در حال ویرایش دوره تناوب هلالی

پرش به: ناوبری، جستجو

هشدار: شما وارد نشده‌اید. نشانی آی‌پی شما برای عموم قابل مشاهده خواهد بود اگر هر تغییری ایجاد کنید. اگر وارد شوید یا یک حساب کاربری بسازید، ویرایش‌هایتان به نام کاربری‌تان نسبت داده خواهد شد، همراه با مزایای دیگر.

این ویرایش را می‌توان خنثی کرد. لطفاً تفاوت زیر را بررسی کنید تا تأیید کنید که این چیزی است که می‌خواهید انجام دهید، سپس تغییرات زیر را ذخیره کنید تا خنثی‌سازی ویرایش را به پایان ببرید.
نسخهٔ فعلی متن شما
سطر ۱: سطر ۱:
دوره تناوب هلالی مدت زمانی است که از دید یک ناظر زمینی، [[سیاره]] به موضع اولیه اش در آسمان نسبت به [[خورشید]] برگردد که برای سیارات داخلی این مدت زمان می‌تواند بین دو عبور متوالی [[سیاره]] از نقاط [[مقارنه]] ی داخلی می باشد.همینطور برای [[سیارات خارجی]] دوره تناوب هلالی [[زمان]] بین دو عبور متوالی از نقطه[[ مقابله]] است .
+
دوره تناوب هلالی مدت زمانی است که از دید یک ناظر زمینی سیاره به موضع اولیه اش در آسمان نسبت به خورشید برگردد که برای سیارات داخلی این مدت زمان میتواند بین دو عبور متوالی سیاره از نقاط [[مقارنه]] ی داخلی می باشد.همینطور برای [[سیارات خارجی]] دوره تناوب هلالی زمان بین دو عبور متوالی از نقطه[[ مقابله]] است .
  
به عبارت دیگر دوره تناوب هلالی سیارات به مدت زمانی گفته می‌شود که دو[[سیاره]] نسبت به [[خورشید]] دوبار موقعیت یکسانی داشته باشند .  
+
به عبارت دیگر دوره تناوب هلالی سیارات به مدت زمانی گفته میشود که دو[[سیاره]] نسبت به [[خورشید]] دوبار موقعیت یکسانی داشته باشند .  
  
  
  
 
== محاسبه دوره تناوب هلالی ==
 
== محاسبه دوره تناوب هلالی ==
در شکل ، [[سیاره]] درونی [[زهره]] و [[سیاره]] بیرونی هم[[ مریخ]] است . (این دو [[سیاره]] برای نمونه انتخاب شده اند و می‌توانستند هر سیاره دیگری نیز باشند)
+
در شکل ، سیاره درونی [[زهره]] و سیاره بیرونی هم[[ مریخ]] است . (این دو سیاره برای نمونه انتخاب شده اند و میتوانستند هر سیاره دیگی نیز باشند)
  
  
سطر ۱۸: سطر ۱۸:
  
  
hii
 
زمانی که [[خورشید]] ،[[زهره]] و [[مریخ]] در یک راستا باشند در نظر می گیریم، می دانیم که [[زهره]] از [[مریخ]] به [[خورشید]] نزدیک تر است پس طبق [[قوانین کپلر]] [[زهره]] نسبت به [[مریخ]] در زمان کوتاه تری به دور [[خورشید]] می گردد .
 
دوره تناوب [[سیاره]] خارجی را با P و دوره تناوب [[سیاره]] داخلی را با E و همچنین دوره تناوب هلالی این دوسیاره را S می نامیم .در مدت [[زمان]] بین دو همخطی (همان دوره تناوب هلالی)یا همان s روز زمانی که سیاره [[مریخ]] X درجه پیش رفته باشد سیاره [[زهره]] یک دور به اضافه X درجه یا همان 360+X درجه طی کرده است .
 
