فوکوسر

از ویکی نجوم
نسخهٔ تاریخ ‏۲۲ ژانویهٔ ۲۰۱۴، ساعت ۱۵:۱۰ توسط هانيه اميري (بحث | مشارکت‌ها) (جایگزینی متن - 'می توان' به 'می‌توان')
(تفاوت) → نسخهٔ قدیمی‌تر | نمایش نسخهٔ فعلی (تفاوت) | نسخهٔ جدیدتر ← (تفاوت)
پرش به: ناوبری، جستجو

یکی از مهم ترین قسمت های هر تلسکوپ سیستم فوکوس آن است. در عکاسی نجومی، مهم نیست چقدر خرج اپتیک، مقر، دوربین، فیلتر های گران قیمت و ... کرده اید و چقدر در پردازش تصویر مهارت دارید، در صورتی که ردیابی دقیق و فوکوس خوبی نداشته باشید هر چه کرده اید هیچ است. حتی فوکوس مناسب اهمیت بیشتری نسبت به ردیابی دقیق دارد.

اول آنکه فوکوسر بخشی مجزا از تلسکوپ به شمار می رود و در تلسکوپ ها جزو ابزار جانبی محسوب می شود (مثل چشمی ها)؛ پس خیلی ها فوکوسر تلسکوپ خود را عوض می کنند تا کیفیت کارشان بالاتر رود. دوم اینکه فوکوسر را می‌توانیم از دو جهت بررسی کنیم: ابعاد و دقت تنظیم. از نظر ابعاد؛ آنچه معمول است دو عدد 1.25 و 2 اینچ قطر برای فوکوسر است، اما در موارد خاصی و در تلسکوپ های بزرگ فوکوسر 3 اینچ هم داریم. کیفیت تصویر در فوکوسر 2 اینچ بسیار بهتر از 1.25 می باشد و اصولا بسیار مهم است که فوکوسر یک تلسکوپ 2 اینچ باشد یا 1.25 اینچ. از نظر دقت؛ دو نوع فوکوسر تک سرعته و دو سرعته داریم که باز هم در مواردی خاص به نوع سه و چهار سرعته هم بر می خوریم اما رایج تر همان دو نوع اول است. فوکوس با فوکوسر دو سرعته بسیار راحت تر و دقیق تر از سری تک سرعته است،؛ زیرا در این فوکوسر ها، با یک پیچ فوکوسر سریع حرکت می کند، و پیچ دوم حرکت ریز تری برای تنظیم دقیق تر دارد.

اگر بخواهیم پا را از این حد فرا تر بگذاریم، به فوکوسر های دیجیتال می رسیم. این فوکوسر ها طوری طراحی شده اند که حرکت دقیق فوکوسر را با عددی روی فوکوسر نشان می دهند و این سیستم در فوکوس در شب بسی به افراد و مخصوصا در عکاسی نجومی کمک خواهد کرد. تلسکوپ های ویلیام که حروف DDG را در نام خود دارند از این سیستم بهره می برند. البته نوع پیشرفته تری هم وجود دارد که علاوه بر 2 اینچ، 2 سرعته و دیجیتال بودن، کنترلی دارد که در دست فرد قرار می گیرد و توسط آن فوکوسر جابجا می گردد که این عمل نیز از لرزش ها می کاهد. این نکته نیز حائض اهمیت است که همه این موارد با افزایش قیمت فوکوسر همراه خواهد بود.


و قابلیت دیگری که در برخی فوکوسر ها مشاهده می شود (عمدتا در فوکوسر تلسکوپ آپوکروماتیک) قابلیت چرخش 360 درجه بدون تغییر فوکوس است که در کادربندی کمک زیادی به عکاس می کند. در غیر این صورت برای کادر بندی می بایست دوربین را در فوکوسر چرخاند که این گاهی منجر به تغییر فوکوس صحیح می شود.<ref> فروم نجومی آوااستار[۱] </ref>


فوکوسر دیجیتال

منبع[ویرایش]

<references />