در حال ویرایش فام سپهر

پرش به: ناوبری، جستجو

هشدار: شما وارد نشده‌اید. نشانی آی‌پی شما برای عموم قابل مشاهده خواهد بود اگر هر تغییری ایجاد کنید. اگر وارد شوید یا یک حساب کاربری بسازید، ویرایش‌هایتان به نام کاربری‌تان نسبت داده خواهد شد، همراه با مزایای دیگر.

این ویرایش را می‌توان خنثی کرد. لطفاً تفاوت زیر را بررسی کنید تا تأیید کنید که این چیزی است که می‌خواهید انجام دهید، سپس تغییرات زیر را ذخیره کنید تا خنثی‌سازی ویرایش را به پایان ببرید.
نسخهٔ فعلی متن شما
سطر ۲: سطر ۲:
  
  
نام لایه میانی [[جو]] [[خورشید]]، '''فام سپهر (chromosphere)''' است که ضخامت متوسط آن در حدود 10،000 کیلومتر است. در بعضی از نواحی [[خورشید]] ضخامت آن به 13،000 کیلومتر می‌رسد و در نواحی دیگر در حدود 8000 کیلومتر است.
+
نام لایه میانی جو [[خورشید]]، '''فام سپهر (chromosphere)''' است که ضخامت متوسط آن در حدود 10،000 کیلومتر است. در بعضی از نواحی [[خورشید]] ضخامت آن به 13،000 کیلومتر میرسد و در نواحی دیگر در حدود 8000 کیلومتر است.
  
 
نام فام سپهر به علت رنگ بسیار روشنی (صورتی) است که عمدتا معلول خطی در طیف [[هیدروژن]] است به طول موج 6،563 آنگستروم که به خط "H-آلفا" موسوم است.
 
نام فام سپهر به علت رنگ بسیار روشنی (صورتی) است که عمدتا معلول خطی در طیف [[هیدروژن]] است به طول موج 6،563 آنگستروم که به خط "H-آلفا" موسوم است.
  
هر چه در فام سپهر بالاتر رویم [[چگالی]] کمتر و دما بیشتر می‌شود، [[چگالی]] به کندی کاهش می یابد و در راس فام سپهر به حدود (15-)^10 گرم در سانتیمتر مکعب می رسد، دما به [[سرعت]] زیاد می‌شود و نهایتا به 1،000،000 درجه کلوین می رسد. [[هیدروژن]] در این لایه نزدیک به 100 درصد یونیده است.
+
هر چه در فام سپهر بالاتر رویم [[چگالی]] کمتر و دما بیشتر میشود، [[چگالی]] به کندی کاهش می یابد و در راس فام سپهر به حدود (15-)^10 گرم در سانتیمتر مکعب می رسد، دما به سرعت زیاد میشود و نهایتا به 1،000،000 درجه کلوین می رسد. [[هیدروژن]] در این لایه نزدیک به 100 درصد یونیده است.
  
مطالعات فام سپهر حاکی از آن است که لایه فوقانی در یک حالت تلاطم دایمی است و از آن توده های بزرگ گاز به ارتفاع های زیاد پرتاب می‌شود. منشا [[زبانه ها]] و [[شراره های فام سپهری]]، که موجب [[خاموشی رادیویی]] میشوند، در این لایه است.
+
مطالعات فام سپهر حاکی از آن است که لایه فوقانی در یک حالت تلاطم دایمی است و از آن توده های بزرگ گاز به ارتفاع های زیاد پرتاب میشود.منشا [[زبانه ها]] و [[شراره های فام سپهری]]، که موجب [[خاموشی رادیویی]] میشوند، در این لایه است.
  
 
==منابع ==
 
==منابع ==
کتاب نجوم به زبان ساده / نویسنده:مایر دگانی / مترجم:محمدرضا خواجه پور / نشر:موسسه جغرافیایی و کارتوگرافی گیتاشناسی / چاپ هشتم(از ویرایش جدید)، نوروز 1390 / صفحه 208
+
کتاب نجوم به زبان ساده / نویسنده:مایر دگانی / مترجم:محمدرضا خواجه پور / نشر:موسسه جغرافیایی و کارتوگرافی گیتاشناسی
[[رده:علوم سیاره‌ای]]
 

لطفاً توجه داشته‌باشید که همهٔ مشارکت‌ها در ویکی نجوم ممکن است توسط دیگر مشارکت‌کنندگان تغییر یابند، ویرایش یا حذف شوند. اگر نمی‌خواهید نوشته‌هایتان بی‌رحمانه ویرایش شوند؛ بنابراین، آنها را اینجا ارائه نکنید.
شما همچنین به ما تعهد می‌کنید که خودتان این را نوشته‌اید یا آن را از یک منبع با مالکیت عمومی یا مشابه آزاد آن برداشته‌اید (ویکی نجوم:حق تکثیر را برای جزئیات بیشتر ببینید). کارهای دارای حق تکثیر را بدون اجازه ارائه نکنید!

برای ویرایش این صفحه، لطفاً به سوال زیر پاسخ دهید (اطلاعات بیشتر):

لغو | راهنمای ویرایش‌کردن (در پنجرهٔ تازه باز می‌شود)

الگوی به‌کاررفته در این صفحه: