روز خورشیدی: تفاوت بین نسخه‌ها

از ویکی نجوم
پرش به: ناوبری، جستجو
سطر ۱: سطر ۱:
روز خورشیدی برابر است با مدت زمان بین دو عبور متوالی خورشید از نصف النهار مکان یک ناظر و به عبارتی دیگر روز خورشیدی برابر با [[زاویه ساعتی]] خورشید در یک دور گردش کامل زمین به دور محور خودش. بنا به قرار داد یک روز خورشیدی برابر با 24 ساعت اختیار شده است. با اندکی دقت می‌توان دریافت که [[روز نجومی]] کوتاهتر از روز خورشیدی است.روز خورشیدی برابر با 24 ساعت و [[روز نجومی]] برابر با 23 ساعت و 56 دقیقه و 3 ثانیه است.
+
روز خورشیدی برابر است با مدت زمان بین دو عبور متوالی خورشید از نصف النهار مکان یک ناظر و به عبارتی دیگر روز خورشیدی برابر با [[زاویه ساعتی]] [[خورشید]] در یک دور گردش کامل [[زمین]] به دور محور خودش. بنا به قرار داد یک روز خورشیدی برابر با 24 ساعت اختیار شده است. با اندکی دقت می‌توان دریافت که [[روز نجومی]] کوتاهتر از روز خورشیدی است.روز خورشیدی برابر با 24 ساعت و [[روز نجومی]] برابر با 23 ساعت و 56 دقیقه و 3 ثانیه است.
علت کوتاهتر بودن [[روز نجومی]] از روز خورشیدی این است که زمین علاوه بر چرخش به دور خود دارای [[حرکت انتقالی]](حركت بدور خورشيد) نیز می‌باشد، بنابراین به واسطه حرکت زمین در امتداد مدارش حین چرخش به دور محور خود جهت قرار گرفتن آن به سمت خورشید از یک روز به روز بعد اندکی تغییر می‌کند.  
+
علت کوتاهتر بودن [[روز نجومی]] از روز خورشیدی این است که [[زمین]] علاوه بر چرخش به دور خود دارای [[حرکت انتقالی]](حركت بدور خورشيد) نیز می‌باشد، بنابراین به واسطه حرکت زمین در امتداد مدارش حین چرخش به دور محور خود جهت قرار گرفتن آن به سمت خورشید از یک روز به روز بعد اندکی تغییر می‌کند.  
یعنی پس از یک دور چرخش کامل زمین به دور محورش خورشید هنوز به نصف النهار مکان ناظر نرسیده و به منظور آنکه ظهر شود زمین باید دقیقاٌ روبروی خورشید قرار گیرد، اما به دلیل حرکت انتقالی زمین به اندازه زاویه آلفا از یک روز تا روز بعد لازم است زمین برای روبرو شدن با خورشید به اندازه همین زاویه آلفا به دور محور خود گردش کند.  
+
یعنی پس از یک دور چرخش کامل زمین به دور محورش [[خورشید]] هنوز به نصف النهار مکان ناظر نرسیده و به منظور آنکه ظهر شود زمین باید دقیقاٌ روبروی خورشید قرار گیرد، اما به دلیل حرکت انتقالی زمین به اندازه زاویه آلفا از یک روز تا روز بعد لازم است زمین برای روبرو شدن با خورشید به اندازه همین زاویه آلفا به دور محور خود گردش کند.  
 
*زاویه آلفا تقریباٌ برابر با یک درجه است. اگر هر 360 درجه را 24 ساعت بدانیم، پس هر یک درجه معادل 4 دقیقه می‌باشد،در نتیجه هر روز خورشیدی 4 دقیقه از روز نجومی بیشتراست.
 
*زاویه آلفا تقریباٌ برابر با یک درجه است. اگر هر 360 درجه را 24 ساعت بدانیم، پس هر یک درجه معادل 4 دقیقه می‌باشد،در نتیجه هر روز خورشیدی 4 دقیقه از روز نجومی بیشتراست.
  
 
[[رده:علوم سیاره‌ای]]
 
[[رده:علوم سیاره‌ای]]

نسخهٔ ‏۲ آوریل ۲۰۱۲، ساعت ۱۹:۱۶

روز خورشیدی برابر است با مدت زمان بین دو عبور متوالی خورشید از نصف النهار مکان یک ناظر و به عبارتی دیگر روز خورشیدی برابر با زاویه ساعتی خورشید در یک دور گردش کامل زمین به دور محور خودش. بنا به قرار داد یک روز خورشیدی برابر با 24 ساعت اختیار شده است. با اندکی دقت می‌توان دریافت که روز نجومی کوتاهتر از روز خورشیدی است.روز خورشیدی برابر با 24 ساعت و روز نجومی برابر با 23 ساعت و 56 دقیقه و 3 ثانیه است. علت کوتاهتر بودن روز نجومی از روز خورشیدی این است که زمین علاوه بر چرخش به دور خود دارای حرکت انتقالی(حركت بدور خورشيد) نیز می‌باشد، بنابراین به واسطه حرکت زمین در امتداد مدارش حین چرخش به دور محور خود جهت قرار گرفتن آن به سمت خورشید از یک روز به روز بعد اندکی تغییر می‌کند. یعنی پس از یک دور چرخش کامل زمین به دور محورش خورشید هنوز به نصف النهار مکان ناظر نرسیده و به منظور آنکه ظهر شود زمین باید دقیقاٌ روبروی خورشید قرار گیرد، اما به دلیل حرکت انتقالی زمین به اندازه زاویه آلفا از یک روز تا روز بعد لازم است زمین برای روبرو شدن با خورشید به اندازه همین زاویه آلفا به دور محور خود گردش کند.

  • زاویه آلفا تقریباٌ برابر با یک درجه است. اگر هر 360 درجه را 24 ساعت بدانیم، پس هر یک درجه معادل 4 دقیقه می‌باشد،در نتیجه هر روز خورشیدی 4 دقیقه از روز نجومی بیشتراست.