واحد نجومی: تفاوت بین نسخه‌ها

از ویکی نجوم
پرش به: ناوبری، جستجو
 
(۹ نسخه‌ٔ میانی ویرایش شده توسط ۶ کاربر نشان داده نشده)
سطر ۱: سطر ۱:
[[ رده:اخترسنجی ]]
+
{{نوشتار خرد}}[[رده:نجوم رصدی]]
  
واحد نجومی يكي از واحد هاي مورد استفاده در اخترشناسي است كه با نمادهای AU نمایش داده می‌شود.طبق تعريف واحد نجومي یکای طول است و برابر است با ميانگين فاصله زمين تا خورشيد كه تقريبآ معادل ۱۵۰ میلیون کیلومتر. نماد ua از طرف اداره بین‌المللی اوزان و مقیاس‌ها و استاندارد بین‌المللی ISO/IEC ۸۰۰۰۰ پیشنهاد شد؛ درحالی که اتحادیه بین‌المللی اخترشناسی au را پیشنهاد کرد، و درحال حاضر au در کشورهای انگلیسی زبان معمول‌تر است.
+
واحد نجومی یکی از واحد های مورد استفاده در [[اخترشناسی]] است که با نمادهای AU نمایش داده می‌شود.طبق تعریف واحد نجومی یکای طول است و برابر است با میانگین فاصله [[زمین]] تا [[خورشید]] که تقریبآ معادل ۱۵۰ میلیون کیلومتر است . نماد ua از طرف اداره بین‌المللی اوزان و مقیاس‌ها و استاندارد بین‌المللی ISO/IEC ۸۰۰۰۰ پیشنهاد شد؛ درحالی که [[اتحادیه بین‌المللی اخترشناسی]] au را پیشنهاد کرد، و درحال حاضر au در کشورهای انگلیسی زبان معمول‌تر است.
  
==تعريف دقيق==
+
==تعریف دقیق==
  
نماد AU در اصل به عنوان طول نیم‌قطر بزرگ مدار بیضی شکل گزدش زمین به دور خورشید در نظر گرفته شده بود. در سال ۱۹۷۶ اتحادیه بین المللی اخترشناسی بازگشتی به تعریف AU داشت و خواست که آن را به صورت دقیق‌تر بیان دارد. تعریف شد که AU طولی است که در آن ثابت گرانشی گاوس (k) مقداری برابر با ۰٫۰۱۷۲۰۲۰۹۸۹۵ دارد درحالی که تمام یکاهای اندازه‌گیری، یکاهای کیهانی طول، جرم و زمان‌اند. تعریف معادل دیگری که ارائه شده‌است عبارت است از: شعاع یک مدار دایره‌ای نیوتنی غیر آشفته حول خورشید که ذره‌ای با جرم بینهایت کوچک با بسامد زاویه‌ای ۰٫۰۱۷۲۰۲۰۹۸۹۵ رادیان در روز روی آن حرکت می‌کند. یا طولی که ثابت گرانشی خورشیدمرکز آن برابر است با ۰٫۰۱۷۲۰۲۰۹۸۹۵۲AU۳/d۲. حدودا برابر است با فاصله زمین تا خورشید.
+
نماد AU در اصل به عنوان طول نیم‌قطر بزرگ [[مدار]] [[بیضی]] شکل گردش زمین به دور خورشید در نظر گرفته شده بود. در سال ۱۹۷۶ اتحادیه بین المللی اخترشناسی بازگشتی به تعریف AU داشت و خواست که آن را به صورت دقیق‌تر بیان دارد. تعریف شد که AU طولی است که در آن ثابت گرانشی گاوس (k) مقداری برابر با ۰٫۰۱۷۲۰۲۰۹۸۹۵ دارد درحالی که تمام یکاهای اندازه‌گیری، یکاهای کیهانی [[طول]]، [[جرم]] و [[زمان‌]]اند. تعریف معادل دیگری که ارائه شده‌است عبارت است از: شعاع یک مدار دایره‌ای نیوتنی غیر آشفته حول خورشید که ذره‌ای با جرم بینهایت کوچک با بسامد زاویه‌ای ۰٫۰۱۷۲۰۲۰۹۸۹۵ رادیان در روز روی آن حرکت می‌کند. یا طولی که ثابت گرانشی خورشید مرکز آن برابر است با ۰٫۰۱۷۲۰۲۰۹۸۹۵۲AU۳/d۲. حدودا برابر با فاصله زمین تا خورشید است .
  
  
منبع : كتاب نجوم ديناميكي
+
 
 +
==جستار های وابسته==
 +
[[پارسک]]<br/>
 +
[[سال نوری]]
 +
 
 +
 
 +
==منبع==
 +
کتاب نجوم دینامیکی

نسخهٔ کنونی تا ‏۱۱ اکتبر ۲۰۲۱، ساعت ۱۴:۳۸

این یک نوشتار خرد است . با ویرایش آن ما را در پیشبرد اهداف ویکی نجوم یاری نمایید .

واحد نجومی یکی از واحد های مورد استفاده در اخترشناسی است که با نمادهای AU نمایش داده می‌شود.طبق تعریف واحد نجومی یکای طول است و برابر است با میانگین فاصله زمین تا خورشید که تقریبآ معادل ۱۵۰ میلیون کیلومتر است . نماد ua از طرف اداره بین‌المللی اوزان و مقیاس‌ها و استاندارد بین‌المللی ISO/IEC ۸۰۰۰۰ پیشنهاد شد؛ درحالی که اتحادیه بین‌المللی اخترشناسی au را پیشنهاد کرد، و درحال حاضر au در کشورهای انگلیسی زبان معمول‌تر است.

تعریف دقیق[ویرایش]

نماد AU در اصل به عنوان طول نیم‌قطر بزرگ مدار بیضی شکل گردش زمین به دور خورشید در نظر گرفته شده بود. در سال ۱۹۷۶ اتحادیه بین المللی اخترشناسی بازگشتی به تعریف AU داشت و خواست که آن را به صورت دقیق‌تر بیان دارد. تعریف شد که AU طولی است که در آن ثابت گرانشی گاوس (k) مقداری برابر با ۰٫۰۱۷۲۰۲۰۹۸۹۵ دارد درحالی که تمام یکاهای اندازه‌گیری، یکاهای کیهانی طول، جرم و زمان‌اند. تعریف معادل دیگری که ارائه شده‌است عبارت است از: شعاع یک مدار دایره‌ای نیوتنی غیر آشفته حول خورشید که ذره‌ای با جرم بینهایت کوچک با بسامد زاویه‌ای ۰٫۰۱۷۲۰۲۰۹۸۹۵ رادیان در روز روی آن حرکت می‌کند. یا طولی که ثابت گرانشی خورشید مرکز آن برابر است با ۰٫۰۱۷۲۰۲۰۹۸۹۵۲AU۳/d۲. حدودا برابر با فاصله زمین تا خورشید است .


جستار های وابسته[ویرایش]

پارسک
سال نوری


منبع[ویرایش]

کتاب نجوم دینامیکی