رمبش: تفاوت بین نسخه‌ها

از ویکی نجوم
پرش به: ناوبری، جستجو
(صفحه‌ای جدید حاوی 'رمبش (implosion) عبارت است از هجوم ناگهانی یک ماده به درون و به انفجار شباهت دارد. با ...' ایجاد کرد)
 
 
(۶ نسخه‌ٔ میانی ویرایش شده توسط ۳ کاربر نشان داده نشده)
سطر ۱: سطر ۱:
رمبش (implosion) عبارت است از هجوم ناگهانی یک ماده به درون و به انفجار شباهت دارد. با این تفاوت که ماده به جای حرکت به بیرون، به سمت درون می‌رود. عامل رمبش نیروی [[گرانش]] است که اشیا را به سمت هم می‌کشد. در [[ستاره]] ‌ها فشار ناشی از گرمای تولید شده توسط واکنش هسته‌ای درون [[ستاره]] عامل مقابله با رمبش می‌باشد.به این حالت تعادل هیدرواستاتیک می‌گویند.در هنگام اتمام واکنش گرمازا در [[ستاره]] در انتهای عمر آن فشار که عامل مقابله با رمبش است برداشته می‌شود و [[ستاره]] دچار رمبش می‌شود.
+
{{نوشتار خرد}}
 +
'''رمبش (implosion)''' عبارت است از هجوم ناگهانی یک ماده به درون و به انفجار شباهت دارد. با این تفاوت که ماده به جای حرکت به بیرون، به سمت درون می‌رود. عامل رمبش نیروی [[گرانش]] است که اشیا را به سمت هم می‌کشد. در [[ستاره]] ‌ها [[فشار]] ناشی از [[گرما]]ی تولید شده توسط واکنش هسته‌ای درون [[ستاره]] عامل مقابله با رمبش می‌باشد.به این حالت تعادل هیدرواستاتیک می‌گویند.در هنگام اتمام واکنش گرمازا در [[ستاره]] در انتهای عمر آن [[فشار]] که عامل مقابله با رمبش است برداشته می‌شود و [[ستاره]] دچار رمبش می‌شود.
  
درون‌پاشی باعث تولید ماده‌ای بسیار چگال در مرکز [[ستاره]] می‌شود که می‌تواند به صورت یک [[کوتوله سفید]] یا در صورت زیاد بودن جرم (بیشتر بودن از [[حد چاندراسكار]])به صورت [[ستاره نوترونی]] یا [[سیاهچاله]] درآید.
+
درون‌پاشی باعث تولید ماده‌ای بسیار چگال در مرکز [[ستاره]] می‌شود که می‌تواند به صورت یک [[کوتوله سفید]] یا در صورت زیاد بودن جرم (بیشتر بودن از [[حد چاندراسکار]])به صورت [[ستاره نوترونی]] یا [[سیاهچاله]] درآید.
  
 
== منبع ==
 
== منبع ==
سطر ۷: سطر ۸:
 
- زیلیک و اسمیت،"نجوم و اخترفیزیک مقدماتی"، ترجمه تقی عدالتی و جمشید قنبری، انتشارات آستان قدس، ۱۳۷۶
 
- زیلیک و اسمیت،"نجوم و اخترفیزیک مقدماتی"، ترجمه تقی عدالتی و جمشید قنبری، انتشارات آستان قدس، ۱۳۷۶
  
- [http://fa.wikipedia.org/wiki/%D8%B1%D9%85%D8%A8%D8%B4 ویکی پدیا]
 
  
  
[[رده:اختر فیزیک]]
+
[[رده:اخترفیزیک]]

نسخهٔ کنونی تا ‏۲۰ ژوئن ۲۰۱۳، ساعت ۲۰:۴۱

این یک نوشتار خرد است . با ویرایش آن ما را در پیشبرد اهداف ویکی نجوم یاری نمایید .

رمبش (implosion) عبارت است از هجوم ناگهانی یک ماده به درون و به انفجار شباهت دارد. با این تفاوت که ماده به جای حرکت به بیرون، به سمت درون می‌رود. عامل رمبش نیروی گرانش است که اشیا را به سمت هم می‌کشد. در ستاره ‌ها فشار ناشی از گرمای تولید شده توسط واکنش هسته‌ای درون ستاره عامل مقابله با رمبش می‌باشد.به این حالت تعادل هیدرواستاتیک می‌گویند.در هنگام اتمام واکنش گرمازا در ستاره در انتهای عمر آن فشار که عامل مقابله با رمبش است برداشته می‌شود و ستاره دچار رمبش می‌شود.

درون‌پاشی باعث تولید ماده‌ای بسیار چگال در مرکز ستاره می‌شود که می‌تواند به صورت یک کوتوله سفید یا در صورت زیاد بودن جرم (بیشتر بودن از حد چاندراسکار)به صورت ستاره نوترونی یا سیاهچاله درآید.

منبع[ویرایش]

- زیلیک و اسمیت،"نجوم و اخترفیزیک مقدماتی"، ترجمه تقی عدالتی و جمشید قنبری، انتشارات آستان قدس، ۱۳۷۶