در حال ویرایش آکندریت

پرش به: ناوبری، جستجو

هشدار: شما وارد نشده‌اید. نشانی آی‌پی شما برای عموم قابل مشاهده خواهد بود اگر هر تغییری ایجاد کنید. اگر وارد شوید یا یک حساب کاربری بسازید، ویرایش‌هایتان به نام کاربری‌تان نسبت داده خواهد شد، همراه با مزایای دیگر.

این ویرایش را می‌توان خنثی کرد. لطفاً تفاوت زیر را بررسی کنید تا تأیید کنید که این چیزی است که می‌خواهید انجام دهید، سپس تغییرات زیر را ذخیره کنید تا خنثی‌سازی ویرایش را به پایان ببرید.
نسخهٔ فعلی متن شما
سطر ۱: سطر ۱:
نام یک گروه از دو گروه بزرگ [[شهاب سنگ]]ها (گروه دیگر کندریت‌ها می‌باشند) آکندریت است. آکندریت‌ها 8 درصد از کل [[شهاب سنگ]]‌ هایی که به سطح [[زمین]] می‌رسند را شامل می‌شوند و بصورت سنگهایی هستند که بعد از ذوب شدن به حالت کریستالی درآمده‌اند. پلاژیوکلاز، پیروکسین و اولیوین از اجزاء اصلی آنها می‌باشند و در آنها از کندرول که جزء اصلی کندریت‌ها بوده و بصورت دانه‌هایی با ابعاد میلی‌متری و از جنس سیلیکات می‌باشند، خبری نیست. محتوی فلزی و سولفاید این شهاب‌سنگها نیز بسیار نا چیز است. از لحاظ شیمیایی بسیار نزدیک به بازالت هستند و ناشی از پدیده ذوب بر روی نواحی سطحی [[سیارک]]‌‌ها، [[ماه]] و سیارات می‌باشند. آکندریت‌ها معمولا بر اساس مقدار کلسیم آنها رده بندی می‌شوند.
+
رده ای از [[شهاب سنگ]] های سنگی که فاقد دانه هایی کروی موسوم به کندرول اند . آکندریت ها مجموعا 9 درصد شهاب سنگ های ساقط  را تشکیل می دهند .
  
<br/>تاکنون حدود 200 شهاب‌سنگ آکندریتی یافت شده که دارای ترکیب و منشاء متفاوتی هستند. در بررسیهای دقیق تر مشخص شده که اغلب این شهاب‌سنگها دارای یک منشاء واحد و احتمالا [[سیارک وستا]] هستند. تعدادی از آنها نیز از [[ماه]] و [[مریخ]] آمده‌اند و یک نمونه هم که در سال 1999 در صحرای آفریقا یافت شده، از [[سیاره]] [[عطارد]] آمده است. درشت‌ترین شهاب‌سنگ آکندریتی با وزن یک تن بازمانده‌ی [[بارش شهابی]] Norton county در کانزاس در سال 1948 می‌باشد.
+
نام یک گروه از دو گروه بزرگ شهابسنگ ها ( گروه دیگر کندریت ها می باشند.) آکندریت ها 90 درصد از کل[[ شهاب سنگ]] هایی که به سطح زمین می رسند را شامل می شوندو بصورت سنگهایی هستند که بعد از ذوب شدن به حالت کریستالی در آمده اند. پلاژیوکلاز، پیروکسین و اولیوین از اجزاء اصلی آنها می باشند و در آنها از کندرول که جزء اصلی کندریت ها بوده و بصورت دانه هایی با ابعادمیلی متری  و از جنس سیلیکات می باشند خبری نیست، محتوی فلزی وسولفاید این شهاب سنگها نیز بسیار نا چیز است از لحاظ شیمیایی بسیار نزدیک به بازالت هستند و ناشی از پدیده ذوب بر روی نواحی سطحی [[سیارک]] ها، ماه و سیارات می باشند. آکندریت ها معمولا بر اساس مقدار کلسیم آنها رده بندی می شوند .
  
حرف آ که اول کلمه آکندریت آمده، نشان‌دهنده‌ی این است که با گروه کندریت‌ها متفاوت می‌باشد.
 
