در حال ویرایش فرضیه های کشندی و تصادم

پرش به: ناوبری، جستجو

هشدار: شما وارد نشده‌اید. نشانی آی‌پی شما برای عموم قابل مشاهده خواهد بود اگر هر تغییری ایجاد کنید. اگر وارد شوید یا یک حساب کاربری بسازید، ویرایش‌هایتان به نام کاربری‌تان نسبت داده خواهد شد، همراه با مزایای دیگر.

این ویرایش را می‌توان خنثی کرد. لطفاً تفاوت زیر را بررسی کنید تا تأیید کنید که این چیزی است که می‌خواهید انجام دهید، سپس تغییرات زیر را ذخیره کنید تا خنثی‌سازی ویرایش را به پایان ببرید.
نسخهٔ فعلی متن شما
سطر ۱: سطر ۱:
بر طبق فرضیه کشندی، که به فرضیه برخورد نیز معروف است ، [[سیاره|سیارات]] بر اثر کشند های عظیمی بوجود آمدند که عبور [[ستاره]] ای دیگر از نزدیکی [[خورشید]]، در آن ایجاد کرد.[[گاز]]های چگالی که از خورشید جدا شد دارای حرکتی در امتداد حرکت [[ستاره]]  گذرنده بود.بخشی از ماده ی جداشده را احتمالا این ستاره همراه خود برد.بخشی دیگر نیز مسلما به سطح [[خورشید]] بازگشت .قسمت سومی نیز وجود داشت که [[نیرو]]ی گریز از مرکز وارد بر آن به اندازه ای بود که بر جاذبه ی [[گرانش]]ی فائق آید.این قسمت [[سیاره|سیارات]] متعدد را بوجود آورد.این فرضیه که در سال 1900 به وسیله فارست مولتن و تامس چمبر لین از دانشگاه شیکاگو پیشنهاد شد ، در ابتدا نظریه ی " خرده سیارات " نامیده شد.این نامگذاری حاکی از آن است که نتیجه ی بلافاصل عمل کشندی صرفا ایجاد سیاراتی خرد بود.این خرده سیارات با جذب ماده پراکنده حول وحوش خود منظومه ای از هشت [[سیاره]] شناخته شده را به وجود آوردند.
+
بر طبق فرضیه کشندی، که به فرضیه برخورد نیز معروف است ، سیارات بر اثر کشند های عظیمی بوجود آمدند که عبور ستاره ای دیگر از نزدیکی خورشید، در آن ایجاد کرد.گازهای چگالی که از خورشید جدا شد دارای حرکتی در امتداد حرکت ستاره ی گذرنده بود.بخشی از ماده ی جداشده را احتمالا این ستاره همراه خود برد.بخشی دیگر نیز مسلما به سطح خورشید بازگشت .قسمت سومی نیز وجود داشت که نیروی گریز از مرکز وارد بر آن به اندازه ای بود که بر جاذبه ی گرانشی فائق آید.این قسمت سیارات متعدد را بوجود آورد.این فرضیه که در سال 1900 به وسیله فارست مولتن و تامس چمبر لین از دانشگاه شیکاگو پیشنهاد شد ، در ابتدا نظریه ی " خرده سیارات " نامیده شد.این نامگذاری حاکی از آن است که نتیجه ی بلافاصل عمل کشندی صرفا ایجاد سیاراتی خرد بود.این خرده سیارات با جذب ماده ی پراکنده ی حول وحوش خود منظومه ای از نه سیاره شناخته شده را به وجود آوردند.
  
فرق فرضیه برخورد با فرضیه کشندی در این است که در فرضیه نخست برخورد [[خورشید]] و [[ستاره]] میهمان ، در واقع یک تصادم بود.
+
فرق فرضیه برخورد با فرضیه کشندی در این است که در فرضیه نخست برخورد خورشید و ستاره میهمان ، در واقع یک تصادم بود.
  
  
 
== انتقاد از این فرضیه ==
 
== انتقاد از این فرضیه ==
  
محاسباتی که بر فرمولهای بنیادی [[فیزیک]] مبتنی است نشان می دهد که هیچ یک از این دو فرضیه قابل قبول نیست.در اینجا نیز دشواری اصلی مربوط می شود به توزیع مشهود[[ تکانه زاویه ای|تکانه های زاویه ای]]، یعنی اینکه [[خورشید]] فقط 2% و سیارات نزدیک 98% تکانه زاویه ای را دارند.استاد هنری نویس زاسل از دانشگاه پرینستون نتیجه گرفت که با هیچ فرضیه معقولی که به یک برخورد مربوط می شود نمی‌توان بیش از 10 درصد از تکانه زاویه ای شناخته شده برای هر تن از [[جرم]] [[سیاره]] ای را توجیه کرد.علاوه بر اینها ، احتمال تصادم بسیار اندک است.محاسبات حاکی از آن اند که در 5 بیلیون سال گذشته حداکثر 10 تصادم میان 100 میلیون ستاره کهکشان ما روی داده است.
+
محاسباتی که بر فرمولهای بنیادی فیزیک مبتنی است نشان می دهد که هیچ یک از این دو فرضیه قابل قبول نیست.در اینجا نیز دشواری اصلی مربوط می شود به توزیع مشهود تکانه های زاویه ای، یعنی اینکه خورشید فقط 2% و سیارات نزدیک 98% تکانه زاویه را دارند.استاد هنری نویس زاسل از دانشگاه پرینستون نتیجه گرفت که با هیچ فرضیه معقولی که به یک برخورد مربوط می شود نمی توان بیش از 10 درصد از تکانه زاویه ای شناخته شده برای هر تن از جرم سیاره ای را توجیه کرد.علاوه بر اینها ، احتمال تصادم بسیار اندک است.محاسبات حاکی از آن اند که در 5 بیلیون سال گذشته حداکثر 10 تصادم میان 100 میلیون ستاره ی کهکشان ما روی داده است.
  
 
== منبع ==  
 
== منبع ==  
 
کتاب نجوم به زبان ساده/ نوشته مایردگانی/ ترجمه محمدرضا خواجه پور
 
کتاب نجوم به زبان ساده/ نوشته مایردگانی/ ترجمه محمدرضا خواجه پور
 
[[رده:منظومه شمسی]]
 
[[رده:منظومه شمسی]]

لطفاً توجه داشته‌باشید که همهٔ مشارکت‌ها در ویکی نجوم ممکن است توسط دیگر مشارکت‌کنندگان تغییر یابند، ویرایش یا حذف شوند. اگر نمی‌خواهید نوشته‌هایتان بی‌رحمانه ویرایش شوند؛ بنابراین، آنها را اینجا ارائه نکنید.
شما همچنین به ما تعهد می‌کنید که خودتان این را نوشته‌اید یا آن را از یک منبع با مالکیت عمومی یا مشابه آزاد آن برداشته‌اید (ویکی نجوم:حق تکثیر را برای جزئیات بیشتر ببینید). کارهای دارای حق تکثیر را بدون اجازه ارائه نکنید!

برای ویرایش این صفحه، لطفاً به سوال زیر پاسخ دهید (اطلاعات بیشتر):

لغو | راهنمای ویرایش‌کردن (در پنجرهٔ تازه باز می‌شود)