در حال ویرایش صورت فلکی حوت

پرش به: ناوبری، جستجو

هشدار: شما وارد نشده‌اید. نشانی آی‌پی شما برای عموم قابل مشاهده خواهد بود اگر هر تغییری ایجاد کنید. اگر وارد شوید یا یک حساب کاربری بسازید، ویرایش‌هایتان به نام کاربری‌تان نسبت داده خواهد شد، همراه با مزایای دیگر.

این ویرایش را می‌توان خنثی کرد. لطفاً تفاوت زیر را بررسی کنید تا تأیید کنید که این چیزی است که می‌خواهید انجام دهید، سپس تغییرات زیر را ذخیره کنید تا خنثی‌سازی ویرایش را به پایان ببرید.
نسخهٔ فعلی متن شما
سطر ۱: سطر ۱:
[[پرونده:2d50px-Pisces IAU.svg.png||وسط|قاب]]
+
'''صورت فلکی ماهی''' یا '''حوت''' از [[صور فلکی]] [[منطقه البروج]] است که بعد از [[صورت فلكي دلو]] و قبل از [[صورت فلکی حمل]] قرار دارد.
  
[[صورت فلکی]] حوت با [[ستاره]] های ریز آن از زمان های باستانی در [[منطقه البروج]] نماینده ماهی در آسمان بوده است.
+
در این پیکر آسمانی[[ستاره]] ی درخشانی دیده نمی‌شود.
  
 +
این [[صورت فلکی]] در اوائل آبانماه در بهترین وضعیت رصدی قرار می‌گیرد. در نقشه‌ها بصورت دو ماهی ترسیم شده‌اند که با طنابی به هم متصل هستند. [[خورشید]] در زمان عبور از نقطه ا[[عتدال بهاری]] یعنی شروع بهار در محدوده این صورت فلکی قرار می‌گیرد. پرنورترین ستاره این صورت فلکی رشاء نام دارد که در زبان عربی به معنای گره می‌باشد. این گره در طنابی که دو ماهی را در برگرفته وجود دارد.
  
== افسانه ها==
+
صورت فلکی حوت هیچ ستاره پرنور دیگری ندارد، به نحوی که بسیاری از ساکنان شهرهای بزرگ هیچ‌گاه این صورت‌فلکی را مشاهده نمی‌کنند. بابلیان باستان ستارگان این صورت‌فلکی را به صورت مادر و پسری نمایش می‌دادند، که خود را به شکل ماهی در آورده‌اند. یونانیان نیز داستان کاملاً مشابهی در این مورد دارند. «آفرودیت» (Aphrodite)، الهه عشق و پسرش «اروس» (eros) تحت تعقیب مردی به نام «تیتونوس» (tithonos) بودند، که سرنوشت عجیبی داشت: او هر چند که فناناپذیر بود، ولی مانند انسانهای معمولی پیر می‌شد. «تیتونوس»، که رومیان او را به صورت غول نفرت آوری مجسم می‌کردند، در پی آفرودیت – که رومیان او را «ونوس» می‌نامیدند – و پسر کوچکش بود.
[[پرونده:Pisیces Hevelius.jpg|صورت فلکی حوت در نقشه آسمان شب در سال 1961|وسط|قاب]]
 
  
[[صورت فلکی]] حوت هیچ [[ستاره]] پرنور دیگری ندارد ، به نحوی که بسیاری از ساکنان شهرهای بزرگ هیچ گاه این [[صورت فلکی]] را مشاهده نمی کنند. بابلیان باستان ستارگان این [[صورت فلکی]] را به صورت مادر و پسری نمایش می دادند ، که خود را به شکل ماهی در آورده اند. یونانیان نیز داستان کاملا" مشابهی در این مورد دارند. " آفرودیت " ( Aphrodite ) ، الهه عشق و پسرش " اروس " ( eros )  تحت تعقیب مردی به نام " تیتونوس " ( tithonos ) بودند ، که سرنوشت عجیبی داشت : او هر چند که فنانا پذیر بود ، ولی مانند انسانهای معمولی پیر می شد. " تیتونوس " ، که رومیان او را به صورت غول نفرت آوری مجسم می کردند ، در پی آفرودیت – که رومیان او را " ونوس " می نامیدند – و پسر کوچکش بود.
+
پیش از آن که تیتونوس بتواند به آنها برسد، مادر و پسر به دریا پریدند و خود را به شکل دو ماهی در آوردند. پس از آن این ماهی‌ها از سوی خدایان به آسمان انتقال یافتند و به وسیله نوار پهنی با یکدیگر مرتبط شدند. این طریقه ارتباطی به عنوان نمود و نشانی از عشق مادری به شمار می‌آید.
پیش از آن که تیتونوس بتواند به آنها برسد ، مادر و پسر به دریا پریدند و خود را به شکل دو ماهی در آوردند. پس از آن این ماهی ها از سوی خدایان به آسمان انتقال یافتند و به وسیله نوار پهنی با یکدیگر مرتبط شدند. این طریقه ارتباطی به عنوان نمود و نشانی از عشق مادری به شمار می آید.
 
 
 
== ستاره ها ==
 
[[پرونده:PisdcesCC.jpg|ستاره های این صورت فلکی ، [[صورت فلکی]] حوت یکی از کم نور ترین صورت های فلکی آسمان است که به همین دلیل برای بسیاری از علاقه مندان به [[نجوم]] ناشناخته مانده است.|وسط|قاب]]
 
 
 
آلفای حوت به نام رشا در عربی به معنای گره است زیرا این [[ستاره]] دو ماهی را در این نقطه به هم وصل می نماید.[[طیف]] آن A2 V[[ قدر]]ش 3.9 و در فاصله 98 [[سال نوری]] تا [[زمین]] قرار گرفته است.
 
 
 
== اجرام عمقی آسمان ==
 
[[پرونده:6d23px-Messier 74 by HST.jpg|[[کهکشان]] [[M74]]|وسط|قاب]]
 
 
 
[[M74]] یک [[کهکشان]] زیبای قدر نهم است که در چند درجه ای شمال شرقی [[ستاره]] اتای حوت در بخش شرقی صورت فلکی مذکور قرار گرفته است.
 
 
 
== منبع ==
 
*کتاب صورتهای فلکی/مترجم:احمد دالکی
 
*کتاب اسطوره های یونانی و صورت های فلکی
 
  
 +
صورت‌فلکی حوت برای مسیحیان پیشین نیز اهمیت ویژه‌ای داشت. دوران مسیحیت حدود ۲۰۰۰ سال قبل آغاز گردید، یعنی زمانی که نقطه اعتدال بهاری از برج حمل به برج حوت انتقال یافت. عیسی مسیح(ع)، در دوران ابتدایی مسیحیت با این صورت فلکی ارتباط داده می‌شد.
 +
==منبع==
 +
[http://fa.wikipedia.org/wiki/%D9%85%D8%A7%D9%87%DB%8C_%28%D8%B5%D9%88%D8%B1%D8%AA_%D9%81%D9%84%DA%A9%DB%8C%29 ويكي پديا فارسي]
 +
[[رده:نجوم رصدی]]
 
[[رده:صور فلکی]]
 
[[رده:صور فلکی]]
{{صور فلکی}}
 

لطفاً توجه داشته‌باشید که همهٔ مشارکت‌ها در ویکی نجوم ممکن است توسط دیگر مشارکت‌کنندگان تغییر یابند، ویرایش یا حذف شوند. اگر نمی‌خواهید نوشته‌هایتان بی‌رحمانه ویرایش شوند؛ بنابراین، آنها را اینجا ارائه نکنید.
شما همچنین به ما تعهد می‌کنید که خودتان این را نوشته‌اید یا آن را از یک منبع با مالکیت عمومی یا مشابه آزاد آن برداشته‌اید (ویکی نجوم:حق تکثیر را برای جزئیات بیشتر ببینید). کارهای دارای حق تکثیر را بدون اجازه ارائه نکنید!

برای ویرایش این صفحه، لطفاً به سوال زیر پاسخ دهید (اطلاعات بیشتر):

لغو | راهنمای ویرایش‌کردن (در پنجرهٔ تازه باز می‌شود)

الگوی به‌کاررفته در این صفحه: