اصل کوپرنیک: تفاوت بین نسخه‌ها

از ویکی نجوم
پرش به: ناوبری، جستجو
(صفحه‌ای جدید حاوی 'اصل کوپرنیک ایده‌ای انقلابی، در قرن شانزدهم، از منجمی لهستانی به نام نیکولاس ک...' ایجاد کرد)
 
 
(۲ نسخهٔ میانیِ همین کاربر نمایش داده نشده است)
سطر ۱: سطر ۱:
اصل کوپرنیک ایده‌ای انقلابی، در قرن شانزدهم، از منجمی لهستانی به نام نیکولاس کوپرنیک بود. این اصل بیان می‌کند: «زمین مرکز عالم نیست و خورشید و سیارات به دور آن نمی‌چرخند.» این اصل با فرض اینکه محل استقرار ما، در فضا، ناحیه‌ای خاص محسوب نمی‌شود به ما این امکان را می‌دهد که بتوانیم خصوصیات دیگر نواحی عالم را از روی منطق استنتاج کنیم؛ مثلاً، توزیع کهکشان‌ها از دید ما باید، تقریباً، شبیه به دید ناظری باشد که در منظومه‌ی سیاره‌ای دیگر و در کهکشانی دیگر در فاصله‌ی یک میلیارد [[سال نوری]] از ما قرار دارد.
+
اصل کوپرنیک ایده‌ای انقلابی، در قرن شانزدهم، از منجمی لهستانی به نام نیکولاس کوپرنیک بود. این اصل بیان می‌کند: «زمین مرکز عالم نیست و خورشید و سیارات به دور آن نمی‌چرخند.» این اصل با فرض اینکه محل استقرار ما، در فضا، ناحیه‌ای خاص محسوب نمی‌شود به ما این امکان را می‌دهد که بتوانیم خصوصیات دیگر نواحی عالم را از روی منطق استنتاج کنیم؛ مثلاً، توزیع کهکشان‌ها از دید ما باید، تقریباً، شبیه به دید ناظری باشد که در منظومه‌ی سیاره‌ای دیگر و در کهکشانی دیگر در فاصله‌ی یک میلیارد [http://wiki.avastarco.com/index.php?title=%D8%B3%D8%A7%D9%84_%D9%86%D9%88%D8%B1%DB%8C سال نوری] از ما قرار دارد.
  
 
+
<br/>'''منبع:'''
'''منبع:'''
 
  
 
----
 
----
کتاب کرانه‌های کیهان/ نوشته پائول هالپرن/ ترجمه حوریه آقانور/ [انتشارات هورمزد].
 
  
 +
کتاب [[کرانه‌های کیهان]]/ نوشته پائول هالپرن/ ترجمه حوریه آقانور/ [http://www.hoormazd.com/detail.aspx?content=news&gidview=101&catid=19 انتشارات هورمزد].
  
[[category:کیهان‌شناسی]]
+
[[Category:کیهان‌شناسی]]

نسخهٔ کنونی تا ‏۲۶ نوامبر ۲۰۱۴، ساعت ۰۴:۰۹

اصل کوپرنیک ایده‌ای انقلابی، در قرن شانزدهم، از منجمی لهستانی به نام نیکولاس کوپرنیک بود. این اصل بیان می‌کند: «زمین مرکز عالم نیست و خورشید و سیارات به دور آن نمی‌چرخند.» این اصل با فرض اینکه محل استقرار ما، در فضا، ناحیه‌ای خاص محسوب نمی‌شود به ما این امکان را می‌دهد که بتوانیم خصوصیات دیگر نواحی عالم را از روی منطق استنتاج کنیم؛ مثلاً، توزیع کهکشان‌ها از دید ما باید، تقریباً، شبیه به دید ناظری باشد که در منظومه‌ی سیاره‌ای دیگر و در کهکشانی دیگر در فاصله‌ی یک میلیارد سال نوری از ما قرار دارد.


منبع:


کتاب کرانه‌های کیهان/ نوشته پائول هالپرن/ ترجمه حوریه آقانور/ انتشارات هورمزد.