در حال ویرایش تلسکوپ بازتابی

پرش به: ناوبری، جستجو

هشدار: شما وارد نشده‌اید. نشانی آی‌پی شما برای عموم قابل مشاهده خواهد بود اگر هر تغییری ایجاد کنید. اگر وارد شوید یا یک حساب کاربری بسازید، ویرایش‌هایتان به نام کاربری‌تان نسبت داده خواهد شد، همراه با مزایای دیگر.

این ویرایش را می‌توان خنثی کرد. لطفاً تفاوت زیر را بررسی کنید تا تأیید کنید که این چیزی است که می‌خواهید انجام دهید، سپس تغییرات زیر را ذخیره کنید تا خنثی‌سازی ویرایش را به پایان ببرید.
نسخهٔ فعلی متن شما
سطر ۲۸: سطر ۲۸:
 
روش دیگر حذف ابیراهی گیسو، استفاده از آینه‌هایی با سطوح پیچیده‌تر است. در سامانه ریچی-کریتین (Ritchey–Chrétien System )، آینه‌های اولیه و ثانویه هذلولی‌گون هستند و بدین ترتیب یک میدان دید نسبتاً وسیع و مفید به‌دست می‌آید. اپتیک ریچی-کریتین در بسیاری از تلسکوپ‌های بزرگ مورد استفاده قرار می‌گیرد.
 
روش دیگر حذف ابیراهی گیسو، استفاده از آینه‌هایی با سطوح پیچیده‌تر است. در سامانه ریچی-کریتین (Ritchey–Chrétien System )، آینه‌های اولیه و ثانویه هذلولی‌گون هستند و بدین ترتیب یک میدان دید نسبتاً وسیع و مفید به‌دست می‌آید. اپتیک ریچی-کریتین در بسیاری از تلسکوپ‌های بزرگ مورد استفاده قرار می‌گیرد.
  
== نقره اندود کردن اینه==
+
== نقره اندود كردن اینه==
بر خلاف اینه های خانگی بر روی اینه تلسکوپ یعنی بر سطح کاو ان یک لایه نقره اندود قرار داده می‌شود و شیشه صرفا تکیه گاه نقره به شمار میرود.قرار گرفتن نقره بر سطح پیشین شیشه جذب نور را از بین میبرد.نور از شیشه نمی‌گذرد و بر اثر جذب قسمتی از شدت خود را از دست نمی‌دهد.اشکال کار این است که لایه نقره بیحفاظ پس از مدتی کدر می‌شود و باید هر از چند گاه اینه را مجددا نقره اندود کرد.
+
بر خلاف اینه های خانگی بر روی اینه تلسكوپ یعنی بر سطح كاو ان یك لایه نقره اندود قرار داده میشود و شیشه صرفا تكیه گاه نقره به شمار میرود.قرار گرفتن نقره بر سطح پیشین شیشه جذب نور را از بین میبرد.نور از شیشه نمیگذرد و بر اثر جذب قسمتی از شدت خود را از دست نمیدهد.اشكال كار این است كه لایه نقره بیحفاظ پس از مدتی كدر میشود و باید هر از چند گاه اینه را مجددا نقره اندود كرد.
  
در سال های اخیر فرایند الومینیومی کردن به تدریج جانشین نقره اندود کردن شده است.اخیرا پی بردند که بخار الومینوم چون بر شیشه بنشیند سطح درخشانی را پدید میاورد که از بسیاری لحاظ بر سطح نقره ای برتری دارد.اندودن باید در خلا انجام گیرد.الومینیومی که به این طریق اندود شود کدر نمی‌شود.در نخستین برخورد با هوا رویان را لایه نازک شفاف و بسیار سختیاز اکسید الومینیوم میپوشاند که الومینیوم زیری را از هر بر هم کنشی با هوا مانع می‌شود.
+
در سال های اخیر فرایند الومینیومی كردن به تدریج جانشین نقره اندود كردن شده است.اخیرا پی بردند كه بخار الومینوم چون بر شیشه بنشیند سطح درخشانی را پدید میاورد كه از بسیاری لحاظ بر سطح نقره ای برتری دارد.اندودن باید در خلا انجام گیرد.الومینیومی كه به این طریق اندود شود كدر نمیشود.در نخستین برخورد با هوا رویان را لایه نازك شفاف و بسیار سختیاز اكسید الومینیوم میپوشاند كه الومینیوم زیری را از هر بر هم كنشی با هوا مانع میشود.
  
خصیصه برتر دیگر اندود الومینیوم ان است که نور  فرابنفش را منعکس می‌کند.نقره منعکس کننده بسیار بدی برای این اشعه کوتاه موج است.ولی نقره نور سرخ را بهتر منعکس می‌کند.نقره به طور کلی از نظر بازتاب تا حدی بهتر است.نقره در بهترین شرایط 95 درصد کل نور و الومینیوم فقط 90 درصد ان را منعکس می‌کند.
+
خصیصه برتر دیگر اندود الومینیوم ان است كه نور  فرابنفش را منعكس میكند.نقره منعكس كننده بسیار بدی برای این اشعه كوتاه موج است.ولی نقره نور سرخ را بهتر منعكس میكند.نقره به طور كلی از نظر بازتاب تا حدی بهتر است.نقره در بهترین شرایط 95 درصد كل نور و الومینیوم فقط 90 درصد ان را منعكس میكند.
  
