M81: تفاوت بین نسخه‌ها

از ویکی نجوم
پرش به: ناوبری، جستجو
جز (جایگزینی متن - 'می توان' به 'می‌توان')
 
(۶ نسخه‌ٔ میانی ویرایش شده توسط ۲ کاربر نشان داده نشده)
سطر ۱: سطر ۱:
{{نوشتار خرد}}مسیه ۸۱(به انگلیسی: Messier 81) (یا NGC 3031 یا [[کهکشان]] بوده(به انگلیسی: Bode's Galaxy))یک [[کهکشان مارپیچی]] در فاصله ۱۲ میلیون [[سال نوری]] از ما است که در [[صورت فلکی دب اکبر]] قرار دارد. ام 81 به خاطر مکان جاگیریش در آسمان و هسته ی فعالی که دارد، سوژه ای جذاب برای ستاره شناسان است.[[ قدر]] پایین این کهکشان و گستره ی آن در آسمان شب، ام 81 را به یکی از اعضای محبوب [[فهرست مسیه]] برای آماتور ها هم تبدیل می کند.این جرم از قدر 9 میباشد.
+
{{نوشتار خرد}}
 +
مسیه ۸۱(به انگلیسی: Messier 81) یا NGC 3031 یک [[کهکشان مارپیچی]] در فاصله ۱۲ میلیون [[سال نوری]] از ما است که در [[صورت فلکی دب اکبر]] قرار دارد. ام 81 به خاطر مکان جاگیریش در آسمان و هسته ی فعالی که دارد، سوژه ای جذاب برای ستارهشناسان است.[[ قدر]] پایین این کهکشان و گستره ی آن در آسمان شب، ام 81 را به یکی از اعضای محبوب [[فهرست مسیه]] برای آماتور ها هم تبدیل می کند.این جرم از قدر 8 می‌باشد. M81 را می‌توان در آسمانی تاریک حتی با دوربین دوچشمی هم مشاهده کرد؛ رنگ آن شیری-سفید و گستردگی ظاهری اش به اندازه نصف قرص [[ماه]] کامل است.
 +
 
 +
در حدود نیم درجه ای شمال این [[کهکشان]]، کهکشان واضح دیگری به نام [[M82]] قرار گرفته است؛ M81 را همراه با M82 کهکشان های بده می نامند.
  
 
[[پرونده:Sig07-009.jpg|600px|thumb|left|]]
 
[[پرونده:Sig07-009.jpg|600px|thumb|left|]]
سطر ۶: سطر ۹:
 
==منبع==
 
==منبع==
 
ویکی پدیا فارسی
 
ویکی پدیا فارسی
 +
 +
راهنمای ماهانه آسمان شب/ترجمه مهندس احمد دالکی

نسخهٔ کنونی تا ‏۲۲ ژانویهٔ ۲۰۱۴، ساعت ۱۴:۳۳

این یک نوشتار خرد است . با ویرایش آن ما را در پیشبرد اهداف ویکی نجوم یاری نمایید .

مسیه ۸۱(به انگلیسی: Messier 81) یا NGC 3031 یک کهکشان مارپیچی در فاصله ۱۲ میلیون سال نوری از ما است که در صورت فلکی دب اکبر قرار دارد. ام 81 به خاطر مکان جاگیریش در آسمان و هسته ی فعالی که دارد، سوژه ای جذاب برای ستارهشناسان است.قدر پایین این کهکشان و گستره ی آن در آسمان شب، ام 81 را به یکی از اعضای محبوب فهرست مسیه برای آماتور ها هم تبدیل می کند.این جرم از قدر 8 می‌باشد. M81 را می‌توان در آسمانی تاریک حتی با دوربین دوچشمی هم مشاهده کرد؛ رنگ آن شیری-سفید و گستردگی ظاهری اش به اندازه نصف قرص ماه کامل است.

در حدود نیم درجه ای شمال این کهکشان، کهکشان واضح دیگری به نام M82 قرار گرفته است؛ M81 را همراه با M82 کهکشان های بده می نامند.

منبع[ویرایش]

ویکی پدیا فارسی

راهنمای ماهانه آسمان شب/ترجمه مهندس احمد دالکی