در حال ویرایش اهله ماه

پرش به: ناوبری، جستجو

هشدار: شما وارد نشده‌اید. نشانی آی‌پی شما برای عموم قابل مشاهده خواهد بود اگر هر تغییری ایجاد کنید. اگر وارد شوید یا یک حساب کاربری بسازید، ویرایش‌هایتان به نام کاربری‌تان نسبت داده خواهد شد، همراه با مزایای دیگر.

این ویرایش را می‌توان خنثی کرد. لطفاً تفاوت زیر را بررسی کنید تا تأیید کنید که این چیزی است که می‌خواهید انجام دهید، سپس تغییرات زیر را ذخیره کنید تا خنثی‌سازی ویرایش را به پایان ببرید.
نسخهٔ فعلی متن شما
سطر ۷: سطر ۷:
  
 
اگر به مدت چند شب به ماه نگاه کنیم اهله‌ی ماه -گردش اشکال روشن آن- را مشاهده خواهیم کرد. ماه با انعکاس نرو خورشید می درخشد. و وقتی که به دور زمین می گردد ما قسمت های مختلفی از طرفی که توسط نور خورشید روشن شده است را می ینیم. به این ترتیب ، شکل ماه نیز تغییر می کند. (شکل ها). وقتی که ماه به دور زمین می گردد به سمت یک گردش اهله ای پیش میرود. <ref name="multiple1">اساس ستاره‎شناسی، جلد 1 / نوشته مایکل ا.سیذز / ترجمه محمدتقی عدالتی / انتشارات دانشگاه امام رضا </ref>  
 
