در حال ویرایش مختصات استوایی

پرش به: ناوبری، جستجو

هشدار: شما وارد نشده‌اید. نشانی آی‌پی شما برای عموم قابل مشاهده خواهد بود اگر هر تغییری ایجاد کنید. اگر وارد شوید یا یک حساب کاربری بسازید، ویرایش‌هایتان به نام کاربری‌تان نسبت داده خواهد شد، همراه با مزایای دیگر.

این ویرایش را می‌توان خنثی کرد. لطفاً تفاوت زیر را بررسی کنید تا تأیید کنید که این چیزی است که می‌خواهید انجام دهید، سپس تغییرات زیر را ذخیره کنید تا خنثی‌سازی ویرایش را به پایان ببرید.
نسخهٔ فعلی متن شما
سطر ۱: سطر ۱:
یکی از معایب سیستم مختصات افقی این است که مختصات هر[[ ستاره]] در این سیستم به طور روزانه و دائم در تغییر است و اگر از هر نقطه به نقطه دیگری نیز برویم باز هم امکان تغییر وجود دارد، ولی در سیستم مختصات استوایی چنین کمبودهایی نیست. برای توضیح بیشتر در مورد سیستم استوایی ابتدا صفحه استوای [[زمین]] را به حدی امتداد می‌دهیم تا کره سماوی را در "[[استوای سماوی]]" قطع کند. محور فرضی که کره [[زمین]] به دور آن می‌چرخد بر این صفحه عمود است و کره سماوی را در قطب شمال و جنوب عالم قطع می‌کند. در این سیستم، می‌توانیم مختصات دائمی‌تری را مشابه مختصات جغرافیایی برای [[زمین]] داشته باشیم.
+
يكي از معايب سيستم مختصات افقي اين است كه مختصات هر[[ ستاره]] در اين سيستم به طور روزانه و دائم در تغيير است و اگر از هر نقطه به نقطه ديگري نيز برويم باز هم امكان تغيير وجود دارد، ولي در سيستم مختصات استوايي چنين كمبودهايي نيست. براي توضيح بيشتر در مورد سيستم استوايي ابتدا صفحه استواي زمين را به حدي امتداد مي‌دهيم تا كره سماوي را در "استواي سماوي" قطع كند. محور فرضي كه كره زمين به دور آن مي‌چرخد بر اين صفحه عمود است و كره سماوي را در قطب شمال و جنوب عالم قطع مي‌كند. در اين سيستم، مي‌توانيم مختصات دائمي‌تري را مشابه مختصات جغرافيايي براي زمين داشته باشيم.
  
 
[[پرونده:15485 1.jpg||وسط|قاب]]
 
[[پرونده:15485 1.jpg||وسط|قاب]]
سطر ۵: سطر ۵:
 
== کمیت ها ==
 
== کمیت ها ==
  
در مختصات استوایی دو کمیت موجود است :  
+
در مختصات استوایی رو کمیت موجود است :  
  
1. [[میل]]
+
1. میل  
  
2.[[بعد]]
+
2.بعد  
  
 
== میل  ==
 
== میل  ==
اولین کمیت از این مختصات بر اساس فاصله [[ستاره]] تا استوای سماوی در جهت شمال یا جنوب با شروع صفر درجه در استوای سماوی و 90 درجه در قطب سماوی محاسبه می‌شود که این [[کمیت]] را میل (d) می‌نامند. البته اگر میل به سمت شمال باشد با علامت مثبت و به جهت جنوب با علامت منفی نشان داده می‌شود. [[دایره عظیمه]]ای که از ستاره مورد نظر عمود بر استوا عبور کند "دایره میل" خوانده می‌شود.
+
اولين كميت از اين مختصات بر اساس فاصله [[ستاره]] تا استواي سماوي در جهت شمال يا جنوب با شروع صفر درجه در استواي سماوي و 90 درجه در قطب سماوي محاسبه مي‌شود كه اين كميت را ميل (d) مي‌نامند. البته اگر ميل به سمت شمال باشد با علامت مثبت و به جهت جنوب با علامت منفي نشان داده مي‌شود. [[دايره عظيمه‌]]اي كه از ستاره مورد نظر عمود بر استوا عبور كند "دايره ميل" خوانده مي‌شود.
  
