در حال ویرایش حلقه‌های زحل

پرش به: ناوبری، جستجو

هشدار: شما وارد نشده‌اید. نشانی آی‌پی شما برای عموم قابل مشاهده خواهد بود اگر هر تغییری ایجاد کنید. اگر وارد شوید یا یک حساب کاربری بسازید، ویرایش‌هایتان به نام کاربری‌تان نسبت داده خواهد شد، همراه با مزایای دیگر.

این ویرایش را می‌توان خنثی کرد. لطفاً تفاوت زیر را بررسی کنید تا تأیید کنید که این چیزی است که می‌خواهید انجام دهید، سپس تغییرات زیر را ذخیره کنید تا خنثی‌سازی ویرایش را به پایان ببرید.
نسخهٔ فعلی متن شما
سطر ۵: سطر ۵:
  
  
حلقه‌های [[زحل]] گسترده‌ترین سیستم حلقه سیاره‌ای در بین سیاره‌های [[منظومه خورشیدی]] است. این حلقه‌ها از ذرات بسیار کوچکی در اندازه‌های چند میکرومتر تا چندین متر تشکیل شده است که بصورت توده‌ای از غبار به دور مدار زحل در گردش می‌باشد. ذرات این حلقه‌ها بیشتر از یخ آب و آلودگی‌هایی همچون گرد و غبار و دیگر مواد شیمیایی تشکیل شده است.
+
حلقه‌های [[زحل]] گسترده‌ترین سیستم [[حلقه سیاره‌ای]] در بین سیاره‌های [[منظومه خورشیدی]] است. این حلقه‌ها از ذرات بسیار کوچکی در اندازه‌های چند میکرومتر تا چندین متر تشکیل شده است که بصورت توده‌ای از غبار به دور مدار زحل در گردش می‌باشد. ذرات این حلقه‌ها بیشتر از یخ آب و آلودگی‌هایی همچون گرد و غبار و دیگر مواد شیمیایی تشکیل شده است.
 
   
 
   
اگر چه روشنایی حلقه‌ها [[قدر ظاهری]] زحل را افزایش می‌دهد، اما این حلقه‌ها از روی زمین با چشم‌های غیرمسلح قابل دیدن نیستند. در سال ۱۶۱۰ میلادی زمانی که [[گالیله]] برای اولین بار [[تلسکوپ]] را به سوی آسمان گرفت، به اولین شخصی تبدیل شد که توانست حلقه‌های زحل را مشاهده کند. هر چند که او نتوانست ماهیت حقیقی این حلقه‌ها را مشخص کند. در سال ۱۶۵۵ میلادی، کریستیان هویگنس اولین شخصی بود که حلقه‌ها را با عنوان دیسک‌های اطراف زحل معرفی نمود..
+
اگر چه روشنایی حلقه‌ها [[قدر ظاهری]] زحل را افزایش می‌دهد، اما این حلقه‌ها از روی زمین با چشم‌های غیرمسلح قابل دیدن نیستند. در سال ۱۶۱۰ میلادی زمانی که [[گالیله]] برای اولین بار [[تلسکوپ]] را به سوی آسمان گرفت، به اولین شخصی تبدیل شد که توانست حلقه‌های زحل را مشاهده کند. هر چند که او نتوانست ماهیت حقیقی این حلقه‌ها را مشخص کند. در سال ۱۶۵۵ میلادی، کریستیان هویگنس اولین شخصی بود که حلقه‌ها را با عنوان دیسک‌های اطراف زحل معرفی نمود.
  
 
==تغییر شکل حلقه ها==
 
==تغییر شکل حلقه ها==
تغییر شکل حلقه ها ی زحل رابطه ی مستقیم با کجی محور حرکت آن(27درجه) در مدار دایره البروجی دارد. در طول یک دوره ی تقریبا 14 ساله ما سمت بالای حلقه های آن را میبینیم، سپس در حدود یک سال به نظرمی‌رسد که این حلقه ها لبه نما شده اند.و بعد از آن منظره ای از زیر حلقه ها را میبینیم. در سال 1966 و بار دیگر در سال 1980 حلقه ها به صورت لبه نما دیده شدند (آخرین بار در سال 2008).
+
تغییر شکل حلقه ها ی زحل رابطه ی مستقیم با کجی محور حرکت آن(27درجه) در [[مدار دایره البروجی]] دارد. در طول یک دوره ی تقریبا 14 ساله ما سمت بالای حلقه های آن را میبینیم، سپس در حدود یک سال به نظرمیرسد که این حلقه ها [[لبه نما]] شده اند.و بعد از آن منظره ای از زیر حلقه ها را میبینیم. در سال 1966 و بار دیگر در سال 1980 حلقه ها به صورت لبه نما دیده شدند (آخرین بار در سال 2008).
  
 
== منبع ==
 
== منبع ==
ویکی پدیا فارسی
+
ویکی بدیا
 
 
 
نجوم دینامیکی
 
نجوم دینامیکی
  
 
[[رده: علوم سیاره‌ای]]
 
[[رده: علوم سیاره‌ای]]

لطفاً توجه داشته‌باشید که همهٔ مشارکت‌ها در ویکی نجوم ممکن است توسط دیگر مشارکت‌کنندگان تغییر یابند، ویرایش یا حذف شوند. اگر نمی‌خواهید نوشته‌هایتان بی‌رحمانه ویرایش شوند؛ بنابراین، آنها را اینجا ارائه نکنید.
شما همچنین به ما تعهد می‌کنید که خودتان این را نوشته‌اید یا آن را از یک منبع با مالکیت عمومی یا مشابه آزاد آن برداشته‌اید (ویکی نجوم:حق تکثیر را برای جزئیات بیشتر ببینید). کارهای دارای حق تکثیر را بدون اجازه ارائه نکنید!

برای ویرایش این صفحه، لطفاً به سوال زیر پاسخ دهید (اطلاعات بیشتر):

لغو | راهنمای ویرایش‌کردن (در پنجرهٔ تازه باز می‌شود)

الگوی به‌کاررفته در این صفحه: