در حال ویرایش قمر

پرش به: ناوبری، جستجو

هشدار: شما وارد نشده‌اید. نشانی آی‌پی شما برای عموم قابل مشاهده خواهد بود اگر هر تغییری ایجاد کنید. اگر وارد شوید یا یک حساب کاربری بسازید، ویرایش‌هایتان به نام کاربری‌تان نسبت داده خواهد شد، همراه با مزایای دیگر.

این ویرایش را می‌توان خنثی کرد. لطفاً تفاوت زیر را بررسی کنید تا تأیید کنید که این چیزی است که می‌خواهید انجام دهید، سپس تغییرات زیر را ذخیره کنید تا خنثی‌سازی ویرایش را به پایان ببرید.
نسخهٔ فعلی متن شما
سطر ۲: سطر ۲:
 
[[رده:قمر]]
 
[[رده:قمر]]
 
[[رده:منظومه شمسی]]
 
[[رده:منظومه شمسی]]
تعداد اقمار سیاره ای طبیعی، یا ماه ها، در منظومه ی شمسی زیاد است. اما، [[جرم]] آنها روی هم رفته جرمی به اندازه ی 0.1 جرم [[خورشید]] می باشد. هشت قمر تقریبا به ابعاد ماه هستند، در حالی که بقیه آنها خیلی کوچکترند و شبیه [[سیارک|سیارک های]] بزرگ اند. [[ماه]] ِ [[زمین]] ، دو قمر [[مریخ]]، پنج قمر داخلی [[مشتری]]، هشت قمر داخلی [[زحل]] و پنج قمر [[اورانوس]] مدارات تقریبا دایره ای دارند که عمدتا در صفحه [[استوا|استوایی سیارات]] واقع اند. مشاهدات نشان می‌دهد که این 21 قمر ، یک چرخش همزمان ناشی از اصطکاک جذر مدی از خود نشان میدهند ( همانگونه که ماه خودمان این کار راانجام می‌دهد).
+
تعداد اقمار سیاره ای طبیعی، یا ماه ها، در منظومه ی شمسی زیاد است. اما، جرم آنها روی هم رفته جرمی به اندازه ی 0.1 جرم خورشید می باشد. هشت قمر تقریبا به ابعاد ماه هستند، در حالی که بقیه آنها خیلی کوچکترند و شبیه سیارک های بزرگ اند. ماه ِ زمین ، دو قمر مریخ، پنج قمر داخلی مشتری، هشت قمر داخلی زحل و پنج قمر اورانوس مدارات تقریبا دایره ای دارند که عمدتا در صفحه استوایی سیارات واقع اند. مشاهدات نشان می‌دهد که این 21 قمر ، یک چرخش همزمان ناشی از اصطکاک جذر مدی از خود نشان میدهند ( همانگونه که ماه خودمان این کار راانجام می‌دهد).
  
 
==اقمار==
 
==اقمار==
  
  
تنها 3 قمر به دور سیارات خاکی می چرخند، در حالی که  سیارات مشتری گون حد اقل 51 قمر دارند. این مطلب به همراه این موضوع که سیارت مشتری گون به کمربند سیارکی نزدیک هستند، به این معنی است که آنها می‌توانند سیارکها را از طریق گرانش به دام اندازند. اقمار سیارات مشتری گون با اجرام کوچک ، خروج از مرکز زیاد ، مدارات اریب و حرکت برگشتی، احتمالا توسط سیارکها به دام افتاده اند، همانند اقمار مریخ.
+
تنها 3 قمر به دور سیارات خاکی می چرخند، در حالی که  سیارات مشتری گون حد اقل 51 قمر دارند. این مطلب به همراه این موضوع که سیارت مشتری گون به کمربند سیارکی نزدیک هستند، به این معنی است که آنها می‌توانند سیارکها را از طریق گرانش به دام اندازند. اقمار سیاراتمشتری گون با اجرام کوچک ، خروج از مرکز زیاد ، مدارات اریب و حرکت برگشتی، احتمالا توسط سیارکها به دام افتاده اند، همانند اقمار مریخ.
بزرگترین قمر قمر سیاره مشتری، [[گانیمد]]، است و در رتبه دوم تیتان، قمر سیاره زحل، قرار دارد. ماه نیز بزرگترین قمر نسبت به اندازه سیاره میزبان است.
+
بزرگترین قمر قمر سیاره مشتری، گانیمد، است و در رتبه دوم تیتان، قمر سیاره زحل، قرار دارد. ماه نیز بزرگترین قمر نسبت به اندازه سیاره میزبان است.
  
 
[[پرونده:Planets.moons1.jpg]]{{-}}
 
[[پرونده:Planets.moons1.jpg]]{{-}}
سطر ۱۶: سطر ۱۶:
 
گوشزد:
 
گوشزد:
  
1.[[عطارد]] و [[زهره]] قمر ندارند زیرا دوران کند آنها فرصت نمی داد که ماده به اندازه کافی سر ریز کند واقمار تشکیل شوند.
+
1.عطارد و زهره قمر ندارند زیرا دوران کند آنها فرصت نمی داد که ماده به اندازه کافی سر ریز کند واقمار تشکیل شوند.
  
2.بسیار متحمل به نظر می رسد که قمر [[زمین]] [[ماه]] زمانی پیش سیاره مستقلی بوده است.یکی از دلایلی که برای این مطلب اقامه می شود این است که مدار ماه تقریبا در همان صفحه سیارات قرار دارد نه در صفحه استوای زمین.
+
2.بسیار متحمل به نظر می رسد که قمر زمین ماه زمانی پیش سیاره مستقلی بوده است.یکی از دلایلی که برای این مطلب اقامه می شود این است که مدار ماه تقریبا در همان صفحه سیارات قرار دارد نه در صفحه استوای زمین.
  
3.نظریه کوییپر برای ده دوازده قمری که در مدار هایی هم سطح و تقریبا مستدیر (که بیشتر قمر ها دارند) حرکت نمی کنند توضیحی ارایه می دهد.این نظریه فرض می کند که این قمر ها در آغاز به فاصله بسیار زیادی از پیش سیاره مادر تشکیل شدند و وقتی که پیش سیاره قسمت اعظم جرم خود را از دست داد زنجیره حوادث زیر اتفاق می افند:
+
3.نظریه کوییپر برای ده دوازده قمری که در مدار هایی هم سطح و تقریبا مستدیر (که بیشتر قمر ها دارند) حرکت نمی کنند توضیحی ارایه می دهد.این نظریه فرض می کند که این قمر ها در اغاز به فاصله بسیار زیادی از پیش سیاره مادر تشکیل شدند و وقتی که پیش سیاره قسمت اعظم جرم خود را از دست داد زنجیره حوادث زیر اتفاق می افند:
  
آ.سلطه [[گرانش|گرانشی]] سیاره از بین رفت و این قمر ها زیر نفوذ میدان گرانشی خورشید قرار گرفتند یعنی قمر ها زاده شدند.
+
آ.سلطه گرانشی سیاره از بین رفت و این قمر ها زیر نفوذ میدان گرانشی خورشید قرار گرفتند یعنی قمر ها زاده شدند.
  
 
ب.این اجرام بعد از چندین بار گردش به دور خورشید بار دیگر به وسیله جو گسترده سیاره که اینک در مداری کاملا متفاوت با مدار اولیه حرکت می کند ربوده شدند.
 
ب.این اجرام بعد از چندین بار گردش به دور خورشید بار دیگر به وسیله جو گسترده سیاره که اینک در مداری کاملا متفاوت با مدار اولیه حرکت می کند ربوده شدند.
  
4.سیاره [[پلوتون]] با همسایگانش فرق بسیار دارد منطقی است فرض می شود که این سیاره زمانی یکی از اقمار پلوتون بوده است.
+
4.سیاره پلوتون با همسایگانش فرق بسیار دارد منطقی است فرض می شود که این سیاره زمانی یکی از اقمار پلوتون بوده است.
  
 
==منبع==
 
==منبع==

لطفاً توجه داشته‌باشید که همهٔ مشارکت‌ها در ویکی نجوم ممکن است توسط دیگر مشارکت‌کنندگان تغییر یابند، ویرایش یا حذف شوند. اگر نمی‌خواهید نوشته‌هایتان بی‌رحمانه ویرایش شوند؛ بنابراین، آنها را اینجا ارائه نکنید.
شما همچنین به ما تعهد می‌کنید که خودتان این را نوشته‌اید یا آن را از یک منبع با مالکیت عمومی یا مشابه آزاد آن برداشته‌اید (ویکی نجوم:حق تکثیر را برای جزئیات بیشتر ببینید). کارهای دارای حق تکثیر را بدون اجازه ارائه نکنید!

برای ویرایش این صفحه، لطفاً به سوال زیر پاسخ دهید (اطلاعات بیشتر):

لغو | راهنمای ویرایش‌کردن (در پنجرهٔ تازه باز می‌شود)

الگوی به‌کاررفته در این صفحه: