عکاسی اچ دی آر

از ویکی نجوم
نسخهٔ تاریخ ‏۲۲ ژانویهٔ ۲۰۱۴، ساعت ۱۵:۱۰ توسط هانيه اميري (بحث | مشارکت‌ها) (جایگزینی متن - 'می توان' به 'می‌توان')
(تفاوت) → نسخهٔ قدیمی‌تر | نمایش نسخهٔ فعلی (تفاوت) | نسخهٔ جدیدتر ← (تفاوت)
پرش به: ناوبری، جستجو

تصویر برداری با دامنه دینامیک بالا (High Dynamic Range) یا عکاسی به روش HDR، یکی از تکنیک هایی است که در عکاسی استفاده می شود. هدف این تکنیک‌ ها نمایش دقیق دامنه شدت‌های نور موجود در صحنه‌های طبیعی است و در واقع تلاش می کند تا بخش های تاریک عکس را در کنار قسمت های روشن نمایش دهد. عکس‌های اچ‌دی‌آر با ترکیب چند عکس به وجود می‌آیند؛ برای هر عکس اچ‌دی‌آر، باید چند عکس با کادر کاملا یکسان تهیه کرد (معمولا ۳ یا ۵ عکس) و هر عکس باید با نوردهی خاصی گرفته‌شده باشد؛ به این ترتیب که یک عکس با نوردهی معمولی و بقیهٔ عکس‌ها با نوردهی دو پله کمتر و بیشتر. سپس تصاویر در نرم افزار های پردازش تصویر روی هم قرار می گیرند تا تصویری با نور صحیح به دست آید. بهتر است در عکاسی اچ دی آر از فرمت RAW برای تصاویر استفاده کنیم زیرا محدوده دینامیکی این فرمت از JPG بالاتر است. البته می‌توان به جای گرفتن چندین عکس، یک عکس را با تنظیمات نور متفاوت به صورت چند تصویر در رایانه ذخیره کرد و سپس عمل ویرایش و تبدیل به HDR را روی آن ها انجام داد.

در عکاسی نجومی و خصوصا عکاسی عمق آسمان، تکنیک HDR از اصول اولیه است زیرا باید تمامی مناطق با شدت های نوری متفاوت به خوبی کنار هم دیده بشوند. کهکشان آندرومدا و سحابی جبار از جمله سوژه های عکاسی نجومی اند که حتما باید به صورت HDR عکاسی شوند.

در عکاسی با تکنیک HDR، هر قسمت از سوژه شدت نوری خاصی دارد، عکاس با استفاده از تهیه چند فریم با نوردهی های متفاوت در هر یک از عکس ها نور قسمت خاصی از تصویر را به صورت مناسب ثبت می نماید، سپس در ویرایش عکس هر کدام از قسمت هایی که به خوبی ثبت شده است در کنار قسمت دیگر قرار می گیرد و عکسی با دامنه دینامیک صحیح ثبت می شود.
سحابی جبار یا M42 از جمله بارز ترین اجرام نجومی است که نیاز به تکنیک HDR در آن وجود دارد، زیرا مرکزی بسیار پر نور دارد اما برای ثبت اطراف آن نیاز به نوردهی طولانی وجود دارد. در نتیجه چند فریم با نوردهی متفاوت گرفته می شود و سپس با کمک گرفتن از HDR تصویری بدین صورت به دست می آید.


منبع[ویرایش]

1. http://forum.avastarco.com/

2. ویکی پدیا فارسی