خلأ: تفاوت بین نسخه‌ها

از ویکی نجوم
پرش به: ناوبری، جستجو
سطر ۱: سطر ۱:
 
{{نوشتار خرد}}
 
{{نوشتار خرد}}
خلاء به محيطی گفته می شود که [[چگالی]] ذره های (اتمها و مولکولهای) موجود در آن کمتر از محيط جو است .  
+
خلاء به محيطی گفته می شود که [[چگالی]] ذره های ([[اتم]]ها و [[مولکول]]های) موجود در آن کمتر از محيط جو است .  
  
معني لغوي خلا، يعني خالي بودن، تهي بودن؛ ولي در تكنيك خلا به معناي فضاي بدون ماده نيست. در هر سانتي متر مكعب ممكن است صد ها ذره باشد ولي باز هم آن را خلا مي ناميم. به عبارت ديگر مي توان خلاء را بر اساس [[فشار]] تعريف كرد، كه خلاء به محيطي گفته مي شود كه فشار آن از فشار [[اتمسفر]] كمتر باشد.
+
معني لغوي خلا، يعني خالي بودن، تهي بودن؛ ولي در تكنيك خلا به معناي فضاي بدون ماده نيست. در هر سانتي متر مكعب ممكن است صد ها ذره باشد ولي باز هم آن را خلا مي ناميم. به عبارت ديگر مي توان خلاء را بر اساس [[فشار]] تعريف كرد، كه خلاء به محيطي گفته مي شود كه [[فشار]] آن از فشار [[اتمسفر]] كمتر باشد.
  
  
براي اينکه تشخيص دهيم چه نوع خلائی داريم، تعداد مولکولها را اندازه نمی گيريم، بلکه کميتي را که معمولاً اندازه گيری می کنيم، فشار گاز است. بر اساس فشار می توان تعداد مولکولها در واحد [[حجم]] را نيز تعيين کرد.  
+
براي اينکه تشخيص دهيم چه نوع خلائی داريم، تعداد [[مولکول]]ها را اندازه نمی گيريم، بلکه [[کميت]]ي را که معمولاً اندازه گيری می کنيم، فشار گاز است. بر اساس فشار می توان تعداد مولکولها در واحد [[حجم]] را نيز تعيين کرد.  
  
  
سطر ۱۴: سطر ۱۴:
  
  
== كاربرد خلا در علوم و فنون ==
+
 
  
 
==منبع==  
 
==منبع==  
 
دکتر محمد خراسانی، "تکنيک خلاء"، چاپ اول 1371، نشر فراهانی
 
دکتر محمد خراسانی، "تکنيک خلاء"، چاپ اول 1371، نشر فراهانی
 
[[رده:فیزیک]]
 
[[رده:فیزیک]]

نسخهٔ ‏۲۴ ژوئن ۲۰۱۲، ساعت ۱۷:۱۰

این یک نوشتار خرد است . با ویرایش آن ما را در پیشبرد اهداف ویکی نجوم یاری نمایید .

خلاء به محيطی گفته می شود که چگالی ذره های (اتمها و مولکولهای) موجود در آن کمتر از محيط جو است .

معني لغوي خلا، يعني خالي بودن، تهي بودن؛ ولي در تكنيك خلا به معناي فضاي بدون ماده نيست. در هر سانتي متر مكعب ممكن است صد ها ذره باشد ولي باز هم آن را خلا مي ناميم. به عبارت ديگر مي توان خلاء را بر اساس فشار تعريف كرد، كه خلاء به محيطي گفته مي شود كه فشار آن از فشار اتمسفر كمتر باشد.


براي اينکه تشخيص دهيم چه نوع خلائی داريم، تعداد مولکولها را اندازه نمی گيريم، بلکه کميتي را که معمولاً اندازه گيری می کنيم، فشار گاز است. بر اساس فشار می توان تعداد مولکولها در واحد حجم را نيز تعيين کرد.


گستره خلا

  • خلا پايين يا متوسط
  • خلا بالا
  • خلا فرابالا



منبع

دکتر محمد خراسانی، "تکنيک خلاء"، چاپ اول 1371، نشر فراهانی