امواج مرئی گسیل نمی کند و برای رصد این اجرام یا قسمت ها به آشکارساز نیاز داریم.

جستاره ای دیگر[ویرایش]