  
 
[[پرونده:Kore samavi 2.jpg|در شکل میل و بعد ، دوکمیت مختصات استوایی مشخص شده است |چپ|قاب]]
 
[[پرونده:Kore samavi 2.jpg|در شکل میل و بعد ، دوکمیت مختصات استوایی مشخص شده است |چپ|قاب]]
 +
 +
 +
 +
 +
 +
 +
 +
 +
 +
 +
 +
 +
 +
 +
 +
  
 
== بعد ==
 
== بعد ==
  
بعد یک [[ستاره]] نشان دهنده فاصله زاویه ای آن از نقطه [[اعتدال بهاری]] است که در واقع این نقطه قراردادی بین [[ستاره‌شناس|ستاره‌شناسان]] است درست مانند گرینویچ.
+
بعد یک [[ستاره]] نشان دهنده فاصله زاویه ای آن از نقطه [[اعتدال بهاری]] است که در واقع این نقطه قراردادی بین ستاره شناسان است درست مانند گرینویچ.
  
باید توجه داشت که صفر طول‌ها در اینجا نقطه[[ اعتدال بهاری]] به نام نقطه "حمل" یا گاما (g) است که در واقع یکی از دو نقطه تلاقی [[استوای سماوی]] با مدار ظاهری حرکت [[خورشید]] با [[دایرة البروج]] است.
+
بايد توجه داشت كه صفر طول‌ها در اينجا نقطه[[ اعتدال بهاری]] به نام نقطه "حمل" يا گاما (g) است كه در واقع يكي از دو نقطه تلاقي استواي سماوي با مدار ظاهري حركت [[خورشید]] با [[دایرة البروج]] است.
'''وقتی که [[خورشید]] به این نقطه می‌رسد بهار آغاز می‌شود.'''
+
'''وقتي كه خورشيد به اين نقطه مي‌رسد بهار آغاز مي‌شود.'''
  
بعد را با a نشان می دهند . بعد ستارگان را مانند [[طول و عرض جغرافیایی|طول جغرافیایی]] به دوصورت بیان میکنند یکی به صورت زاویه و روش دیگر به صورت ساعت .
+
بعد را با a نشان میدهند . بعد ستارگان را مانند طول جغرافیایی به دوصورت بیان میکنند یکی به صورت زاویه و روش دیگر به صورت ساعت .
  
 
'''زاویه'''
 
'''زاویه'''
سطر ۳۴: سطر ۵۰:
 
== نکات مهم==
 
== نکات مهم==
  
1.[[بعد]] برای [[میل]] مثبت و منفی 90 درجه (قطبین سماوی ) معنا نخواهد داشت .
+
1.بعد برای میل مثبت و منفی 90 درجه (قطبین سماوی ) معنا نخواهد داشت .
  
2.هر چه فدر به سمت شرق برویم بعد منفی و همین طور [[طول و عرض جغرافیایی|طول جغرافیایی]] افزایش میابد .
+
2.هر چه فدر به سمت شرق برویم بعد منفی و همین طور طول جغرافیایی افزایش میابد .
  
 
3.برای یافتن بعد فاصله پای هر نقطه را از نقطه اعتدال بهاری رو استوای آسمان محاسبه میکنیم .
 
3.برای یافتن بعد فاصله پای هر نقطه را از نقطه اعتدال بهاری رو استوای آسمان محاسبه میکنیم .
سطر ۴۵: سطر ۶۱:
 
en.wikipedia.org
 
en.wikipedia.org
  
کتاب نجوم کروی نوشته ی و. اسمارت
+
کتاب نجوم کروی
  
[[رده:نجوم کروی ]]
+
[[رده: نجوم كروي]]

لطفاً توجه داشته‌باشید که همهٔ مشارکت‌ها در ویکی نجوم ممکن است توسط دیگر مشارکت‌کنندگان تغییر یابند، ویرایش یا حذف شوند. اگر نمی‌خواهید نوشته‌هایتان بی‌رحمانه ویرایش شوند؛ بنابراین، آنها را اینجا ارائه نکنید.
شما همچنین به ما تعهد می‌کنید که خودتان این را نوشته‌اید یا آن را از یک منبع با مالکیت عمومی یا مشابه آزاد آن برداشته‌اید (ویکی نجوم:حق تکثیر را برای جزئیات بیشتر ببینید). کارهای دارای حق تکثیر را بدون اجازه ارائه نکنید!

برای ویرایش این صفحه، لطفاً به سوال زیر پاسخ دهید (اطلاعات بیشتر):

لغو | راهنمای ویرایش‌کردن (در پنجرهٔ تازه باز می‌شود)