  
حالا از یک تناسب ساده استفاده می کنیم [[سیاره]] در مدت زمان P روز 360 درجه(یک دوره کامل)را طی می‌کند پس در مدت S روز چند درجه را طی می کند ؟
+
زمانی که خورشید ،زهره و مریخ در یک راستا باشند در نظر میگیریم میدانیم که [[زهره]] از [[مریخ]] به [[خورشید]] نزدیک تر است پس طبق [[قوانین کپلر]] زهره نسبت به مریخ در زمان کوتاه تری به دور خورشید میگردد .
 +
دوره تناوب سیاره خارجی را با P و دوره تناوب سیاره داخلی را با E و همچنین دوره تناوب هلالی این دوساره را S مینامیم .در مدت زمان بین دو همخطی (همان دوره تناوب هلالی)یا همان s روز زمانی که سیاره مریخ X درجه پیش رفته باشد سیاره زهره یک دور به اضافه X درجه یا همان 360+X درجه طی کرده است .
 +
 
 +
حالا از یک تناسب ساده استفاده میکنیم سیاره در مدت زمان P روز 360 درجه(یک دوره کامل)را طی میکند پس در مدت S روز چند درجه را طی می کند ؟
 
   
 
   
  
سطر ۳۶: سطر ۳۶:
  
  
برای [[سیاره]] E نیز همین کار را انجام میدهیم :(2)
+
برای سیاره E نیز همین کار را انجام میدهیم :(2)
  
  
سطر ۱۰۳: سطر ۱۰۳:
  
  
در صورتی که آنها خلاف جهت یکدیگر حرکت کنند دوره تناوب هلالی آنها نیز اینگونه محاسبه می‌شود :
+
در صورتی که آنها خلاف جهت یکدیگر حرکت کنند دوره تناوب هلالی آنها نیز اینگونه محاسبه میشود :
  
  
سطر ۱۲۰: سطر ۱۲۰:
  
  
'''باید توجه داشت''' که برای[[ سیارات داخلی]] هرجه از [[خورشید]] دورتر و به [[زمین]] نزدیک تر شویم دوره تناوب هلالی افزایش می یابد ، یعنی کمترین دوره تناوب هلالی را [[عطارد]] دارد و برای سیارات خارجی هر چه از[[ زمین]] دورتر شویم دوره تناوب هلالی کاهش میابد ، برای سیارات خارجی بیشترین دوره تناوب هلالی را [[مریخ]] و کمترین را [[نپتون]] دارد .''' اما در مجموع عطارد با 116 روز کمترین دوره تناوب را دارد .'''
+
'''باید توجه داشت''' که برای[[ سیارات داخلی]] هرجه از خورشید دورتر و به زمین نزدیک تر شویم دوره تناوب هلالی افزایش میابد ، یعنی کمترین دوره تناوب هلالی را [[عطارد]] دارد و برای سیارات خارجی هر چه از[[ زمین]] دورتر شویم دوره تناوب هلالی کاهش میابد ، برای سیارات خارجی بیشترین دوره تناوب هلالی را [[مریخ]] و کمترین را [[نپتون]] دارد .''' اما در مجموع عطارد با 116 روز کمترین دوره تناوب را دارد .'''
  
 
== منابع ==
 
== منابع ==

لطفاً توجه داشته‌باشید که همهٔ مشارکت‌ها در ویکی نجوم ممکن است توسط دیگر مشارکت‌کنندگان تغییر یابند، ویرایش یا حذف شوند. اگر نمی‌خواهید نوشته‌هایتان بی‌رحمانه ویرایش شوند؛ بنابراین، آنها را اینجا ارائه نکنید.
شما همچنین به ما تعهد می‌کنید که خودتان این را نوشته‌اید یا آن را از یک منبع با مالکیت عمومی یا مشابه آزاد آن برداشته‌اید (ویکی نجوم:حق تکثیر را برای جزئیات بیشتر ببینید). کارهای دارای حق تکثیر را بدون اجازه ارائه نکنید!

برای ویرایش این صفحه، لطفاً به سوال زیر پاسخ دهید (اطلاعات بیشتر):

لغو | راهنمای ویرایش‌کردن (در پنجرهٔ تازه باز می‌شود)