در حال ویرایش متغیر های RR شلیاقی

پرش به: ناوبری، جستجو

هشدار: شما وارد نشده‌اید. نشانی آی‌پی شما برای عموم قابل مشاهده خواهد بود اگر هر تغییری ایجاد کنید. اگر وارد شوید یا یک حساب کاربری بسازید، ویرایش‌هایتان به نام کاربری‌تان نسبت داده خواهد شد، همراه با مزایای دیگر.

این ویرایش را می‌توان خنثی کرد. لطفاً تفاوت زیر را بررسی کنید تا تأیید کنید که این چیزی است که می‌خواهید انجام دهید، سپس تغییرات زیر را ذخیره کنید تا خنثی‌سازی ویرایش را به پایان ببرید.
نسخهٔ فعلی متن شما
سطر ۱: سطر ۱:
[[File:RR Lyrae stars.jpg|frame|left]]
+
متغیر های RR شلیاقی ذاتا کم نور تر از قیفاووسی ها  هستند از این رو در اندازه گیری فاصله کهکشان ها کاربرد کمتری دارند . ولی از اعضای RR شلیاقی برخی از کهکشان های نزدیک که فاقد متغیر های قیفاووسی هستند در اندازه گیری فاصله استفاده می شود .
  
<br/>سومین گروه مهم از متغیرهای تپنده، ستاره های RR شلیاق (RR Lyrae Stars) هستند. متغیر های RR شلیاقی ذاتا کم نور تر از قیفاووسی ها هستند و معمولاً کم‌تر از یک قدر می‌باشد.از این رو در اندازه گیری فاصله کهکشان ها کاربرد کمتری دارند . ولی از اعضای RR شلیاقی برخی از کهکشان های نزدیک که فاقد متغیر های قیفاووسی هستند در اندازه گیری فاصله استفاده می شود .
+
برای مثال از این روش در مورد کهکشان هاش منظومه اژدها ، اسد ، دب اصغر و سنگتراش که از کهکشان های بیضوی کوتوله در [[گروه محلی]] هستند ، استفاده شده است
  
برای مثال از این روش در مورد کهکشان های منظومه اژدها ، اسد ، دب اصغر و سنگتراش که از کهکشان های بیضوی کوتوله در [[گروه محلی]] هستند ، استفاده شده است.
+
.[http://www.daviddarling.info/images/RR_Lyrae_stars.jpg http://www.daviddarling.info/images/RR_Lyrae_stars.jpg]
  
[[دوره تناوب]] آن‌ها نیز کوتاه‌تر است، کم‌تر از یک روز. ستارگان RR شلیاق، مانند ستاره های دبلیو سنبله، به گروه ستارگان کهن‌سال جمعیت دو تعلق دارند. این متغیرها در [[خوشه کروی|خوشه‌های کروی]] فراوان‌اند، از این رو قبلاً آن‌ها را متغیرهای خوشه‌ای (Cluster Variable) می‌نامیدند.
+
[[Category:اخترفیزیک]]
  
<br/>[[قدر مطلق]] M<sub>v</sub> ستاره های RR شلیاق حدود&nbsp;۰/۳+۰/۶ یا&nbsp; ۰/۳-۰/۶&nbsp; می‌باشد. آن‌ها تقریباً ‌سن و جرم یکسانی دارند؛ از این رو، مرحله تحولی یکسانی را به‌نمایش می‌گذارند. در این مرحله،[[هلیوم]] سوختن خود را تازه در هسته آغاز کرده است. با توجه به اینکه قدر مطلق ستاره های RR شلیاق معلوم است، می‌توان از آن‌ها در تعیین فاصله تا خوشه‌های کروی استفاده نمود. {{-}}
 
  
== منبع ==
+
==منبع ==
 
+
کتاب ساختار ستارگان و کهکشان ها/ نوشته پاول هاج/ مترجم: توفیق حیدرزاده
*کتاب مبانی ستاره‌شناسی/هانو کارتونن و همکاران/ مترجم: غلامرضا شاه‌علی [http://fa.wikipedia.org/wiki/%D9%85%D8%A8%D8%A7%D9%86%DB%8C_%D8%B3%D8%AA%D8%A7%D8%B1%D9%87%E2%80%8C%D8%B4%D9%86%D8%A7%D8%B3%DB%8C_(%DA%A9%D8%AA%D8%A7%D8%A8)] [http://astronomy2012.blogfa.com]
 
 
 
*کتاب ساختار ستارگان و کهکشان ها/ نوشته پاول هاج/ مترجم: توفیق حیدرزاده
 
 
 
[[Category:اخترفیزیک]]
 

لطفاً توجه داشته‌باشید که همهٔ مشارکت‌ها در ویکی نجوم ممکن است توسط دیگر مشارکت‌کنندگان تغییر یابند، ویرایش یا حذف شوند. اگر نمی‌خواهید نوشته‌هایتان بی‌رحمانه ویرایش شوند؛ بنابراین، آنها را اینجا ارائه نکنید.
شما همچنین به ما تعهد می‌کنید که خودتان این را نوشته‌اید یا آن را از یک منبع با مالکیت عمومی یا مشابه آزاد آن برداشته‌اید (ویکی نجوم:حق تکثیر را برای جزئیات بیشتر ببینید). کارهای دارای حق تکثیر را بدون اجازه ارائه نکنید!

برای ویرایش این صفحه، لطفاً به سوال زیر پاسخ دهید (اطلاعات بیشتر):

لغو | راهنمای ویرایش‌کردن (در پنجرهٔ تازه باز می‌شود)

الگوی به‌کاررفته در این صفحه: