سرعت فرار: تفاوت بین نسخه‌ها

از ویکی نجوم
پرش به: ناوبری، جستجو
(صفحه‌ای جدید حاوی 'هر جرم دارای خاصه‌ای به نام سرعت فرار است که رابطه مستقیمی با جاذبه آن جرم دارد....' ایجاد کرد)
 
سطر ۱: سطر ۱:
هر جرم دارای خاصه‌ای به نام سرعت فرار است که رابطه مستقیمی با جاذبه آن جرم دارد.سرعت فرار حدی است که بنا بر آن اگر جرمی با سرعت اولیه بیش از سرعت فرار جرمی که می خواهد از آن بیرون برود به سوی بیرون حرکت کند موفق به فرار از آن خواهد شد اما اگر سرعت آن کم تر از سرعت فرار آن جرم باشد موفق به این کار نخواهد شد.مثلا سرعت فرار سیاره زمین حدود ۱۱٫۲ کیلومتر بر ثانیه است یعنی اگر موشکی باسرعتی بیش از حدود ۱۱٫۲ کیلومتر بر ثانیه مستقیما به سوی بیرون حرکت کند موفق به فرار از آن خواهد شد اما اگر سرعت فرارش از این حد کم تر باشد ابتدا به سوی بالا رفته وسپس دوباره به پایین باز می‌گردد.
+
هر [[جرم]] دارای خاصه‌ای به نام '''سرعت فرار''' است که رابطه مستقیمی با [[جاذبه]] آن جرم دارد. سرعت فرار حدی است که بنا بر آن اگر جرمی با سرعت اولیه بیش از سرعت فرار جرمی که می خواهد از آن بیرون برود به سوی بیرون حرکت کند موفق به فرار از آن خواهد شد اما اگر [[سرعت]] آن کم تر از سرعت فرار آن جرم باشد موفق به این کار نخواهد شد. مثلا سرعت فرار سیاره [[زمین]] حدود ۱۱٫۲ کیلومتر بر ثانیه است یعنی اگر موشکی باسرعتی بیش از حدود ۱۱٫۲ کیلومتر بر ثانیه مستقیما به سوی بیرون حرکت کند موفق به فرار از آن خواهد شد اما اگر سرعت فرارش از این حد کم تر باشد ابتدا به سوی بالا رفته وسپس دوباره به پایین باز می‌گردد.
منبع:ویکی پدیا
+
 
 +
==منبع==
 +
ویکی پدیا
 +
[[رده:فیزیک]]

نسخهٔ ‏۱۶ آوریل ۲۰۱۲، ساعت ۱۷:۰۰

هر جرم دارای خاصه‌ای به نام سرعت فرار است که رابطه مستقیمی با جاذبه آن جرم دارد. سرعت فرار حدی است که بنا بر آن اگر جرمی با سرعت اولیه بیش از سرعت فرار جرمی که می خواهد از آن بیرون برود به سوی بیرون حرکت کند موفق به فرار از آن خواهد شد اما اگر سرعت آن کم تر از سرعت فرار آن جرم باشد موفق به این کار نخواهد شد. مثلا سرعت فرار سیاره زمین حدود ۱۱٫۲ کیلومتر بر ثانیه است یعنی اگر موشکی باسرعتی بیش از حدود ۱۱٫۲ کیلومتر بر ثانیه مستقیما به سوی بیرون حرکت کند موفق به فرار از آن خواهد شد اما اگر سرعت فرارش از این حد کم تر باشد ابتدا به سوی بالا رفته وسپس دوباره به پایین باز می‌گردد.

منبع

ویکی پدیا