در حال ویرایش بطلمیوس

پرش به: ناوبری، جستجو

هشدار: شما وارد نشده‌اید. نشانی آی‌پی شما برای عموم قابل مشاهده خواهد بود اگر هر تغییری ایجاد کنید. اگر وارد شوید یا یک حساب کاربری بسازید، ویرایش‌هایتان به نام کاربری‌تان نسبت داده خواهد شد، همراه با مزایای دیگر.

این ویرایش را می‌توان خنثی کرد. لطفاً تفاوت زیر را بررسی کنید تا تأیید کنید که این چیزی است که می‌خواهید انجام دهید، سپس تغییرات زیر را ذخیره کنید تا خنثی‌سازی ویرایش را به پایان ببرید.
نسخهٔ فعلی متن شما
سطر ۳: سطر ۳:
 
کلاودیوس بْطُلِمیوس (به یونانی Κλαύδιος Πτολεμαίος) یکی از فیلسوفان و اخترشناسان یونان باستان بود که به احتمال زیاد در اسکندریه واقع در مصر می‌زیست.
 
کلاودیوس بْطُلِمیوس (به یونانی Κλαύδιος Πτολεμαίος) یکی از فیلسوفان و اخترشناسان یونان باستان بود که به احتمال زیاد در اسکندریه واقع در مصر می‌زیست.
  
وی الگویی را برای [[کیهان]] شناخته شده روزگار خود که همان منظومه شمسی ماست ارائه کرد که در آن [[زمین]] در مرکز گیتی قرار داشت و [[خورشید]] و[[ ماه]] و بقیهٔ سیارات بدورش می‌چرخید. در آن زمان به جای مدار که همان مسیر فرضی سیارات است، از مفهوم فلک استفاده می کردند. فلک یک جسم کروی صلب و نامرئی است (مانند شیشه) که در مرکز آن [[زمین]] قرار گرفته و سیاره به محیط آن محکم بسته شده است. با چرخش فلک بدور زمین سیاره را به دور زمین می گرداند. در آن زمان ۴ [[سیاره]] بیشتر کشف نشده بودند. او می‌گفت: هشت یا نه فلک وجود دارد که آخرین فلک فلک الافلاک نام دارد که همهٔ ستاره ها روی آن چسبیده‌اند.او نیز معتقد بود که خدا و فرشتگان بعد از فلک الافلاک زندگی می‌کنند.به این نظریه که بطلمیوس در باره جهان ارائه کرد، نظریهٔ [[زمین مرکزی]] می‌گویند.
+
وی الگویی را برای [[کیهان]] شناخته شده روزگار خود که همان منظومه شمسی ماست ارائه کرد که در آن [[زمین]] در مرکز گیتی قرار داشت و [[خورشید]] و[[ ماه]] و بقیهٔ سیارات بدورش می‌چرخید. در آن زمان به جای مدار که همان مسیر فرضی سیارات است، از مفهوم فلک استفاده می کردند. فلک یک جسم کروی صلب و نامرئی است (مانند شیشه) که در مرکز آن [[زمین]] قرار گرفته و سیاره به محیط آن محکم بسته شده است. با چرخش فلک بدور زمین سیاره را به دور زمین می گرداند. در آن زمان ۴ [[سیاره]] بیشتر کشف نشده بودند. او می‌گفت: هشت یا نه فلک وجود دارد که آخرین فلک فلک الافلاک نام دارد که همهٔ ستارهها روی آن چسبیده‌اند.او نیز معتقد بود که خدا و فرشتگان بعد از فلک الافلاک زندگی می‌کنند.به این نظریه که بطلمیوس در باره جهان ارائه کرد، نظریهٔ [[زمین مرکزی]] می‌گویند.
  
 
[[پرونده:Claudius_Ptolemaeus.jpg|قاب|چپ]]
 
[[پرونده:Claudius_Ptolemaeus.jpg|قاب|چپ]]

لطفاً توجه داشته‌باشید که همهٔ مشارکت‌ها در ویکی نجوم ممکن است توسط دیگر مشارکت‌کنندگان تغییر یابند، ویرایش یا حذف شوند. اگر نمی‌خواهید نوشته‌هایتان بی‌رحمانه ویرایش شوند؛ بنابراین، آنها را اینجا ارائه نکنید.
شما همچنین به ما تعهد می‌کنید که خودتان این را نوشته‌اید یا آن را از یک منبع با مالکیت عمومی یا مشابه آزاد آن برداشته‌اید (ویکی نجوم:حق تکثیر را برای جزئیات بیشتر ببینید). کارهای دارای حق تکثیر را بدون اجازه ارائه نکنید!

برای ویرایش این صفحه، لطفاً به سوال زیر پاسخ دهید (اطلاعات بیشتر):

لغو | راهنمای ویرایش‌کردن (در پنجرهٔ تازه باز می‌شود)