اگر به مدت چند شب به ماه نگاه کنیم اهله‌ی ماه -گردش اشکال روشن آن- را مشاهده خواهیم کرد. ماه با انعکاس نرو خورشید می درخشد. و وقتی که به دور زمین می گردد ما قسمت های مختلفی از طرفی که توسط نور خورشید روشن شده است را می ینیم. به این ترتیب ، شکل ماه نیز تغییر می کند. (شکل ها). وقتی که ماه به دور زمین می گردد به سمت یک گردش اهله ای پیش میرود. <ref name="multiple1">اساس ستاره‎شناسی، جلد 1 / نوشته مایکل ا.سیذز / ترجمه محمدتقی عدالتی / انتشارات دانشگاه امام رضا </ref>  
 +
 +
 +
== چرخه اهله ==
 +
 +
نیمه اول چرخه قمری از ماه نو تا ماه کامل گسترش می یابد.وقتی که ماه تقریبا بین زمین و خورشید است طرف رو به ما تاریک است و ماه غیر قابل رؤیت است و ما به ان ماه نو می گوییم.چند روز بعد از ماه نو ماه به اندازه کافی روی مدارش حرکت کرده است تا به خورشید اجازه روشن کردن قسمت کوچک و باریکی از قسمتی که به طرف ما است را بدهد و ما یک هلال باریک می بینیم. هر شب این هلال بزرگتر می شود تا وقتی که ما نیمه روشن شده توسط خورشید را که به طرف ما است می بینیم که به تربیع اول مشهور است. ماه به بزرگ شدن ادامه می دهد و محدب می شود و هنگامی که تقریبا در جهت مخالف خورشید نسبت به زمین قرار میگیرد، تمام روشنایی را منعکس می کند و ما ماه را کامل می بینیم.
 +
 +
نیمه دوم چرخه قمری برعکس نیمه اول است. بعد از کامل شدن، ماه دوباره کوچک می‌شود و از اهله محدب کوژ به تربیع دوم . سپس از میان ماه هلالی به ماه نو تبدیل می شود. برای تفاوت بین اهله های کوژ و هلالی نیمه اول و دوم چرخه ماه، وقتی که ماه در حال کوچک شدن است به زوال ماه کوژ و ماه هلالی اشاره می کنیم و وقتی که ماه در حال بزرگ شدن است به رشد ماه کوژ و شکل ماه هلالی نظر می افکنیم.
 +
 +
چرخه اهله از دوره گردش مداری ماه بیشتر طول میکشد. تصور کنید وقتی ماه در آسمان نزدیک خورشید است، شروع به نگاه کردن به ان بکنیم.ماه آسمان را در یک دوره زمان نجومی دور می زند و به محل اولیه خود در بین ستارگان برمی گردد.اما، خورشید انجا نیست. در مدت زمان321661/27، روز نجومی که ماه برای دور زدن آسمان نیاز دارد، خورشید در طول دایره البروج به طرف شرق حرکت کرده است.ماه باید دو روز بیشتر برای هماهمنگ شدن با خورشید وکامل شدن اهله ها جابه جا شود. از این رو، اهله های ماه با دوره ای برابر 882°53/29 روز تکرار می شوند و به این دوره، تناوب قمری گفته می شود(در مقایسه با تناوب خورشیدی) کلمهSynodic از کلمه یونانی sunodos  گرفته شده است که ترکیبی از کلمات برای مفهوم با هم بودن و مسافرت است.
 +
حال به صورت خلاصه ماه را در یک دور گردش اهله ها دنبال می کنیم.
 +
 +
[[پرونده:Moon.png|وسط]]
 +
 +
در ماه نو، ماه و خورشید تقریبا در یک امتداد هستند و ماه در طرف غرب خورشید قرار می گیرد. بنابراین،در ماه نو، ما ماه را نمی بینیم. چند روز بعد از ماه نو، هلال در خال بزرگ شدن را بالای افق غربی بلافاصله پس از غروب آفتاب می بینیم و هر شامگاه بزرگتر می شود و در ارتفاع بیشتری بالای افق قرار می گیرد تا تقریبا یک هفته پس از ماه نو، ماه به تربیع اول می رسد و موقع غروب خورشید بالا در جنوب آسمان می ایستد.تربیع اول ماه معمولا تا نیمه شب در آسمان غروب نمی کند. در روزهای پس از تربیع اول،ماه بزرگتر می شود و کوژ می گردد. هر شامگاه ما آن را بین ستاره هتی بالاتری پیدا می کنیم و ماه نیز دیرتر غروب می کند.در حدود دو هفته پس از ماه نو، ماه کامل می شود و هنگامی که خورشید در غرب غروب می کند ماه کامل در شرق طلوع می کند، ماه کامل تمام شب قابل رؤیت است و موقع طلوع خورشید در غرب غروب می کند.
 +
 +
اهله های کاهشی ماه ممکن است کمتر شناخته شده باشند، زیرا ماه در این حالت اصلا در آسمان شامگاهی  دیده نمی شود. هنگامی که ماه از حالت کوژ کاهش پیدا می کند دیرتر و دیرتر طلوع می کند. هنگامی که به تربیع دوم رسید، تا نیمه شب طلوع نمی کند.هلال های کاهشی طلوع نمی کنند، مگر این که خیلی از شب گذشته باشد و اگر ما بخواهیم هلال قبل از ماه نو را ببینیم، باید قبل از طلوع خورشید از خواب بلند شویم و ماهرا در بالای افق شرقی جست و جو کنیم.<ref name="multiple1">اساس ستاره‎شناسی، جلد 1 / نوشته مایکل ا.سیذز / ترجمه محمدتقی عدالتی / انتشارات دانشگاه امام رضا </ref>
  
  

لطفاً توجه داشته‌باشید که همهٔ مشارکت‌ها در ویکی نجوم ممکن است توسط دیگر مشارکت‌کنندگان تغییر یابند، ویرایش یا حذف شوند. اگر نمی‌خواهید نوشته‌هایتان بی‌رحمانه ویرایش شوند؛ بنابراین، آنها را اینجا ارائه نکنید.
شما همچنین به ما تعهد می‌کنید که خودتان این را نوشته‌اید یا آن را از یک منبع با مالکیت عمومی یا مشابه آزاد آن برداشته‌اید (ویکی نجوم:حق تکثیر را برای جزئیات بیشتر ببینید). کارهای دارای حق تکثیر را بدون اجازه ارائه نکنید!

برای ویرایش این صفحه، لطفاً به سوال زیر پاسخ دهید (اطلاعات بیشتر):

لغو | راهنمای ویرایش‌کردن (در پنجرهٔ تازه باز می‌شود)