در حال ویرایش بحث رده:مکانیک سماوی

پرش به: ناوبری، جستجو

هشدار: شما وارد نشده‌اید. نشانی آی‌پی شما برای عموم قابل مشاهده خواهد بود اگر هر تغییری ایجاد کنید. اگر وارد شوید یا یک حساب کاربری بسازید، ویرایش‌هایتان به نام کاربری‌تان نسبت داده خواهد شد، همراه با مزایای دیگر.

این ویرایش را می‌توان خنثی کرد. لطفاً تفاوت زیر را بررسی کنید تا تأیید کنید که این چیزی است که می‌خواهید انجام دهید، سپس تغییرات زیر را ذخیره کنید تا خنثی‌سازی ویرایش را به پایان ببرید.
نسخهٔ فعلی متن شما
سطر ۱: سطر ۱:
حرکت تحت اثر نیروی kr- و معادله حرکت.
+
== کره ی سماوی ==
این نیرو که در کهکشان ها غالب است و حرکت یه ستاره به دور مرکز کهکشان را توصیف می کند. به این گونه است که وقتی یک ستاره در یک کهکشان حرکت می کند جرم تحت تاثیر تغییر می کند و نیرویی به فرم بالا وارد می کند.که مسیر آن بیضی خواهد شد منتهی مرکز نیرو در مرکز بیضی واقع است حال معادلات حرکت:
 
  
فایل به صورت pdf
+
کره ی سماوی : شما هنگامی که به آسمان بالای سرخود نگاه می کنید، آسمان را همانند یک گنبد عظیم بر بالای سرخود می بینید. اگر شب هنگام این کار را انجام دهید، تصور خواهید کرد که ستارگان و سایر اجرام در آسمان مانند پونز به آسمان چسبیده شده اند و همگی شان به یک اندازه از زمین ( از شما ) فاصله دارند، درحالی که میدانیم فاصله ی سیارات به زمین بسا نزدیک تر از فاصله ی ستاره ها به ماست و نیز می دانیم که فاصله ی ستارگان از یکدیگر نیز بسا دور از هم و همچنین می دانیم که در واقع '''این زمین است که می گردد نه آسمان'''؛ اما منجمان برای راحتی در نقشه خوانی آسمان این گونه تصور می کنند که همه ی اجرام آسمان همانند پونز بر یک کره ی عظیم به نام کره ی سماوی ( کره ی آسمان ) چسبیده اند. نکته ی جالب در بیان این مساله این است که منجمان پیشین بر این باور بودند که زمین در مرکز عالم قرار دارد و ستاره ها واقعا به کره ی آسمان چسبیده اند.
[دانلود فایل][http://s2.picofile.com/file/7252147418/%D8%AF%D8%B1%D8%B3_%D9%86%D8%A7%D9%85%D9%87_%D9%85%DA%A9%D8%A7%D9%86%DB%8C%DA%A9_%D8%B3%D9%85%D8%A7%D9%88%DB%8C1.pdf.html]
+
 
 +
 
 +
در کره ی سماوی موقعیت ستارگان همان گونه مشخص می شود که بر روی زمین مشخص می شود؛ یعنی با استفاده از طول و عرض جغرافیایی. بدین منظور منجمان محور کره ی زمین که قطب های شمال و جنوب زمین را به یکدیگر وصل می کند را در فضا از هر دو سو ( شمال و جنوب ) ادامه می دهند تا کره ی '''فرضی''' سماوی را در دو نقطه قطع کند. منجمان به این دو نقطه '''قطب شمال و جنوب سماوی''' می گویند. به همین ترتیب، اگر خط استوای زمین در امتداد همین کره ی فرضی ادامه یابد، در نهایت این کره ی فرضی ِ سماوی را در دایره ای به نام '''استوای سماوی''' قطع خواهد کرد. پس با این سیستم می توان موقعیت ستارگان را با استفاده از قطبین و استوای سماوی معین کرد.
 +
 
 +
دیدن [http://http://www.astroupload.com/do.php?filename=13317195691.zip این انیمیشن] می تواند درک خوبی از کره ی سماوی به شما بدهد.
 +
 
 +
رایج ترین سیستمی که منجمان برای تعیین موقعیت یک جسم در کره ی سماوی استفاده می کنند، سیستم '''بعد-میل''' است.
 +
 
 +
بعد یک جسم در کره ی سماوی درواقع زاویه ای است موازی ِ با استوای سماوی از یک نقطه ی خاص ( مثلا محل قرار گرفتن ناظر ) نسبت به جسم اندازه گیری می شود.
 +
در مساله ی بعد باید به این نکته نیز توجه نمود که بعد ستاره بر حسب ِ ساعت و دقیقه و ثانیه اندازه گیری می شود نه درجه!
 +
 
 +
میل یک جسم در کره ی سماوی در واقع زاویه ی مابین استوای سماوی و جسم مورد نظر می باشد.

لطفاً توجه داشته‌باشید که همهٔ مشارکت‌ها در ویکی نجوم ممکن است توسط دیگر مشارکت‌کنندگان تغییر یابند، ویرایش یا حذف شوند. اگر نمی‌خواهید نوشته‌هایتان بی‌رحمانه ویرایش شوند؛ بنابراین، آنها را اینجا ارائه نکنید.
شما همچنین به ما تعهد می‌کنید که خودتان این را نوشته‌اید یا آن را از یک منبع با مالکیت عمومی یا مشابه آزاد آن برداشته‌اید (ویکی نجوم:حق تکثیر را برای جزئیات بیشتر ببینید). کارهای دارای حق تکثیر را بدون اجازه ارائه نکنید!

برای ویرایش این صفحه، لطفاً به سوال زیر پاسخ دهید (اطلاعات بیشتر):

لغو | راهنمای ویرایش‌کردن (در پنجرهٔ تازه باز می‌شود)