صورت فلکی سیاهگوش

از ویکی نجوم
نسخهٔ تاریخ ‏۱۴ اکتبر ۲۰۱۲، ساعت ۲۰:۲۵ توسط Yperseusy (بحث | مشارکت‌ها) (صفحه‌ای جدید حاوی 'این صورت فلکی در سال 1687 به وسیله ی یوهانس هولیوس به وجود آمد ، تا قسمت های خالی ج...' ایجاد کرد)
(تفاوت) → نسخهٔ قدیمی‌تر | نمایش نسخهٔ فعلی (تفاوت) | نسخهٔ جدیدتر ← (تفاوت)
پرش به: ناوبری، جستجو

این صورت فلکی در سال 1687 به وسیله ی یوهانس هولیوس به وجود آمد ، تا قسمت های خالی جنوب غرب دب اکبر و صورت فلکی مجاور آن یعنی شیر کوچک را که هم زمان برای آن نقشه تهیه می نمود، بپوشاند. او ستارگان ضعیف آن منطقه را وقتی معرفی کرد که نوشت: اگر بخواهیم آن ها را رصد کنیم باید چشمانی همچون سیاهگوش داشته باشیم و به همین لحاظ این مجموعه نام سیاهگوش یا گربه ی وحشی آسمان شب را به خود گرفت. هرچند که صورت فلکی سیاهگوش منطقه ی وسیعی از آسمان را میپوشاند اما دارای اجرام عمقی کمتری است که بتوان با تلسکوپ های آماتوری آن ها را دید. یکی از درخشنده ترین آن ها ستاره ی شماره 10 دب اکبر است که در کاتالوگ منتشر شده به وسیله ی جان فلامستید (John Flamsteed) در سال 1725 از آن به عنوان ستاره ای از صورت فلکی دب اکبر نام برده شده.

پرونده:Lynx IAU.svg

ستاره ها

ستاره آلفا سیاهگوش دارای طیف K7 III با قدر 1.3 و فاصله 165 سال نوری است. ستاره 38 سیاهگوش، دومین ستاره درخشان از نوع F5 V و قدر 4 به فاصله 46 سال نوری میباشد.

اجرام عمق

NGC 2683 یک کهکشان مارپیچی قدر 10 است که ما آن را در لبه این صورت فلکی می بینیم.

پرونده:Http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/0/02/NGC 2683 Spiral galaxy.jpg/640px-NGC 2683 Spiral galaxy.jpg

منبع

کتاب صورت های فلکی