در حال ویرایش صورت فلکی سیاهگوش

پرش به: ناوبری، جستجو

هشدار: شما وارد نشده‌اید. نشانی آی‌پی شما برای عموم قابل مشاهده خواهد بود اگر هر تغییری ایجاد کنید. اگر وارد شوید یا یک حساب کاربری بسازید، ویرایش‌هایتان به نام کاربری‌تان نسبت داده خواهد شد، همراه با مزایای دیگر.

این ویرایش را می‌توان خنثی کرد. لطفاً تفاوت زیر را بررسی کنید تا تأیید کنید که این چیزی است که می‌خواهید انجام دهید، سپس تغییرات زیر را ذخیره کنید تا خنثی‌سازی ویرایش را به پایان ببرید.
نسخهٔ فعلی متن شما
سطر ۱: سطر ۱:
این صورت فلکی در سال 1687 به وسیله ی یوهانس هولیوس به وجود آمد ، تا قسمت های خالی جنوب غرب [[صورت فلکی  دب اکبر|دب اکبر]] و صورت فلکی مجاور آن یعنی [[صورت فلکی شیر کوچک|شیر کوچک]] را که هم زمان برای آن نقشه تهیه می نمود، بپوشاند. او ستارگان ضعیف آن منطقه را وقتی معرفی کرد که نوشت: اگر بخواهیم آن ها را رصد کنیم باید چشمانی همچون سیاهگوش داشته باشیم و به همین لحاظ این مجموعه نام سیاهگوش یا گربه ی وحشی آسمان شب را به خود گرفت. هرچند که صورت فلکی سیاهگوش منطقه ی وسیعی از آسمان را میپوشاند اما دارای اجرام عمقی کمتری است که بتوان با تلسکوپ های آماتوری آن ها را دید. یکی از درخشنده ترین آن ها ستاره ی شماره 10 دب اکبر است که در کاتالوگ منتشر شده به وسیله ی جان فلامستید (John Flamsteed) در سال 1725 از آن به عنوان ستاره ای از صورت فلکی دب اکبر نام برده شده.
+
این صورت فلکی در سال 1687 به وسیله ی یوهانس هولیوس به وجود آمد ، تا قسمت های خالی جنوب غرب دب اکبر و صورت فلکی مجاور آن یعنی شیر کوچک را که هم زمان برای آن نقشه تهیه می نمود، بپوشاند. او ستارگان ضعیف آن منطقه را وقتی معرفی کرد که نوشت: اگر بخواهیم آن ها را رصد کنیم باید چشمانی همچون سیاهگوش داشته باشیم و به همین لحاظ این مجموعه نام سیاهگوش یا گربه ی وحشی آسمان شب را به خود گرفت. هرچند که صورت فلکی سیاهگوش منطقه ی وسیعی از آسمان را میپوشاند اما دارای اجرام عمقی کمتری است که بتوان با تلسکوپ های آماتوری آن ها را دید. یکی از درخشنده ترین آن ها ستاره ی شماره 10 دب اکبر است که در کاتالوگ منتشر شده به وسیله ی جان فلامستید (John Flamsteed) در سال 1725 از آن به عنوان ستاره ای از صورت فلکی دب اکبر نام برده شده.
  
 
[[پرونده:Lynx IAU.svg|300px|thumb|left|]]
 
[[پرونده:Lynx IAU.svg|300px|thumb|left|]]
 
{{-}}
 
{{-}}
 
==ستاره ها==
 
==ستاره ها==
ستاره آلفا سیاهگوش دارای [[طیف]] K7 III با قدر 1.3 و فاصله 165 [[سال نوری]] است. ستاره 38 سیاهگوش، دومین ستاره درخشان از نوع F5 V و قدر 4 به فاصله 46 سال نوری می‌باشد.
+
ستاره آلفا سیاهگوش دارای طیف K7 III با قدر 1.3 و فاصله 165 سال نوری است. ستاره 38 سیاهگوش، دومین ستاره درخشان از نوع F5 V و قدر 4 به فاصله 46 سال نوری می‌باشد.
  
  

لطفاً توجه داشته‌باشید که همهٔ مشارکت‌ها در ویکی نجوم ممکن است توسط دیگر مشارکت‌کنندگان تغییر یابند، ویرایش یا حذف شوند. اگر نمی‌خواهید نوشته‌هایتان بی‌رحمانه ویرایش شوند؛ بنابراین، آنها را اینجا ارائه نکنید.
شما همچنین به ما تعهد می‌کنید که خودتان این را نوشته‌اید یا آن را از یک منبع با مالکیت عمومی یا مشابه آزاد آن برداشته‌اید (ویکی نجوم:حق تکثیر را برای جزئیات بیشتر ببینید). کارهای دارای حق تکثیر را بدون اجازه ارائه نکنید!

برای ویرایش این صفحه، لطفاً به سوال زیر پاسخ دهید (اطلاعات بیشتر):

لغو | راهنمای ویرایش‌کردن (در پنجرهٔ تازه باز می‌شود)

الگوهای به‌کاررفته در این صفحه: