تلسکوپ اشمیت-کاسگرین: تفاوت بین نسخه‌ها

از ویکی نجوم
پرش به: ناوبری، جستجو
(صفحه‌ای جدید حاوی 'تلسکوپ کاسگرین با عوض کردن مکان آینه ثانویه در تلسکوپ نیوتنی و همچنین تغیی...' ایجاد کرد)
 
سطر ۳: سطر ۳:
 
[[پرونده:13640377302.gif|طرح تلسکوپ اشمیت کاسگرین.|وسط|قاب]]
 
[[پرونده:13640377302.gif|طرح تلسکوپ اشمیت کاسگرین.|وسط|قاب]]
  
تیغه تصحیح کننده در این اپتیک ها معمولا در حدود 0.6 آینه اصلی قطر دارد و گشودگی تلسکوپ را آن تعیین می کند (بر خلاف بازتابی ها و شکستی ها). نسبت کانونی همچنان بالاست و باید از کاهنده های نسبت کانونی در آن ها استفاده نمود تا مناسب در عکاسی نجومی باشند. معمولا نسبت کانونی 10 در اشمیت کاسگرین ها بد نسبتا خوب است و می توان آن را با کاهنده حتی به 6.3 رساند. استفاده همزمان از آینه و عدسی، طول کوتاه لوله، امکان استفاده در عکاسی از [[سیارات]] و عمق آسمان در کنار یکدیگر، تلسکوپ های اشمیت کاسگرین را به تلسکوپ هایی محبوب برای عکاسان نجومی تبدیل کرده اند که البته قیمت بالای آن ها یکی از ضعف هایی است که می توان برایشان نام برد.
+
تیغه تصحیح کننده در این اپتیک ها معمولا در حدود 0.6 آینه اصلی قطر دارد و گشودگی تلسکوپ را آن تعیین می کند (بر خلاف بازتابی ها و شکستی ها). نسبت کانونی همچنان بالاست و باید از کاهنده های نسبت کانونی در آن ها استفاده نمود تا مناسب در عکاسی نجومی باشند. معمولا نسبت کانونی 10 در اشمیت کاسگرین ها بد نسبتا خوب است و می توان آن را با کاهنده حتی به 6.3 رساند. استفاده همزمان از آینه و عدسی، طول کوتاه لوله، امکان استفاده در عکاسی از [[سیاره|سیارات]] و عمق آسمان در کنار یکدیگر، تلسکوپ های اشمیت کاسگرین را به تلسکوپ هایی محبوب برای عکاسان نجومی تبدیل کرده اند که البته قیمت بالای آن ها یکی از ضعف هایی است که می توان برایشان نام برد.
  
 
این نوع تلسکوپ ها در [[عکاسی عمق آسمان]] به سبب فاصله کانونی بالای خود در [[سحابی]] ها کاربرد کمتر و در عکاسی [[کهکشان]] ها بهتر عمل می کنند. البته در عکاسی از [[ماه]] و سیارات نیز اپتیک های بسیار مناسبی می باشند. تلسکوپ های اشمیت کاسگرین معمولا در ابعاد 6 اینچ به بالا تولید می شوند.  
 
این نوع تلسکوپ ها در [[عکاسی عمق آسمان]] به سبب فاصله کانونی بالای خود در [[سحابی]] ها کاربرد کمتر و در عکاسی [[کهکشان]] ها بهتر عمل می کنند. البته در عکاسی از [[ماه]] و سیارات نیز اپتیک های بسیار مناسبی می باشند. تلسکوپ های اشمیت کاسگرین معمولا در ابعاد 6 اینچ به بالا تولید می شوند.  

نسخهٔ ‏۲۴ آوریل ۲۰۱۳، ساعت ۱۸:۲۵

تلسکوپ کاسگرین با عوض کردن مکان آینه ثانویه در تلسکوپ نیوتنی و همچنین تغییر آن به آینه محدب به لوله کوتاه تری دست یافته است. اما تنها راه برطرف سازی ابیراهی کروی همچنان ساخت آینه به صورت سهموی است. البته گوشه های تصویر در طرح کاسگرین نیز نسبت به نیوتنی وضوح کمتری داشتند. برنارد اشمیت در سال 1931، برای تلسکوپ های کاسگرین نوعی عدسی نازک (که بعد ها به نام تیغه اشمیت معروف شد) با طرحی نسبتا پیچیده ابداع کرد که در سر لوله قرار می گرفت و ابیراهی کروی را به همراه افت کیفیت گوشه های تصویر از بین می برد. در این صورت دیگر نیاز به ساخت آینه به شکل سهموی که خود کاری دشوار بود از بین رفت.

طرح تلسکوپ اشمیت کاسگرین.

تیغه تصحیح کننده در این اپتیک ها معمولا در حدود 0.6 آینه اصلی قطر دارد و گشودگی تلسکوپ را آن تعیین می کند (بر خلاف بازتابی ها و شکستی ها). نسبت کانونی همچنان بالاست و باید از کاهنده های نسبت کانونی در آن ها استفاده نمود تا مناسب در عکاسی نجومی باشند. معمولا نسبت کانونی 10 در اشمیت کاسگرین ها بد نسبتا خوب است و می توان آن را با کاهنده حتی به 6.3 رساند. استفاده همزمان از آینه و عدسی، طول کوتاه لوله، امکان استفاده در عکاسی از سیارات و عمق آسمان در کنار یکدیگر، تلسکوپ های اشمیت کاسگرین را به تلسکوپ هایی محبوب برای عکاسان نجومی تبدیل کرده اند که البته قیمت بالای آن ها یکی از ضعف هایی است که می توان برایشان نام برد.

این نوع تلسکوپ ها در عکاسی عمق آسمان به سبب فاصله کانونی بالای خود در سحابی ها کاربرد کمتر و در عکاسی کهکشان ها بهتر عمل می کنند. البته در عکاسی از ماه و سیارات نیز اپتیک های بسیار مناسبی می باشند. تلسکوپ های اشمیت کاسگرین معمولا در ابعاد 6 اینچ به بالا تولید می شوند.

عکس ثبت شده از سیاره زحل با کمک یک تلسکوپ اشمیت کاسگرین.


منبع

سایت آوا استار