سحابی بازتابی: تفاوت بین نسخه‌ها

از ویکی نجوم
پرش به: ناوبری، جستجو
جز (جایگزینی متن - 'ك' به 'ک')
(تغییرمسیر به سحابی#سحابی بازتابی)
 
(۶ نسخه‌ٔ میانی ویرایش شده توسط ۳ کاربر نشان داده نشده)
سطر ۱: سطر ۱:
{{نوشتار خرد}}
+
#تغییرمسیر[[سحابی#سحابی بازتابی]]
  
[[سحابی]] ها ابر های عظیمی از گاز و غبار اند که در در سه دسته کلی تقسیم بندی می شوند: [[سحابی نشری]] (سحابی های سیاره نما را می توان در زیر مجموعه این دسته قرار داد)، سحابی بازتابی و سحابی تاریک. این که یک سحابی به کدام یک از این دسته ها مربوط است مستقیما به ویژگی های [[ستاره]] های داخل آن بستگی دارد.
 
 
اگر ستاره های داخل سحابی، از [[رده بندی طیفی]] B سرد تر باشند (کمتر از 23000 درجه کلوین)، آنقدر [[گرما]] ندارند که همانند ستارگان سحابی نشری، ماده اطراف خود را یونیده کرده و موجب گسیل نور و گرما از آن باشند؛ بلکه سحابی و مواد اطراف [[نور]] خود ستاره را تنها بازتاب می کنند. مقدار نوری که از این سحابی ها می تابد بسیار کم نور است و به همین علت رصد این سحابی ها بسیار دشوار و معمولا غیر ممکن است.
 
 
 
[[پرونده:Untitled.jpg|سحابی اطراف ستاره مروپ؛ یک سحابی بازتابی در [[خوشه پروین]]. عکس از امیرحسین ابوالفتح|وسط|قاب]]
 
 
در خیابانها در کنار تیرهای چراغ برق نیز هنگامی که مه وجود داشته باشد می توان ناظر مدل زمینی سحابی های بازتابی بود. مه اطراف چراغها بطور مستقیم هیچ نوری از خود ساطع نمی کند بلکه این نور لامپ ها است که آن را روشن وقابل مشاهده از فواصل دور کرده است.
 
 
[[پرونده:reflection.nebula.arp.750pix.jpg|بندانگشتی|200px|سحابی بازتابی سر جادوگر یا [[آی‌سی ۲۱۱۸]] در فاصله حدود ۹۰۰ [[سال نوری]] که در نزدیکی ستاره [[رجل‌الجبار]] قرار دارد و نور آن را منعکس می‌کند]] 
 
 
در این سحابی ها مقدار توان بازتابندگی شدیدا با کاهش [[طول موج]] افزایش می یابد بنابراین سحابیهای بازتابی معمولا آبی رنگ به نظر می رسند. [[سحابی خوشه ی پروین]] و سحابی سر جادوگر از این نوع سحابی ها هستند.
 
 
این سحابی توده ای از ابرهای گازی سرد است که نور نزدیک ترین ستاره یا خوشه ستاره را منعکس میکند.از انجا که در فضای ابر غباری قابلیت پراکنده شدن نور ابی بیشتر از نور قرمز است.این سحابی ها بیشتر به رنگ ابی دیده میشوند.سحابی خوشه پروین و سحابی زیبای گل رز از نوع بازتابی هستند
 
 
==منبع==
 
*کتاب نجوم به زبان ساده/انتشارات گیتاشناسی/نوشته مایر دگانی/ترجمه محمدرضا خواجه پور
 
*کتاب اسرار کیهان/نویسنده:بهنام محمدپناه
 
*وب سایت www.haftaseman.ir
 
  
 
[[رده:نجوم رصدی]]
 
[[رده:نجوم رصدی]]
 
[[رده:اخترفیزیک]]
 
[[رده:اخترفیزیک]]

نسخهٔ کنونی تا ‏۱۴ آوریل ۲۰۱۳، ساعت ۱۹:۲۲

تغییرمسیر به: