بارش اسدی: تفاوت بین نسخه‌ها

از ویکی نجوم
پرش به: ناوبری، جستجو
جز (جایگزینی متن - 'ك' به 'ک')
 
(۶ نسخه‌ٔ میانی ویرایش شده توسط ۲ کاربر نشان داده نشده)
سطر ۱: سطر ۱:
[[بارش شهابي]] اسدي يكي از مهمترين بارش هاي شهابي سالانه است كه منشا آن، [[دنباله‌دار]] [[تمپل – تاتل/۵۵P]] است که ذرات خود را در طی گردشش به دور [[خورشید]] به جا می‌گذارد که عبور آن در سال ۱۳۷۷ باعث شد که حتی سال بعد نیز طوفانی از شهاب‌ها را شاهد باشیم. وقتی زمین از میان ذرات باقیمانده از اين دنباله‌دار عبور می‌کند، این ذرات با سرعت ۲۵۵,۶۰۰ کیلومتر بر ساعت به جو زمین برخورد کرده ( پرسرعت‌ترین شهاب‌ها) و به دلیل اصطکاک با جو حین برخورد، به صورت درخشان دیده می‌شوند که ما آن‌ها را شهاب می‌نامیم.
+
[[بارش شهابی]] اسدی یکی از مهمترین بارش های شهابی سالانه است که منشا آن، [[دنباله‌دار]] [[تمپل – تاتل/۵۵P]] است که ذرات خود را در طی گردشش به دور [[خورشید]] به جا می‌گذارد که عبور آن در سال ۱۳۷۷ باعث شد که حتی سال بعد نیز طوفانی از [[شهاب]] را شاهد باشیم. وقتی زمین از میان ذرات باقیمانده از این دنباله‌دار عبور می‌کند، این ذرات با سرعت ۲۵۵,۶۰۰ کیلومتر بر ساعت به جو زمین برخورد کرده (پرسرعت‌ترین شهاب‌ها) و به دلیل اصطکاک با جو حین برخورد، به صورت درخشان دیده می‌شوند که ما آن‌ها را [[شهاب]] می‌نامیم.
  
 
بارش شهابی اسدی همه ساله در ۲۶ آبان به اوج فعالیت خود می‌رسد و دوره فعالیت آن از ۱۵ آبان تا ۹ آذر است. کانون بارش در قسمت سر [[صورت‌فلکی اسد]] قرار دارد.
 
بارش شهابی اسدی همه ساله در ۲۶ آبان به اوج فعالیت خود می‌رسد و دوره فعالیت آن از ۱۵ آبان تا ۹ آذر است. کانون بارش در قسمت سر [[صورت‌فلکی اسد]] قرار دارد.
سطر ۶: سطر ۶:
  
 
==منبع==
 
==منبع==
http://ayazastro.com/
+
انجمن نجوم آیاز تبریز http://ayazastro.com/

نسخهٔ کنونی تا ‏۲۸ اکتبر ۲۰۱۲، ساعت ۱۳:۲۹

بارش شهابی اسدی یکی از مهمترین بارش های شهابی سالانه است که منشا آن، دنباله‌دار تمپل – تاتل/۵۵P است که ذرات خود را در طی گردشش به دور خورشید به جا می‌گذارد که عبور آن در سال ۱۳۷۷ باعث شد که حتی سال بعد نیز طوفانی از شهاب را شاهد باشیم. وقتی زمین از میان ذرات باقیمانده از این دنباله‌دار عبور می‌کند، این ذرات با سرعت ۲۵۵,۶۰۰ کیلومتر بر ساعت به جو زمین برخورد کرده (پرسرعت‌ترین شهاب‌ها) و به دلیل اصطکاک با جو حین برخورد، به صورت درخشان دیده می‌شوند که ما آن‌ها را شهاب می‌نامیم.

بارش شهابی اسدی همه ساله در ۲۶ آبان به اوج فعالیت خود می‌رسد و دوره فعالیت آن از ۱۵ آبان تا ۹ آذر است. کانون بارش در قسمت سر صورت‌فلکی اسد قرار دارد.

منبع[ویرایش]

انجمن نجوم آیاز تبریز http://ayazastro.com/