  
دانشمندان بسیاری عقیده دارند که اجزا سازنده کندریت‌ها در ابر [[گاز]] و غباری که "سحابی پیش‌خورشیدی" نام دارد و [[منظومه شمسی]] از آن پدید آمد، شکل گرفته‌اند. طبق یک نظریه رایج، در بخشهای غلیظ‌ تر این [[سحابی]]، گوی‌های غبارینی پا به عرصه نهادند که در اثر برخورد با یکدیگر، صاعقه و یا عوامل دیگر، ذوب شدند و تشکیل کندرول‌ها (دانه‌های درشت) را دادند. کندرول‌ها سرد شدند و ضمن به دام انداختن غبار، به یکدیگر پیوستند تا سرانجام آنقدر بزرگ شدند که از اجتماع آنها [[سیاره]]های کوچکی پدید آمد.
+
تاکنون حدود 200 شهاب سنگ آکندریتی یافت شده که دارای ترکیب و منشاء متفاوتی هستند. در بررسی های دقیق تر مشخص شده که اغلب این شهاب سنگ ها دارای یک منشاء واحد و احتمالا” [[سیارک وستا]] هستند. تعدادی از آنها نیز از [[ماه]] و [[مریخ]] آمده اندو یک نمونه هم که در سال 1999 در صحرای آفریقا یافت شده از [[سیاره]] [[عطارد]] آمده است. درشت ترین شها سنگ آکندریتی با وزن یک تن بازمانده [[بارش شهابی]] Norton county در کانزاس در سال 1948 می باشد.
 +
 
 +
حرف آ که اول کلمه آکندریت آمده نشان دهنده این است که با گروه کندریتها متفاوت می باشد.
 +
 
 +
دانشمندان بسیاری عقیده دارند که اجطا سازنده کندریت ها رد ابر گاز و غباری که "سحابی پیش خورشیدی" نام دارد و منظومه شمسی از آن پدید آمد شکل گرفته اند.
  
  
سطر ۱۱: سطر ۱۴:
 
== منابع ==
 
== منابع ==
  
*<span style="font-size: small; text-align: justify">کتاب نجوم به زبان ساده/ مایر دگانی (نویسنده)/ محمدرضا خواجه پور (مترجم)/ انتشارات گیتاشناسی</span>
+
*<span style="font-size: small; text-align: justify;">1. کتاب نجوم به زبان ساده / مایر دگانی (نویسنده) / محمدرضا خواجه پور (مترجم) / انتشارات گیتاشناسی</span>
*دانشنامه ستاره‌شناسی
+
*دانشنامه ستاره شناسی
*شناخت شهاب‌سنگ‌ها/ نویسنده: رابرت هاچیشون، اندرو گراهام/ مترجم: حسین علیزاده غریب
+
*شناخت شهایسنگ ها/نویسنده: رابرت هاچیشون و اندرو گراهام/مترجم:حسین علیزاده غریب
 
+
[[رده:علوم سیاره‌ای]]
[[Category:علوم سیاره‌ای|علوم_سیاره‌ای]]<br/>[[Category:منظومه شمسی|منظومه_شمسی]]
+
[[رده:منظومه شمسی]]

لطفاً توجه داشته‌باشید که همهٔ مشارکت‌ها در ویکی نجوم ممکن است توسط دیگر مشارکت‌کنندگان تغییر یابند، ویرایش یا حذف شوند. اگر نمی‌خواهید نوشته‌هایتان بی‌رحمانه ویرایش شوند؛ بنابراین، آنها را اینجا ارائه نکنید.
شما همچنین به ما تعهد می‌کنید که خودتان این را نوشته‌اید یا آن را از یک منبع با مالکیت عمومی یا مشابه آزاد آن برداشته‌اید (ویکی نجوم:حق تکثیر را برای جزئیات بیشتر ببینید). کارهای دارای حق تکثیر را بدون اجازه ارائه نکنید!

برای ویرایش این صفحه، لطفاً به سوال زیر پاسخ دهید (اطلاعات بیشتر):

لغو | راهنمای ویرایش‌کردن (در پنجرهٔ تازه باز می‌شود)