انسلادوس

از ویکی نجوم
پرش به: ناوبری، جستجو

انسلادوس دومین قمر از مجموعه قمر های عمده زحل است.قطر این قمر فقط 500 کیلومتر و چگالی آن کمی بیشتر از آب است.تصاویر ارسالی از ویجر 1 که از فاصله حدود 200 هزار کیلومتری قمر مزبور تهیه شده نشان می دهد که سطح انسلادوس نسبت به سطح دیگر قمر هایی که از یخ پوشیده شده اند دگرگون است.ویجر 2 از فاصله 87.140 کیلومتری قمر مزبور عبور کرد و به روشنی نشان داد که انسلادوس قمری است روشن و با نسبت بازتابی که از صد درصد چندان دور نیست بهترین منعکس کننده در خانواده خورشیدی به شمار می آید.بخشی از سطح انسلادوس به وسیله خردیزه هایی که در مدار پیرامون زحل در گردش اند به شدت بمباران شده و در بخشی دیگر عوارضی شبیه دره یا رشته ارتفاعات به چشم می خورد که ژرفا یا بلندی پاره ای از آنها به حدود یک کیلومتر می رسد.علاوه بر عوارض بالا دشت پهناوری نیز در انسلادوس وجود دارد که نشانه از گودهای شهابی در آن دیده نمی شود.

انسلادوس بر خلاف قمر های یخ بسته کره ای است احتمالا فعال.بدیهی است فعال بودن قمری به این کوچکی خود عجیب و شگفت انگیز خواهد بود.

مدار انسلادوس در فاصله ای به میانگین 238.900 کیلومتری زحل جای دارد و یک دور گردش آن 1روز و 8 ساعت و 33 دقیقه طول می کشد.


انسلادوس
پرونده:Titan and Enceladus.jpg
گذر انسلادوس از مقابل تایتان، تصویر از کاوشگر کاسینی


پرونده:Enceladus from Voyager.jpg
تصویر گرفته شده از انسلادوس به وسیله وویجر2 در سال 1981
پرونده:Enceladus Earth Comparison at 29 km per px.png
مقایسه اندازه انسلادوس و زمین
راست:ممکن است انسلادوس دارای اقیانوسی از آب شور در زیر پوسته یخی خود باشد. چپ:دیواره های شکاف های یخی تصعید یا ذوب شوند و یخ از طریق این منافذ به فضای بیرون راه پیدا کند.




منابع

کتاب اطلس منظومه شمسی/نویسنده:پاتریک مور/ترجمه:عباس جعفری