مختصات استوایی

از ویکی نجوم
نسخهٔ تاریخ ‏۸ اوت ۲۰۱۲، ساعت ۱۱:۱۰ توسط Mojtaba.m (بحث | مشارکت‌ها) (صفحه‌ای جدید حاوی ' يكي از معايب سيستم مختصات افقي اين است كه مختصات هر ستاره در اين سيستم به طور ...' ایجاد کرد)
(تفاوت) → نسخهٔ قدیمی‌تر | نمایش نسخهٔ فعلی (تفاوت) | نسخهٔ جدیدتر ← (تفاوت)
پرش به: ناوبری، جستجو

يكي از معايب سيستم مختصات افقي اين است كه مختصات هرستاره در اين سيستم به طور روزانه و دائم در تغيير است و اگر از هر نقطه به نقطه ديگري نيز برويم باز هم امكان تغيير وجود دارد، ولي در سيستم مختصات استوايي چنين كمبودهايي نيست. براي توضيح بيشتر در مورد سيستم استوايي ابتدا صفحه استواي زمين را به حدي امتداد مي‌دهيم تا كره سماوي را در "استواي سماوي" قطع كند. محور فرضي كه كره زمين به دور آن مي‌چرخد بر اين صفحه عمود است و كره سماوي را در قطب شمال و جنوب عالم قطع مي‌كند. در اين سيستم، مي‌توانيم مختصات دائمي‌تري را مشابه مختصات جغرافيايي براي زمين داشته باشيم.

15485 1.jpg

کمیت ها

در مختصات استوایی رو کمیت موجود است :

1. میل

2.بعد

میل

اولين كميت از اين مختصات بر اساس فاصله ستاره تا استواي سماوي در جهت شمال يا جنوب با شروع صفر درجه در استواي سماوي و 90 درجه در قطب سماوي محاسبه مي‌شود كه اين كميت را ميل (d) مي‌نامند. البته اگر ميل به سمت شمال باشد با علامت مثبت و به جهت جنوب با علامت منفي نشان داده مي‌شود. دايره عظيمه‌اي كه از ستاره مورد نظر عمود بر استوا عبور كند "دايره ميل" خوانده مي‌شود.


در شکل میل و بعد ، دوکمیت مختصات استوایی مشخص شده است


ادامه دارد