حرکت تقدیمی: تفاوت بین نسخه‌ها

از ویکی نجوم
پرش به: ناوبری، جستجو
(صفحه‌ای جدید حاوی 'محور چرخش زمین نسبت به خط عمود بر صفحه مدار ، دارای زاویه انحرافی معادل 5/23 درجه ...' ایجاد کرد)
 
سطر ۱۱: سطر ۱۱:
 
به دليل وجود حركت تقديمي تا حدود 13000 سال آينده ستاره پرنور [[نسرواقع]] به جاي ستاره قطبي فعلي ( آلفا-دب اصغر) ستاره قطبي خواهد شد.
 
به دليل وجود حركت تقديمي تا حدود 13000 سال آينده ستاره پرنور [[نسرواقع]] به جاي ستاره قطبي فعلي ( آلفا-دب اصغر) ستاره قطبي خواهد شد.
  
همچنين نقطه اعتدال بهاري ( محل تلاقي [[دايرة البروج]] و [[استواي آسمان]] ) كه قبلآ در [[صورت فلكي حمل]] قرار داشته ، اكنون در [[صورت فلكي حوت]] است و به تدريج به سمت [[صورت فلكي دلو]] در حال حركت است .
+
همچنين نقطه اعتدال بهاري ( محل تلاقي [[دایرة البروج]] و [[استواي آسمان]] ) كه قبلآ در [[صورت فلكي حمل]] قرار داشته ، اكنون در [[صورت فلكي حوت]] است و به تدريج به سمت [[صورت فلكي دلو]] در حال حركت است .
  
 
[[رده:علوم سیاره‌ای]]
 
[[رده:علوم سیاره‌ای]]

نسخهٔ ‏۳۱ مارس ۲۰۱۲، ساعت ۰۰:۵۲

محور چرخش زمین نسبت به خط عمود بر صفحه مدار ، دارای زاویه انحرافی معادل 5/23 درجه است و زمین هر 23:56 یک بار حول آن می چرخد . اما جهت این محور فرضی در فضا ثابت نیست و به کندی حول خط عمود گردش میکند .

حركت تقديمي

این حرکت را میتوان به حرکت فرفره ای تشبیه کرد که روی سطح صافی می چرخد . اگر در این زمان ضربه ای به آن وارد کنیم محور چرخش آن از حالت عمود خارج شده و به صورت مایل به چرخش خود ادامه میدهد . به شکلی که محور آن در فضا مخروطی را می سازد . محور چرخش زمین هم درست مثل فرفره ، در فضا مخروط فرضی را ایجاد میکند . با این تفاوت که این حرکت بسیار کند است و یک دور کامل آن 25800 سال طول می کشد . این موضوع باعث می شود تا امتداد محور زمین در فضا ( قطب سماوی ) به کندی جابجا شود .

تاثيرات حركت تقديمي

به دليل وجود حركت تقديمي تا حدود 13000 سال آينده ستاره پرنور نسرواقع به جاي ستاره قطبي فعلي ( آلفا-دب اصغر) ستاره قطبي خواهد شد.

همچنين نقطه اعتدال بهاري ( محل تلاقي دایرة البروج و استواي آسمان ) كه قبلآ در صورت فلكي حمل قرار داشته ، اكنون در صورت فلكي حوت است و به تدريج به سمت صورت فلكي دلو در حال حركت است .