در حال ویرایش ادوین هابل

پرش به: ناوبری، جستجو

هشدار: شما وارد نشده‌اید. نشانی آی‌پی شما برای عموم قابل مشاهده خواهد بود اگر هر تغییری ایجاد کنید. اگر وارد شوید یا یک حساب کاربری بسازید، ویرایش‌هایتان به نام کاربری‌تان نسبت داده خواهد شد، همراه با مزایای دیگر.

این ویرایش را می‌توان خنثی کرد. لطفاً تفاوت زیر را بررسی کنید تا تأیید کنید که این چیزی است که می‌خواهید انجام دهید، سپس تغییرات زیر را ذخیره کنید تا خنثی‌سازی ویرایش را به پایان ببرید.
نسخهٔ فعلی متن شما
سطر ۱: سطر ۱:
 
 
 
[[رده: اعلام]]
 
[[رده: اعلام]]
ادوین هابل (به انگلیسی: Edwin Powell Hubble)، دانشمند اخترشناس آمریکایی (۱۸۸۹ - ۱۹۵۳) کسی بود که ثابت کرد برخی از سحابی های بیضی شکلی که در آسمان دیده می‌شوند، کهکشان‌هایی هستند که در فاصله‌ای بسیار دور از [[کهکشان]] ما قرار دارند.
+
ادوین هابل (به انگلیسی: Edwin Powell Hubble)، دانشمند [[اخترشناس]] آمریکایی (۱۸۸۹ - ۱۹۵۳) کسی بود که ثابت کرد برخی از [[سحابی‌های|سحابی]] [[بیضی]] شکلی که در آسمان دیده می‌شوند، کهکشان‌هایی هستند که در فاصله‌ای بسیار دور از [[کهکشان]] ما قرار دارند.
  
او کسی است که اولین طبقه بندی را از شکل کهکشان‌ها ارائه کرد. طبقه بندی او تا مدتها توسط اخترشناسان مورد استفاده بود. ادوین هابل برای اولین بار رابطه‌ای میان سرعت و فاصلهٔ [[کهکشان‌]] ها بدست آورد که می‌توانست مقیاسی از [[عالم]] را نتیجه دهد.
+
او کسی است که اولین طبقه بندی را از شکل کهکشان‌ها ارائه کرد. طبقه بندی او تا مدتها توسط اخترشناسان مورد استفاده بود. ادوین هابل برای اولین بار رابطه‌ای میان [[سرعت]] و فاصلهٔ [[کهکشان‌ها]] بدست آورد که می‌توانست مقیاسی از [[عالم]] را نتیجه دهد.
  
آثار عمیق هابل بر کیهان‌شناسی رصدی غیر قابل انکار است. همانگونه که [[نیکولاس کپرنیک]] در شناخت [[منظومه شمسی]] و [[ویلیام هرشل]] در شناخت [[کهکشان راه شیری]] تأثیر گذاشتند، ادوین هابل بر شناخت ما از [[عالم]] تأثیر گذاشت.
+
آثار عمیق هابل بر [[کیهان‌شناسی]] رصدی غیر قابل انکار است. همانگونه که [[نیکولاس کپرنیک]] در شناخت [[منظومه شمسی]] و [[ویلیام هرشل]] در شناخت [[کهکشان راه شیری]] تأثیر گذاشتند، ادوین هابل بر شناخت ما از [[عالم]] تأثیر گذاشت.
  
هابل با مشاهدات خود عنوان کرد که بسیاری از اجرام [[سحابی]] گونی که مشاهده می‌شوند، اجرامی هستند که بسیار بزرگ‌تر از اجرام داخل [[کهکشان راه شیری]] اند. او این اجرام را «جهان‌های جزیره‌ای» نامیده بود. در سال ۱۹۳۲ او موفق شد تا یک [[خوشه کروی]] را در خارج از راه شیری و در [[M۳۱]] کشف کند و ثابت کرد که [[M۳۱]] کهکشانی مثل [[کهکشان]] ماست.
+
هابل با مشاهدات خود عنوان کرد که بسیاری از اجرام [[سحابی]] گونی که مشاهده می‌شوند، اجرامی هستند که بسیار بزرگ‌تر از اجرام داخل [[کهکشان راه شیری]] اند. او این اجرام را «جهان‌های جزیره‌ای» نامیده بود. در سال ۱۹۳۲ او موفق شد تا یک [[خوشهٔ کروی]] را در خارج از راه شیری و در [[M۳۱]] کشف کند و ثابت کرد که [[M۳۱]] کهکشانی مثل [[کهکشان]] ماست.
  
 
ادامهٔ پژوهش‌های هابل منجر به گشودن دریچه‌هایی جدید به کیهان‌شناسی شد: [[انبساط عالم]]، [[سن عالم]]، [[مهبانگ]] و چیزهای دیگر.
 
ادامهٔ پژوهش‌های هابل منجر به گشودن دریچه‌هایی جدید به کیهان‌شناسی شد: [[انبساط عالم]]، [[سن عالم]]، [[مهبانگ]] و چیزهای دیگر.
سطر ۱۷: سطر ۱۵:
  
 
== منبع ==
 
== منبع ==
 
+
[http://fa.wikipedia.org/wiki/%D8%A7%D8%AF%D9%88%DB%8C%D9%86_%D9%87%D8%A7%D8%A8%D9%84 ویکیپدیا فارسی]
[http://fa.wikipedia.org/wiki/%D8%A7%D8%AF%D9%88%DB%8C%D9%86_%D9%87%D8%A7%D8%A8%D9%84 ویکیپدیا فارسی]
 

لطفاً توجه داشته‌باشید که همهٔ مشارکت‌ها در ویکی نجوم ممکن است توسط دیگر مشارکت‌کنندگان تغییر یابند، ویرایش یا حذف شوند. اگر نمی‌خواهید نوشته‌هایتان بی‌رحمانه ویرایش شوند؛ بنابراین، آنها را اینجا ارائه نکنید.
شما همچنین به ما تعهد می‌کنید که خودتان این را نوشته‌اید یا آن را از یک منبع با مالکیت عمومی یا مشابه آزاد آن برداشته‌اید (ویکی نجوم:حق تکثیر را برای جزئیات بیشتر ببینید). کارهای دارای حق تکثیر را بدون اجازه ارائه نکنید!

برای ویرایش این صفحه، لطفاً به سوال زیر پاسخ دهید (اطلاعات بیشتر):

لغو | راهنمای ویرایش‌کردن (در پنجرهٔ تازه باز می‌شود)