صورت فلکی مار

از ویکی نجوم
پرش به: ناوبری، جستجو

این صورت فلکی تنها صورت فلکی است که به شکل دو تکه است و به وسیله ی مارافسای از هم جدا شده است.

ستاره ها

زتا - دم مار

آلفای این صورت فلکی به نام سر مار معروف است . قدر آن 2.7 و در فاصله ی 62 سال نوری از زمین قرار دارد.

زتا - دم مار

ستاره اي از رده ي F3 ، قدر 4.03 + ، 76 سال نوري از زمين فاصله داره .

اتا - دم مار

قدر ظاهري آن 3.02 است كه قابل رصد باچشم غير مسلح ، در حدود 60 سال نوري ازما فاصله داره ، دو برابر خورشيد جرم و 6 برابر آن شعاعش است و 19 برابر خورشيد ميدرخشد . 

تتا - دم مار

132 سال نوري اززمين فاصله داره ، اين ستاره به "الية ، Alya" كه نام عربي است معروف هستش به معني : دم چربي،دم ، يك سيستم دوتايي است كه تتا1 با قدر +4.62 و تتا2 باقدر 4.98 مي درخشند ، جدايي زاويه اي آنها ازهم در حدود 22 ثانيه قوسي است ، همچنين عضو ثالثي هم دارن بنام تتاC - دم مار كه قدري در حدود 6.1 دارد و 7 دقيقه قوسي از تتا 2 فاصله دارد .

نو - دم مار

يك جفت ستاره هستند ، به فاصله ي 193 سال نوري اززمين ، كه در حدود 46 ثانيه ي قوسي جدايي زاويه دارند ، مؤلفه اول قدري معادل 4.3 و مؤلفه ي دوم 8.4 دارند.

خي - دم مار

يك سيستم 3 تايي از ستارگان ، مؤلفه اول ازرده ي F وقدر ظاهري 3.54 است و دوستاره بعدي يك منظومه دوتايي كه دوره اي معادل 2.29 روز دارند ، ستاره ي خي - دم مار 105 سال نوري فاصله تازمين دارد.

اوميكرون - دم مار

يك کوتوله سفيد با قدر ظاهری 4.24 است، حدود 168 سال نوری از زمین فاصله دارد ، و به عنوان يك متغیر دلتا طبقه بندی شده و قدر ظاهری آن بايك دوره ي 76 دقيقه اي متغير است.

اجرام

از اجرام عمق آسمان آن میتوان به M5 اشاره کرد این جرم یک خوشه ی کروی است که قدر برابر 6 دارد و فاصله ی آن تا زمین برابر با 26000سال نوری است. از دیگر اجرام مسیه این صورت فلکی میتوان به M16 اشاره کرد این جرم مسیه که یک خوشه ی باز است در گوشه ی جنوب شرقی این صورت فلکی و در نزردیکی مرز آن با صورت فلکی قوس واقع شده است. از درگر خصوصیات آن میتوان به قدر آن اشاره کردکه برابر با 6 است .

خصوصیات رصدی

سرمار

سر مار در 9 تیر به نصف النهار میرسد و مساحتی برابر با 429 درجه مربع دارد.

دم مار

دم مار در 14 مرداد به نصف النهار رسیده و مساحتی برابر با 208 درجه مربع از آسمان را به خود اختصاص داده است.