سیارات خاکی

از ویکی نجوم
پرش به: ناوبری، جستجو
این یک نوشتار خرد است . با ویرایش آن ما را در پیشبرد اهداف ویکی نجوم یاری نمایید .

چهار سیاره عطارد ، زهره ، زمین و مریخ خاکی می باشند . خواص سطوح این سیارات و مراحل تکامل اساسی که آنها را تولید کرده وابسته به خواص سیاره ای پایه همانند جرم ، فاصله از خورشید و ترکیبات درونی می باشد .

عطارد[ویرایش]

عطارد یا تیر نزدیکترین سیاره به خورشید و کوچکترین سیاره در منظومه شمسی است .این سیاره که بهعلت نزدیکی به خورشید تحت تاثیر جاذبه ی قوی آن قرار گرفته است ، به ناچار با سرعت زیاد خود این جاذبه را خنثی می کند تا بر روی خورشید سقوط نکند ،به همین سبب به سیاره بادپا نیز مشهور است .

زهره[ویرایش]

زهره یا همان ناهید دومین سیاره نزدیک به خورشید و نزدیکترین سیاره به زمین است که در گذشته الهه زیبایی معروف بوده و به علت این که از نظر اندازه تقریبا برابر زمین است به آن خواهر زمین می گویند . از ویژگی این سیاره این است که شکل مدارش به دایره بسیار نزدیک است. ویژگی دیگر این سیاره این است که تمام سیارات پاد ساعتگرد می چرخند اما این سیاره ساعتگرد به دور خود می چرخد.

زمین[ویرایش]

زمین سیاره ای که بر روی آن زندگی می کنیم سومین سیاره منظومه شمسی است. فاصله ی زمین به طور متوسط تا خورشید برابر با یک واحد نجومی است زمین بزرگترین سیاره ی خاکی است.تنها سیاره ای است که زندگی بر روی آن امکان پذیر و روی آن آب به هر سه شکل جامد(یخ)، مایع و گاز وجود دارد. این سیاره خاکی دارای قطری (استوایی) حدود 12760 کیلومتر، مساحت رویه 500 میلیون کیلومتر مربع و حجمی در حدود یک هزار میلیارد کیلومتر مربع است

مریخ[ویرایش]

مریخ یا بهرام که به علت سرخی بیش از اندازه ی خود به الهه جنگ معروف است از جمله سیارات پرنور و نزدیک بهزمین به شمار می آید که از لحاظ جثه از زمین کوچکتر است و به علت مواد سطح و جوی که دارد به رنگ سرخ دیده می شود.



منابع[ویرایش]

1.کتاب تئوری و مسائل نجوم (رئوس مطالب سری شوم) ، نویسنده : استیسی پالن ، مترجم : صمد غلامی

کتاب الفبای نجوم و اختر فیزیک جلد دوم،محمد بهرام پور