در حال ویرایش پرتو فروسرخ

پرش به: ناوبری، جستجو

هشدار: شما وارد نشده‌اید. نشانی آی‌پی شما برای عموم قابل مشاهده خواهد بود اگر هر تغییری ایجاد کنید. اگر وارد شوید یا یک حساب کاربری بسازید، ویرایش‌هایتان به نام کاربری‌تان نسبت داده خواهد شد، همراه با مزایای دیگر.

این ویرایش را می‌توان خنثی کرد. لطفاً تفاوت زیر را بررسی کنید تا تأیید کنید که این چیزی است که می‌خواهید انجام دهید، سپس تغییرات زیر را ذخیره کنید تا خنثی‌سازی ویرایش را به پایان ببرید.
نسخهٔ فعلی متن شما
سطر ۱: سطر ۱:
 
{{نوشتار خرد}}
 
{{نوشتار خرد}}
تابش فروسرخ یا به عبارتی «اشعهٔ مادون قرمز» در علم [[فیزیک]] به قسمتی از طیف [[امواج الکترومغناطیسی]] گفته می‌شود که [[طول موج]] آن‌ها بلندتر از دامنهٔ [[نور]] مرئی و کوتاه‌تر از دامنهٔ [[امواج رادیویی]] باشند. امواج فروسرخ در بازه [[بسامد]]ی ۳۰۰ گیگاهرتز تا ۴۰۰ تراهرتز و [[طول موج]] ۱ میلیمتر تا ۷۵۰ نانومتر قرار می‌گیرند.
+
تابش فروسرخ یا به عبارتی «اشعهٔ مادون قرمز» در علم [[فیزیک]] به قسمتی از طیف [[امواج الکترومغناطیس]]ی گفته می‌شود که [[طول موج]] آن‌ها بلندتر از دامنهٔ [[نور]] مرئی و کوتاه‌تر از دامنهٔ [[امواج رادیویی]] باشند. امواج فروسرخ در بازه [[بسامد]]ی ۳۰۰ گیگاهرتز تا ۴۰۰ تراهرتز و [[طول موج]] ۱ میلیمتر تا ۷۵۰ نانومتر قرار می‌گیرند.
  
  
 
== امواج فروسرخ (Infrared)==
 
== امواج فروسرخ (Infrared)==
  
امواج فروسرخ نوعی از [[امواج الکترومغناطیسی]] هستند که بعد از برخورد با جسم موجب گرم شدن آن می‌شود. این امواج دسته‌ای از پرتوهای نامرئی [[خورشید]] هستند. به همین سبب وقتی در مقابل نور خورشید قرار می‌گیریم احساس [[گرما]] می‌کنیم. این امواج دارای طول موج بیش تر از [[امواج مرئی]] و [[بسامد]] ([[فرکانس]]) کمتر از آن‌ها هستند. به همین دلیل در نمودار [[طیف امواج الکترومغناطیسی]] بعد از [[امواج مرئی]] (قابل مشاهده) قرار دارد. این امواج در نمودار بعد از رنگ قرمز در امواج مرئی که کم‌ترین شکست را نسبت به بقیهٔ رنگ‌ها دارد قرار می‌گیرد. به همین سبب به آن‌ها امواج فروسرخ یا مادون قرمز می‌گویند.
+
امواج فروسرخ نوعی از [[امواج الکترومغناطیس]]ی هستند که بعد از برخورد با جسم موجب گرم شدن آن می‌شود. این امواج دسته‌ای از پرتوهای نامرئی [[خورشید]] هستند. به همین سبب وقتی در مقابل نور خورشید قرار می‌گیریم احساس [[گرما]] می‌کنیم. این امواج دارای طول موج بیش تر از [[امواج مرئی]] و [[بسامد]] ([[فرکانس]]) کمتر از آن‌ها هستند. به همین دلیل در نمودار [[طیف الکترومغناطیس]] بعد از [[امواج مرئی]] (قابل مشاهده) قرار دارد. این امواج در نمودار بعد از رنگ قرمز در امواج مرئی که کم‌ترین شکست را نسبت به بقیهٔ رنگ‌ها دارد قرار می‌گیرد. به همین سبب به آن‌ها امواج فروسرخ یا مادون قرمز می‌گویند.
 
== جستاره ای دیگر ==
 
== جستاره ای دیگر ==
* [[امواج الکترومغناطیسی]]
+
* [[امواج الکترومغناطیس]]
 
* [[الکترومغناطیس]]
 
* [[الکترومغناطیس]]
 
== منبع ==
 
== منبع ==

لطفاً توجه داشته‌باشید که همهٔ مشارکت‌ها در ویکی نجوم ممکن است توسط دیگر مشارکت‌کنندگان تغییر یابند، ویرایش یا حذف شوند. اگر نمی‌خواهید نوشته‌هایتان بی‌رحمانه ویرایش شوند؛ بنابراین، آنها را اینجا ارائه نکنید.
شما همچنین به ما تعهد می‌کنید که خودتان این را نوشته‌اید یا آن را از یک منبع با مالکیت عمومی یا مشابه آزاد آن برداشته‌اید (ویکی نجوم:حق تکثیر را برای جزئیات بیشتر ببینید). کارهای دارای حق تکثیر را بدون اجازه ارائه نکنید!

برای ویرایش این صفحه، لطفاً به سوال زیر پاسخ دهید (اطلاعات بیشتر):

لغو | راهنمای ویرایش‌کردن (در پنجرهٔ تازه باز می‌شود)

الگوی به‌کاررفته در این صفحه: