صورت فلکی کلاغ: تفاوت بین نسخه‌ها

از ویکی نجوم
پرش به: ناوبری، جستجو
سطر ۱۲: سطر ۱۲:
  
  
مساحت:184 درجه مربع
+
مساحت:184 درجه مربع
  
  

نسخهٔ ‏۱۱ اوت ۲۰۱۲، ساعت ۱۲:۰۳


اطلاعات کلی

نام : کلاغ (زاغک،غراب)

معادل لاتین:Corvus

اختصار:crv

زمان رسیدن به نصف‌النهار:20 اردیبهشت


مساحت:184 درجه مربع



صورت فلكی كـــــــــلاغ يا زاغك در زبان عربي غراب ودر لاتين :Corvus ناميده ميشود كه در اطلس هاي آسماني بصورت :Crv نشان داده شده است و در برخي منابع به نام هاي Raven ويا Crow ديده ميشود. اين صورت فلكي كوچك جزو 48 صورت فلكي ليست شده توسط بطلميوس ميباشد.


صورت فلکی کلاغ


ستاره ها

الفا - غراب

الجيبا Alchiba به معني چادر ... روشن ترين ستاره صورت هست با قدري معادل:4 ... فاصله چنداني هم تا زمين نداره فقط 48سال نوری .

بتا - غراب

كراز Kraz... دومين ستاره روشن صورت فلكي غراب ... اما قدري معادل :2.6 داره وبافاصله 140سال نوري از زمين قرار گرفته .

دلتا - غراب

Alghorab ... بادرخشندگی 3.1 و در 87 سال نوري از زمين قرار گرفته ...

اپسيلون - غراب

Minkar ويه جورايي منظور سوراخ بيني كلاغه ... با فاصله زيادي كه از زمين داره در حدود 303 سال نوري درخشندگي برابر با 3.02 است ...


افسانه ها

آپولون، ایزد خورشید، یک روز با ارابه چهار اسبی خود از میان آسمانها عبور می کرد ناگهان تشنه شد و خدمتکارش کلاغ را فرستاد تا جام او را پر از آب کند. در اسطوره های یونانی کلاغ خدمتکار آپولون بود، او از سوی ایزد جوان، آپولون، روانه ماموریتی شد تا جامی از آب برای او بیاورد. اما او در این سفر مرتکب اهمال و سستی شد و نسبت به ماموریتش کوتاهی کرد و برای توجیه این قصور، در درون جام، ماری برای آپولون آورد. کلاغ سپید زیبا از ابتدا قصد کوتاهی نداشت، اما او در نزدیکی چشمه، درخت انجیری را دید و روی آن نشست، تا در سایه برگ هایش استراحتی کرده باشد. در آن زمان میوه های درخت هنوز رسیده نبودند، به همین دلیل کلاغ تصمیم کرفت تا زمانی که میوه ها برسند منتظر بماند!!! در بازگشت، کلاغ دچار عذاب وجدان شده بود به همین خاطر یک مار آبی را به وسیله ناخن هایش گرفت تا ادعا کند که این حیوان خزنده به او حمله کرده است و مانع انجام مسئولیتش شده است. بنابراین او مار را مسئول تاخیرش معرفی کرد اما آپولون همه چیز را می دانست و برای تنبیه او، رنگ نقره ای سپید او را مشکی و صدای زیبایش را گوشخراش کرد. سپس هرسه را به آسمان در میان ستارگان فرستاد. هر سه این صورت های فلکی در سمت جنوب آسمان در نزدیکی صورت های فلکی اسد و سنبله قرار گرفته اند.


170028 686.jpg

اجرام عمق آسمان

اين صورت داراي دو جرم است :


NGC 4038: يك كهكشان نامنظم و بسيار معروف است كه اكثرا اونو ميشناسيم ... كهكشان آنتن ... كهكشاني كه از برخورد دو كهكشان ديگر بوجود آمده ... ازاين نظر كه دوتا شاخك كه از ستاره ها ، گازهاي بين ستاره اي تشكيل شده بهش لقب انتن دادن ... قدري معدل 11 داره ... 65 ميليـون سال نوري هم از ما فاصله داره . NGC 4361نیز يك سحابی سیاره نماس قدري در حدود 13 دارد ... و يك سحابی بسيار ضعيف است.


منبع

فروم نجومی آوا استار کتاب افسانه های یونانی