سیاره تاب

از ویکی نجوم
پرش به: ناوبری، جستجو
این نوشتار خرد توسط مؤلف آن تکمیل می‌شود . لطفا شکیبا باشید . 


سیاره تاب[ویرایش]

پدیده سیاره تاب یا planetshine هنگامی رخ می‌دهد که نور خورشید به سیاره ای برخورد کند و سپس از روی آن بازتابیده شود و باعث روشن شدن قسمت تاریکی از اقمار آنسیاره شود. یکی از نمونه های سیاره تاب،زمین تاب است، زمانی که ماه نو است از زمین قابل مشاهده است. سیاره تاب را می‌توان در هر جای منظومه شمسی مشاهده کرد به‌ویژه اخیرا کاوشگر فضایی کاسینی توانست برای تهیه بخشی از تصاویر خود از قمرهای زحل حتی در مواقعی که نور خورشید به آن‌ها نمی‌رسید از پدیده کیوان‌تاب استفاده کند.

پرونده:Earthshine diagram.svg
نموداری از سیاره تاب

زمین تاب[ویرایش]

زمین تاب را می‌توان وقتی ماه جوان و نازک است مشاهده کرد. در هنگامی که بخشی از ماه تاریک است عوارضی از سطح ماه در سمت تاریک دیده می‌شود،علت این موضوع بازتاب نور زمین بر روی قسمت تاریک ماه است. مهتاب پدیده مقابل زمین تاب است.یعنی نور خورشید از روی ماه بازتابیده شده و به زمین می‌رسد.

پرونده:Earthshine.jpg
زمین تاب بازتابی از ماه به هنگام مقارنه با سیاره زهره



حلقه تاب[ویرایش]

برخی از سیاره‌ها هم‌چون زحل دارای حلقه‌هایی در پیرامون خود هستند و زمانی که نور خورشید توسط این حلقه‌ها به سطح سیاره یا ماه‌های آن سیاره بازتابیده بشود به این پدیده حلقه‌تاب گفته می‌شود. این پدیده در بسیاری از عکس‌های گرفته شده توسط کاوشگر فضایی کاسینی مشاهده شده‌است.

پرونده:Saturn eclipse crop.jpg
حلقه‌تاب سیاره زحل در حالتی که کاوشگر کاسینی (تصویربردار) در این سو و خورشید در آن سو (در پشت) این سیاره قرار گرفته‌است.


منبع[ویرایش]

ویکی پدیا انگلیسی [۱]