در حال ویرایش بادهای خورشیدی

پرش به: ناوبری، جستجو

هشدار: شما وارد نشده‌اید. نشانی آی‌پی شما برای عموم قابل مشاهده خواهد بود اگر هر تغییری ایجاد کنید. اگر وارد شوید یا یک حساب کاربری بسازید، ویرایش‌هایتان به نام کاربری‌تان نسبت داده خواهد شد، همراه با مزایای دیگر.

این ویرایش را می‌توان خنثی کرد. لطفاً تفاوت زیر را بررسی کنید تا تأیید کنید که این چیزی است که می‌خواهید انجام دهید، سپس تغییرات زیر را ذخیره کنید تا خنثی‌سازی ویرایش را به پایان ببرید.
نسخهٔ فعلی متن شما
سطر ۲: سطر ۲:
  
  
باد خورشیدی جریان پیوسته ذرات با سرعت بالا است، که از بیرون تاج خورشیدی رو به فضای بین سیاره‌ای می‌ورزد. این باد خورشیدی تا ورای مدار زمین گسترش می‌یابد و به مکانی در فضای بین ستاره ای ، پس از برخورد با محیط گازی کم یونیزه بین سیاره‌ای در فاصله حدود 160 واحد نجومی ختم می‌شود. نزدیک مدار زمین در فاصله یک واحد نجومی سرعت باد خورشیدی بین 300 تا 1400 کیلومتر بر ثانیه متغیر است.  
+
 
 +
باد خورشیدی جریان پیوسته ذرات با سرعت بالا است، که از بیرون تاج خورشیدی رو به فضای بین سیاره‌ای می‌ورزد. این باد خورشیدی تا ورای مدار زمین گسترش می‌یابد و به مکانی در فضای بین ستاره‌ای ، پس از برخورد با محیط گازی کم یونیزه بین سیاره‌ای در فاصله حدود 160 واحد نجومی ختم می‌شود. نزدیک مدار زمین در فاصله یک واحد نجومی سرعت باد خورشیدی بین 300 تا 1400 کیلومتر بر ثانیه متغیر است.  
  
 
[[پرونده:Animati3.gif|300px|thumb|بادهای خورشیدی در برخورد با میدان مغناطیسی زمین]]
 
[[پرونده:Animati3.gif|300px|thumb|بادهای خورشیدی در برخورد با میدان مغناطیسی زمین]]
سطر ۹: سطر ۱۰:
 
همین بادهای خورشیدی هستند که در برخورد با سطوح فوقانی جو زمین باعث ایجاد [[شفق قطبی]] و حتی گاهی تداخل جریانهای برق و سیستمهای ارتباطاتی می‌شوند.
 
همین بادهای خورشیدی هستند که در برخورد با سطوح فوقانی جو زمین باعث ایجاد [[شفق قطبی]] و حتی گاهی تداخل جریانهای برق و سیستمهای ارتباطاتی می‌شوند.
  
[[ذرات بنیادی]] که به زمین برخورد می­کنند، هم از خورشید و هم از بیرون از[[ منظومه شمسی]] سرچشمه می­گیرند. ذرات باردار، عمدتاً متشکل از [[پروتون]]، [[الکترون]] و [[ذرات آلفا]] (هسته [[هلیوم]])، به صورت پیوسته به بیرون از خورشید جریان دارند. در فاصلة زمین از خورشید، سرعت این باد خورشیدی بین ۳۰۰ تا ۵۰۰ کیلومتر بر ثانیه است. ذرات با میدان مغناطیسی خورشید برهم­کنش می­کنند. شدت میدان مغناطیسی خورشید در فاصله زمین، حدود یک هزارم میدان زمین است. ذراتی که از بیرون منظومه شمسی می آیند، [[پرتوهای کیهانی]] نام دارند.
+
[[ذرات بنیادی]] که به زمین برخورد می­کنند، هم از خورشید و هم از بیرون از[[ منظومه شمسی]] سرچشمه می­گیرند. ذرات باردار، عمدتاً متشکل از [[پروتون]]، [[الکترون]] و [[ذرات آلفا]] (هسته [[هلیوم]])، به صورت پیوسته به بیرون از خورشید جریان دارند. در فاصلة زمین از خورشید، سرعت این باد خورشیدی بین ۳۰۰ تا ۵۰۰ کیلومتر بر ثانیه است. ذرات با میدان مغناطیسی خورشید برهم­کنش می­کنند. شدت میدان مغناطیسی خورشید در فاصله زمین، حدود یک هزارم میدان زمین است. ذراتی که از بیرون منظومه شمسی می­آیند، [[پرتوهای کیهانی]] نام دارند.
  
  
سطر ۵۶: سطر ۵۷:
 
==منابع==
 
==منابع==
 
*ویکی‌پدیا فارسی
 
*ویکی‌پدیا فارسی
* کتاب مبانی ستاره‌شناسی/ نوشته هانو کارتونن و همکاران/ ترجمه غلامرضا شاه‌علی/ انتشارات شاهچراغ شیراز[http://www.gshahali.ir/]
+
* کتاب مبانی ستاره‌شناسی/ هانو کارتونن و همکاران/ مترجم: غلامرضا شاه‌علی/ انتشارات شاهچراغ [http://fa.wikipedia.org/wiki/%D9%85%D8%A8%D8%A7%D9%86%DB%8C_%D8%B3%D8%AA%D8%A7%D8%B1%D9%87%E2%80%8C%D8%B4%D9%86%D8%A7%D8%B3%DB%8C_(%DA%A9%D8%AA%D8%A7%D8%A8)] [http://astronomy2012.blogfa.com/]
*کتاب شناخت فضا و منظومه شمسی/گزیده مقالات ناسا/مترجم:الهام سجادیفر
+
*كتاب شناخت فضا و منظومه شمسی/گزیده مقالات ناسا/مترجم:الهام سجادیفر
 
*دانشنامه رشد  
 
*دانشنامه رشد  
 
*ویکی پدیا انگلیسی
 
*ویکی پدیا انگلیسی
 
[[رده:منظومه شمسی]]
 
[[رده:منظومه شمسی]]
[[رده:خورشید]]
 

لطفاً توجه داشته‌باشید که همهٔ مشارکت‌ها در ویکی نجوم ممکن است توسط دیگر مشارکت‌کنندگان تغییر یابند، ویرایش یا حذف شوند. اگر نمی‌خواهید نوشته‌هایتان بی‌رحمانه ویرایش شوند؛ بنابراین، آنها را اینجا ارائه نکنید.
شما همچنین به ما تعهد می‌کنید که خودتان این را نوشته‌اید یا آن را از یک منبع با مالکیت عمومی یا مشابه آزاد آن برداشته‌اید (ویکی نجوم:حق تکثیر را برای جزئیات بیشتر ببینید). کارهای دارای حق تکثیر را بدون اجازه ارائه نکنید!

برای ویرایش این صفحه، لطفاً به سوال زیر پاسخ دهید (اطلاعات بیشتر):

لغو | راهنمای ویرایش‌کردن (در پنجرهٔ تازه باز می‌شود)