در حال ویرایش حرکات زمین

پرش به: ناوبری، جستجو

هشدار: شما وارد نشده‌اید. نشانی آی‌پی شما برای عموم قابل مشاهده خواهد بود اگر هر تغییری ایجاد کنید. اگر وارد شوید یا یک حساب کاربری بسازید، ویرایش‌هایتان به نام کاربری‌تان نسبت داده خواهد شد، همراه با مزایای دیگر.

این ویرایش را می‌توان خنثی کرد. لطفاً تفاوت زیر را بررسی کنید تا تأیید کنید که این چیزی است که می‌خواهید انجام دهید، سپس تغییرات زیر را ذخیره کنید تا خنثی‌سازی ویرایش را به پایان ببرید.
نسخهٔ فعلی متن شما
سطر ۱: سطر ۱:
زمین دارای سه نوع حرکت است:
+
{{نیازمند منبع}}
 +
زمین از جمله سیارات کوچک [[منظومه شمسی]] است و مانند دیگر اجرام این منظومه دارای حرکاتی همراه با مجموعه و همچنین حرکاتی مخصوص به خود است.
  
*حرکت وضعی حول محور فرضی
+
این مجموعه حرکات به صورت ذیل می باشند:
*حرکت انتقالی در مداری به دور خورشید
 
*حرکت در راه شیری به همراه خورشید و دیگر اجرام منظومه شمسی
 
  
24 ساعت زمان لازم است تا زمین یک دور وضعی خود را تکمیل کند.این زمان را ''[[روز خورشیدی]]'' می گویند.در طی یک روز خورشیدی،زمین مقداری نیز در مدار خود حرکت می کند بنابراین مکان ستارگان در آسمان هر شب دچار اندکی تغییر می شود.مدت زمان واقعی یک دور حرکت وضعی زمین معادل 23 ساعت و 56 دقیقه و 4.09 ثانیه می باشد.این زمان را ''[[روز نجومی]]'' زمین مینامند.روز نجومی از روز خورشیدی کوتاه تر است بنابراین [[ستاره|ستارگان]] هر روز 4 دقیقه زود تر در آسمان دیده می شوند.
+
1.زمین به همراه [[خورشید]] و دیگر اعضای منظومه شمسی در خوشه ای محلی واقع شده اند که این خوشه با سرعتی معادل صد کیلومتر بر ثانیه به دور [[کهکشان راه شیری]] در حرکت است.
  
گردش زمین به دور خورشید 365 روز و 6 ساعت و 9.54 ثانیه به طول می انجامد.این دوره زمانی ''سال نجومی'' خوانده می شود.از انجاییکه حرکت وضعی زمین در انتهای هر سال به یک عدد کامل نمی رسد،ترتیب تقویم هر سال معادل 6 ساعت نسبت به ترتیب فصول متفاوت می شود.برای هماهنگی تقویم و فصول،هر چهار سال یکبار 1 روز به تقویم اضافه می شود تا عدم تناسب بر طرف گردد.سال هایی که یک روز اضافی دارند ''سال کبیسه'' نامیده می شوند.در تقویم میلادی یک روز اضافه در آخر دومین ماه سال یعنی فوریه قرار می گیرد و در تقویم خورشیدی یک روز به آخر اسفند اضافه می شود.
+
2. زمین و منظومه شمسی با سرعتی معادل 20 کیلومتر بر ثانیه به سمت ستاره [[نسر واقع]] در حرکت است.
  
مسافت مدار زمین به دور خورشید 940 میلیون کیلومتر است و زمین این مسافت را با سرعت 107.000 کیلومتر در ساعت و یا 30 کیلومتر در ثانیه طی می کند.محور طولی زمین به شکل عمودی،صفحه مداری را قطع نمی کند بلکه نسبت به آن زاویه ای حدود 23.5 درجه دارد.این شیب و حرکت زمین به دور خورشید باعث پدیدار گشتن فصول می شوند.در دی ماه،نیمکره شمالی زمین،به دلیل شیب محور طولی دورتر از خورشید قرار می گیرد.نور خورشید با شدت کمتری به نیمکره شمالی می رسد و در این هنگام این بخش از زمین،زمستان را پشت سر می گذراند.
+
3. محور زمین ثابت نیست و [[حرکت ترقصی]](رقص محوری) دارد.
  
زمین و منظومه شمسی عضو یک صفحه ستاره ای وسیع به نام کهکشان راه شیری می باشند.درست همانگونه که ماه به دور زمین و سیارات به گرد خورشید در چرخشند،خورشید و دیگر ستارگان به دور مرکز راه شیری در گردش می باشند.منطومه شمسی حدودا در فاصله دو پنجم از مرکز راه شیری قرار گرفته و با سرعتی حدود 249 کیلومتر در ثانیه حول مرکز آن در گردش است.منظومه شمسی در هر 220 میلیون سال یکبار حول مرکز کهکشان گردش می کند.
+
4.محور زمین [[حرکت تقدیمی]] دارد.
 +
 
 +
5. زمین سالی یکبار به دور خورشید میگردد.
 +
 
 +
6. زمین هر 24 ساعت یکبار به دور خودش گردش میکند.
 +
 
 +
این حرکات برای آدمی محسوس نیستند و ما با مرجع قرار دادن حرکات اجرام سماوی به این حرکات پی میبریم.
  
 
[[رده:علوم سیاره‌ای]]
 
[[رده:علوم سیاره‌ای]]
[[رده:زمین]]
 
==منبع==
 
*کتاب شناخت فضا و منظومه شمسی/مترجم:الهام سجادیفر
 

لطفاً توجه داشته‌باشید که همهٔ مشارکت‌ها در ویکی نجوم ممکن است توسط دیگر مشارکت‌کنندگان تغییر یابند، ویرایش یا حذف شوند. اگر نمی‌خواهید نوشته‌هایتان بی‌رحمانه ویرایش شوند؛ بنابراین، آنها را اینجا ارائه نکنید.
شما همچنین به ما تعهد می‌کنید که خودتان این را نوشته‌اید یا آن را از یک منبع با مالکیت عمومی یا مشابه آزاد آن برداشته‌اید (ویکی نجوم:حق تکثیر را برای جزئیات بیشتر ببینید). کارهای دارای حق تکثیر را بدون اجازه ارائه نکنید!

برای ویرایش این صفحه، لطفاً به سوال زیر پاسخ دهید (اطلاعات بیشتر):

لغو | راهنمای ویرایش‌کردن (در پنجرهٔ تازه باز می‌شود)