در حال ویرایش تلسکوپ دابسونی

پرش به: ناوبری، جستجو

هشدار: شما وارد نشده‌اید. نشانی آی‌پی شما برای عموم قابل مشاهده خواهد بود اگر هر تغییری ایجاد کنید. اگر وارد شوید یا یک حساب کاربری بسازید، ویرایش‌هایتان به نام کاربری‌تان نسبت داده خواهد شد، همراه با مزایای دیگر.

این ویرایش را می‌توان خنثی کرد. لطفاً تفاوت زیر را بررسی کنید تا تأیید کنید که این چیزی است که می‌خواهید انجام دهید، سپس تغییرات زیر را ذخیره کنید تا خنثی‌سازی ویرایش را به پایان ببرید.
نسخهٔ فعلی متن شما
سطر ۱: سطر ۱:
 
[[File:Dobson-mount.jpg|thumb|یک تلسکوپ دابسونی 10 اینچ]]
 
[[File:Dobson-mount.jpg|thumb|یک تلسکوپ دابسونی 10 اینچ]]
  
تلسکوپ دابسونی در واقع یک تلسکوپ نیوتنی([[تلسکوپ بازتابی]]) است که بر روی یک استقرار سمت-ارتفاعی نصب شده است.
+
یک تلسکوپ دابسونی در واقع یک تلسکوپ نیوتنی است که بر روی یک استقرار سمت-ارتفاعی نصب شده است.
  
به عبارت دیگر واژه "دابسونی" به استقرار این گونه از تلسکوپ ها اشاره دارد .
+
این نوع تلسکوپ نخستین بار توسط یک ستاره‌شناس آماتور به نام جان دابسون ساخته شد و از سال ۱۹۶۰ میلادی به بعد، استفاده از آن به واسطه وی، در بین مردم رواج یافت.
 
 
این نوع تلسکوپ نخستین بار توسط یک ستارهشناس آماتور به نام جان دابسون ساخته شد و از سال ۱۹۶۰ میلادی به بعد، استفاده از آن به واسطه وی، در بین مردم رواج یافت.
 
  
 
طرح مکانیکی ساده، قطعات و لوازم ارزان‌قیمت و فراوان، این نوع تلسکوپ را به محبوب‌ترین و رایج‌ترین نوع تلسکوپ در میان تلسکوپ‌سازان آماتور تبدیل کرده است.
 
طرح مکانیکی ساده، قطعات و لوازم ارزان‌قیمت و فراوان، این نوع تلسکوپ را به محبوب‌ترین و رایج‌ترین نوع تلسکوپ در میان تلسکوپ‌سازان آماتور تبدیل کرده است.
تلسکوپ‌های دابسونی از محبوب‌ترین ابزارهای رصدی در میان ستارهشناسان آماتور دنیا هستند.  نام این تلسکوپ‌ها از پایه‌ی ساده، محکم و بسیار کاربردی آن گرفته شده است.به همین دلیل مورد استقبال چشمگیر ستارهشناسان آماتور رصدگر قرار گرفته است. استفاده از پایه‌های دابسونی همچنین امکان تهیه تلسکوپ‌های غول‌پیکر برای آماتورها را فراهم کرده است. این تلسکوپ مناسب علاقه‌مندانی است که رصد را جدی‌تر از عکاسی پیگیری می‌کنند. در برخی از مدل‌ها برای این تلسکوپ‌ها موتور نیز در نظر گرفته شده و حتی برخی از مدل‌ها امکان یافتن خودکار اجرام را نیز دارند. این تلسکوپ‌ها در اندازه های 6، 8 و 10 و 12 و 16 و... ارایه می‌شوند. ستار‌ه‌شناسان با تجربه و بیشتر برندگان رقابت ماراتن مسیه ایران  دارندگان مدل‌های 8 و 10 اینچ آن بوده‌اند.
+
تلسکوپ‌های دابسونی از محبوب‌ترین ابزارهای رصدی در میان ستاره‌شناسان آماتور دنیا هستند.  نام این تلسکوپ‌ها از پایه‌ی ساده، محکم و بسیار کاربردی آن گرفته شده است.به همین دلیل مورد استقبال چشمگیر ستاره‌شناسان آماتور رصدگر قرار گرفته است. استفاده از پایه‌های دابسونی همچنین امکان تهیه تلسکوپ‌های غول‌پیکر برای آماتورها را فراهم کرده است. این تلسکوپ مناسب علاقه‌مندانی است که رصد را جدی‌تر از عکاسی پیگیری می‌کنند. در برخی از مدل‌ها برای این تلسکوپ‌ها موتور نیز در نظر گرفته شده و حتی برخی از مدل‌ها امکان یافتن خودکار اجرام را نیز دارند. این تلسکوپ‌ها در اندازه های 6، 8 و 10 و 12 و 16 و... ارایه می‌شوند. ستار‌ه‌شناسان با تجربه و بیشتر برندگان رقابت ماراتن مسیه ایران  دارندگان مدل‌های 8 و 10 اینچ آن بوده‌اند. بهای این تلسکوپ‌ها در مقایسه با تلسکوپ‌های دیگر با این قطر دهانه بسیار استثنایی است. کیفیت تصویر این تلسکوپ‌ها نیز قابل توجه بوده و چون قطر دهانه‌ی مناسبی دارند، از توان گردآوری نور بالایی برخورداند که در رصدهای داخل شهر نیز امکان دیدن جزییات قابل توجه را به کاربران می‌دهند.
 
+
امروزه تلسکوپهای دابسونی به قطر 24 اینچ هم در دسترس  می باشند که بیشتر با هدف رصد اجرام کم نور آسمان مانند کهکشانها مورد استفاده قرار می گیرند.از مهمترین ایراد های این نوع استقرار این است که قابلیت نصب موتور برای تعقیب اجرام سماوی در آسمان را ندارند بنابراین نمی توان از آنها برای عکاسی نجومی متعارف استفاده کرد.
بهای این تلسکوپ‌ها در مقایسه با تلسکوپ‌های دیگر با این قطر دهانه بسیار استثنایی است. کیفیت تصویر این تلسکوپ‌ها نیز قابل توجه بوده و چون قطر دهانه‌ی مناسبی دارند، از توان گردآوری نور بالایی برخورداند که در رصدهای داخل شهر نیز امکان دیدن جزییات قابل توجه را به کاربران می‌دهند.
 
 
 
 
 
امروزه تلسکوپهای دابسونی به قطر 24 اینچ هم در دسترس  می باشند که بیشتر با هدف رصد اجرام کم نور آسمان مانند کهکشانها مورد استفاده قرار می گیرند.از مهمترین ایراد های این نوع استقرار این است که قابلیت نصب موتور برای تعقیب اجرام سماوی در آسمان را ندارند بنابراین نمی‌توان از آنها برای عکاسی نجومی متعارف استفاده کرد.
 
 
[[File:Dobsonian45cm.jpg|thumb|تلسکوپ دابسونی با لوله جمع شونده]]
 
[[File:Dobsonian45cm.jpg|thumb|تلسکوپ دابسونی با لوله جمع شونده]]
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
  
  
 
== منبع ==
 
== منبع ==
 
ویکیپدیا
 
ویکیپدیا
 
[[رده:ابزارهای نجومی]]
 

لطفاً توجه داشته‌باشید که همهٔ مشارکت‌ها در ویکی نجوم ممکن است توسط دیگر مشارکت‌کنندگان تغییر یابند، ویرایش یا حذف شوند. اگر نمی‌خواهید نوشته‌هایتان بی‌رحمانه ویرایش شوند؛ بنابراین، آنها را اینجا ارائه نکنید.
شما همچنین به ما تعهد می‌کنید که خودتان این را نوشته‌اید یا آن را از یک منبع با مالکیت عمومی یا مشابه آزاد آن برداشته‌اید (ویکی نجوم:حق تکثیر را برای جزئیات بیشتر ببینید). کارهای دارای حق تکثیر را بدون اجازه ارائه نکنید!

برای ویرایش این صفحه، لطفاً به سوال زیر پاسخ دهید (اطلاعات بیشتر):

لغو | راهنمای ویرایش‌کردن (در پنجرهٔ تازه باز می‌شود)