حلقه‌های زحل: تفاوت بین نسخه‌ها

از ویکی نجوم
پرش به: ناوبری، جستجو
سطر ۵: سطر ۵:
  
  
حلقه‌های زحل گسترده‌ترین سیستم [[حلقه سیاره‌ای]] در بین سیاره‌های [[منظومه خورشیدی]] است. این حلقه‌ها از ذرات بسیار کوچکی در اندازه‌های چند میکرومتر تا چندین متر تشکیل شده است که بصورت توده‌ای از غبار به دور مدار زحل در گردش می‌باشد. ذرات این حلقه‌ها بیشتر از یخ آب و آلودگی‌هایی همچون گرد و غبار و دیگر مواد شیمیایی تشکیل شده است.
+
حلقه‌های [[زحل]] گسترده‌ترین سیستم [[حلقه سیاره‌ای]] در بین سیاره‌های [[منظومه خورشیدی]] است. این حلقه‌ها از ذرات بسیار کوچکی در اندازه‌های چند میکرومتر تا چندین متر تشکیل شده است که بصورت توده‌ای از غبار به دور مدار زحل در گردش می‌باشد. ذرات این حلقه‌ها بیشتر از یخ آب و آلودگی‌هایی همچون گرد و غبار و دیگر مواد شیمیایی تشکیل شده است.
 
   
 
   
اگر چه روشنایی حلقه‌ها [[قدر ظاهری]] زحل را افزایش می‌دهد، اما این حلقه‌ها از روی زمین با چشم‌های غیرمسلح قابل دیدن نیستند. در سال ۱۶۱۰ میلادی زمانی که [[گالیله]] برای اولین بار تلسکوپ را به سوی آسمان گرفت، به اولین شخصی تبدیل شد که توانست حلقه‌های زحل را مشاهده کند. هر چند که او نتوانست ماهیت حقیقی این حلقه‌ها را مشخص کند. در سال ۱۶۵۵ میلادی، کریستیان هویگنس اولین شخصی بود که حلقه‌ها را با عنوان دیسک‌های اطراف زحل معرفی نمود.
+
اگر چه روشنایی حلقه‌ها [[قدر ظاهری]] زحل را افزایش می‌دهد، اما این حلقه‌ها از روی زمین با چشم‌های غیرمسلح قابل دیدن نیستند. در سال ۱۶۱۰ میلادی زمانی که [[گالیله]] برای اولین بار [[تلسکوپ]] را به سوی آسمان گرفت، به اولین شخصی تبدیل شد که توانست حلقه‌های زحل را مشاهده کند. هر چند که او نتوانست ماهیت حقیقی این حلقه‌ها را مشخص کند. در سال ۱۶۵۵ میلادی، کریستیان هویگنس اولین شخصی بود که حلقه‌ها را با عنوان دیسک‌های اطراف زحل معرفی نمود.
  
 
==تغییر شکل حلقه ها==
 
==تغییر شکل حلقه ها==
تغییر شکل حلقه ها ی زحل رابطه ی مستقیم با کجی محور حرکت آن(27درجه) در [[مدار دایره البروجی]] دارد. در طول یک دوره ی تقریبا 14 ساله ما سمت بالای حلقه های آن را میبینیم، سپس در حدود یک سال به نظرمیرسد که این حلقه ها لبه نما شده اند.و بعد از آن منظره ای از زیر حلقه ها را میبینیم. در سال 1966 و بار دیگر در سال 1980 حلقه ها به صورت لبه نما دیده شدند (آخرین بار در سال 2008).
+
تغییر شکل حلقه ها ی زحل رابطه ی مستقیم با کجی محور حرکت آن(27درجه) در [[مدار دایره البروجی]] دارد. در طول یک دوره ی تقریبا 14 ساله ما سمت بالای حلقه های آن را میبینیم، سپس در حدود یک سال به نظرمیرسد که این حلقه ها [[لبه نما]] شده اند.و بعد از آن منظره ای از زیر حلقه ها را میبینیم. در سال 1966 و بار دیگر در سال 1980 حلقه ها به صورت لبه نما دیده شدند (آخرین بار در سال 2008).
  
 
== منبع ==
 
== منبع ==

نسخهٔ ‏۹ اوت ۲۰۱۲، ساعت ۱۸:۱۵

این یک نوشتار خرد است . با ویرایش آن ما را در پیشبرد اهداف ویکی نجوم یاری نمایید .


حلقه‌های زحل

حلقه‌های زحل گسترده‌ترین سیستم حلقه سیاره‌ای در بین سیاره‌های منظومه خورشیدی است. این حلقه‌ها از ذرات بسیار کوچکی در اندازه‌های چند میکرومتر تا چندین متر تشکیل شده است که بصورت توده‌ای از غبار به دور مدار زحل در گردش می‌باشد. ذرات این حلقه‌ها بیشتر از یخ آب و آلودگی‌هایی همچون گرد و غبار و دیگر مواد شیمیایی تشکیل شده است.

اگر چه روشنایی حلقه‌ها قدر ظاهری زحل را افزایش می‌دهد، اما این حلقه‌ها از روی زمین با چشم‌های غیرمسلح قابل دیدن نیستند. در سال ۱۶۱۰ میلادی زمانی که گالیله برای اولین بار تلسکوپ را به سوی آسمان گرفت، به اولین شخصی تبدیل شد که توانست حلقه‌های زحل را مشاهده کند. هر چند که او نتوانست ماهیت حقیقی این حلقه‌ها را مشخص کند. در سال ۱۶۵۵ میلادی، کریستیان هویگنس اولین شخصی بود که حلقه‌ها را با عنوان دیسک‌های اطراف زحل معرفی نمود.

تغییر شکل حلقه ها

تغییر شکل حلقه ها ی زحل رابطه ی مستقیم با کجی محور حرکت آن(27درجه) در مدار دایره البروجی دارد. در طول یک دوره ی تقریبا 14 ساله ما سمت بالای حلقه های آن را میبینیم، سپس در حدود یک سال به نظرمیرسد که این حلقه ها لبه نما شده اند.و بعد از آن منظره ای از زیر حلقه ها را میبینیم. در سال 1966 و بار دیگر در سال 1980 حلقه ها به صورت لبه نما دیده شدند (آخرین بار در سال 2008).

منبع

ویکی بدیا نجوم دینامیکی