== طرح نور شناختی تلسکوپ==
+
== طرح نور شناختی تلسكوپ==
اینه در انتهای تحتانی لوله سوار می‌شود. نور بازتابیده تصویر را در وسط اشعه ورودی تشکیل می‌دهد. برای Hن که بتوان این تصویر را مشاهده کرد باید ان را نقل مکان داد.معمولا این کار به یکی از دو راه زیر که به وسیله نیوتون هم عصر فرانسوی اش کاسگرن ابداع شده اند انجام می‌شود.
+
اینه در انتهای تحتانی لوله سوار میشود. نور بازتابیده تصویر را در وسط اشعه ورودی تشكیل میدهد. برای Hن كه بتوان این تصویر را مشاهده كرد باید ان را نقل مكان داد.معمولا این كار به یكی از دو راه زیر كه به وسیله نیوتون هم عصر فرانسوی اش كاسگرن ابداع شده اند انجام میشود.
  
در روش نیوتون اشعه همگرای نور پیش از رسیدن به صفحه کانونی به وسیله اینه ای تخت قطع می‌شود.این اینه اشعه را از بدنه لوله به چشمی هدایت می‌کند.در پاره ای موارد به جای اینه منشور منعکس کننده به کار میرود.
+
در روش نیوتون اشعه همگرای نور پیش از رسیدن به صفحه كانونی به وسیله اینه ای تخت قطع میشود.این اینه اشعه را از بدنه لوله به چشمی هدایت میكند.در پاره ای موارد به جای اینه منشور منعكس كننده به كار میرود.
  
در روش کاسگرن اینه ای کوژ کار منحرف کردن نور را انجام می‌دهد.شعاع های همگرا توسط اینه ای کوژ قطع می‌شود و از سوراخی که در اینه شیئی ایجاد شده است به کانون اورده می‌شود.یکی از امتیازات این روش قابلیت انعطاف در فاصله کانونی شیئی است.چون مجموعه کاملی از اینه های کوژ به همراه شیئی به کار رود فواصل کانونی متعددی در اختیار ما قرار میگیرد.برخی از تلسکوپ های بازتابی هم به سیستم نیوتونی و هم به سیستم کاسگرین مجهز است.
+
در روش كاسگرن اینه ای كوژ كار منحرف كردن نور را انجام میدهد.شعاع های همگرا توسط اینه ای كوژ قطع میشود و از سوراخی كه در اینه شیئی ایجاد شده است به كانون اورده میشود.یكی از امتیازات این روش قابلیت انعطاف در فاصله كانونی شیئی است.چون مجموعه كاملی از اینه های كوژ به همراه شیئی به كار رود فواصل كانونی متعددی در اختیار ما قرار میگیرد.برخی از تلسكوپ های بازتابی هم به سیستم نیوتونی و هم به سیستم كاسگرین مجهز است.
  
اینه با منشور کوچک لا جرم مانع قسمتی از نور ورودی می‌شود.این کاهش نور نسبتا اندک است و کسر بسیار کوچکی از کل نور را تشکیل می دهد که بر شیئی میتابد.این مانع را نمی‌توان در چشمی دید و همانطور که می‌توان حدس زد مزاحم تصویر نمی‌شود.
+
اینه با منشور كوچك لا جرم مانع قسمتی از نور ورودی میشود.این كاهش نور نسبتا اندك است و كسر بسیار كوچكی از كل نور را تشكیل می دهد كه بر شیئی میتابد.این مانع را نمیتوان در چشمی دید و همانطور كه میتوان حدس زد مزاحم تصویر نمیشود.
  
  
سطر ۴۹: سطر ۴۹:
 
== منبع ==
 
== منبع ==
 
*کتاب مبانی ستاره‌شناسی/هانو کارتونن و همکاران/ مترجم: غلامرضا شاه‌علی [http://fa.wikipedia.org/wiki/%D9%85%D8%A8%D8%A7%D9%86%DB%8C_%D8%B3%D8%AA%D8%A7%D8%B1%D9%87%E2%80%8C%D8%B4%D9%86%D8%A7%D8%B3%DB%8C_(%DA%A9%D8%AA%D8%A7%D8%A8)] [http://astronomy2012.blogfa.com]
 
*کتاب مبانی ستاره‌شناسی/هانو کارتونن و همکاران/ مترجم: غلامرضا شاه‌علی [http://fa.wikipedia.org/wiki/%D9%85%D8%A8%D8%A7%D9%86%DB%8C_%D8%B3%D8%AA%D8%A7%D8%B1%D9%87%E2%80%8C%D8%B4%D9%86%D8%A7%D8%B3%DB%8C_(%DA%A9%D8%AA%D8%A7%D8%A8)] [http://astronomy2012.blogfa.com]
* کتاب نجوم به زبان ساده
+
* كتاب نجوم به زبان ساده
 
* ویکی پدیای فارسی
 
* ویکی پدیای فارسی

لطفاً توجه داشته‌باشید که همهٔ مشارکت‌ها در ویکی نجوم ممکن است توسط دیگر مشارکت‌کنندگان تغییر یابند، ویرایش یا حذف شوند. اگر نمی‌خواهید نوشته‌هایتان بی‌رحمانه ویرایش شوند؛ بنابراین، آنها را اینجا ارائه نکنید.
شما همچنین به ما تعهد می‌کنید که خودتان این را نوشته‌اید یا آن را از یک منبع با مالکیت عمومی یا مشابه آزاد آن برداشته‌اید (ویکی نجوم:حق تکثیر را برای جزئیات بیشتر ببینید). کارهای دارای حق تکثیر را بدون اجازه ارائه نکنید!

برای ویرایش این صفحه، لطفاً به سوال زیر پاسخ دهید (اطلاعات بیشتر):

لغو | راهنمای ویرایش‌کردن (در پنجرهٔ تازه باز می‌شود)