منطقه البروج: تفاوت بین نسخه‌ها

از ویکی نجوم
پرش به: ناوبری، جستجو
 
(۲۴ نسخه‌ٔ میانی ویرایش شده توسط ۱۳ کاربر نشان داده نشده)
سطر ۱: سطر ۱:
 +
[[پرونده:516108zodiac.jpg|منطقة البروج: در تصویر بالا هر برج فلکی با ماه و صورت فلکی همنام خود نمایش داده شده است. قابل توجه اینکه این ترسیم به وضعیت فلکی 2500 سال قبل برمیگردد و امروزه نقشه منطقة البروج به اندازه 30 درجه جابجا شده است.|چپ|350px|بندانگشتی]]
 +
[[پرونده:Zodiac.gif|350px|قاب|چپ| حرکت ماهانه زمین در هر برج فلکی منطبق با صورت فلکی همنام (وضعیت نجومی 2500 سال پیش)]]
 +
'''منطقة البروج''' یکی از اولین و مهمترین نواحی آسمان شب است که همراه با خط مرکزی آن یعنی [[دایرة البروج]] مورد شناسایی قرار می گیرد. منطقة البروج نواریست که [[خورشید]]، [[ماه]] و [[سیاره|سیارات]] از دید ناظر زمینی از آن عبور می کنند. و دایره میانی آن (دایرة البروج) سیر حرکت ظاهری سالانه خورشید است. ضمن اینکه زمین گردش سالانه را در مدار خود انجام می دهد، به نظر می رسد که خورشید، مسیری را نسبت به آسمان پشت سر خود در درون ستارگان می پیماید. این مسیر ظاهری را [[دایرة البروج]] یا دایره گرقتگی می نامند و عرضی شامل 8 درجه شمال و 8 درجه جنوب آن را، منطقه البروج می گویند. از آنجا که تمام سیارات کم و بیش در صفحه ای همخوان با [[زمین]] حرکت می کنند، لذا همه در درون نوار دایره البروج هستند.
  
يكي از اولين مناطقي كه شما ممكن است مايل باشيد در آسمان شب مورد شناسايي قرار دهيد، [[منطقه البروج]] و خط مركزي آن يعني [[دایرة البروج]] است. كه در درون نوار آن، [[زمین]]، [[خورشید][[ماه]] و سيارات عبور مي كنند. ضمن اينكه زمين گردش سالانه را در مدار خود انجام مي دهد، به نظر مي رسد كه خورشيد، مسيري را نسبت به آسمان پشت سر خود  در درون ستارگان مي پيمايد. اين مسير ظاهري را [[دایرة البروج]] يا دايره گرقتگي مي نامند و سطحي شامل 8 درجه شمال و جنوب آن را ، منطق البروج مي گويند. از آنجا كه تمام سيارات كم و بيش در صفحه اي هم خوان با [[زمین]] حركت مي كنند، لذا همه در درون نوار دايره البروج هستند.
+
در حدود قرن پنجم قبل از میلاد، اخترگویان بابلی و شاید یونانی، [[دایرة البروج]] را به 12 قسمت برابر که هر کدام حدود 30 درجه اند، تقسیم و هر یک را یک برج [خانه خورشید] همنام [[صور فلکی]] همراه و همزمان آن شناسایی کردند. نام تمام 12 برج به جز یکی ([[ صورت فلکی میزان]]) از اسامی جانداران گرفته شده و به همین دلیل نام [[منطقه البروج]] در اصل "دایره حیوانات" بوده است.
  
در حدود قرن پنجم قبل از ميلاد، اختر گويان بابلي و شايد يوناني، [[دایرة البروج]] را به 12 قسمت كه هر كدام حدود 30 درجه اند، تقسيم و هر يك را با نام يك [[صور فلکی]] شناسايي مي كردند. نام تمام 12 برج به جز يكي ([[ صورت فلكي ميزان]]) از اسامي جانداران گرفته شده و به همين دليل نام [[منطقه البروج]] در اصل "دايره حيوانات" بوده است.
+
==برج های دوازده گانه فلکی==
 +
[[خورشید]] در طول سال با عبور '''ظاهری''' برج های دوازده گانه را طی می کند. خورشید به طور تقریبی هر ماه در یکی از این برجهای فلکی قرار دارد. به همین دلیل طالع بینان هر برج فلکی را مخصوص یک ماه از سال می دانند. امروزه برجهای فلکی بعلت [[حرکت تقدیمی زمین]] به اندازه حدود 30 درجه با صورت فلکی همنام خود عقب مانده اند بنحویکه تحویل سال نو و برج حمل نه در صورت فلکی حمل بلکه در صورت فلکی پیش از آن یعنی حوت انجام می شود. از سویی امروزه خورشید بر روی دایرة البروج از 13 صورت فلکی گذر می کند. سیزدهمین آن [[صورت فلکی حوا]] است که با هیچ برجی همنام نیست. برجهای دوازده گانه:
 +
 
 +
* [[برج حمل]]
 +
* [[برج ثور]]
 +
* [[برج جوزا]]
 +
* [[برج سرطان]]
 +
* [[برج اسد]]
 +
* [[برج سنبله]]
 +
* [[برج میزان]]
 +
* [[برج عقرب]]
 +
* [[برج قوس]]
 +
* [[برج جدی]]
 +
* [[برج دلو]]
 +
* [[برج حوت]]
  
==صورت های فلکی منطقه البروج==
 
#[[صورت فلکی حمل]]
 
#[[صورت فلکی ثور]]
 
#[[صورت فلکی جوزا]]
 
#[[صورت فلکی سرطان]]
 
#[[صورت فلکی اسد]]
 
#[[صورت فلکی سنبله]]
 
#[[صورت فلکی میزان]]
 
#[[صورت فلکی عقرب]]
 
#[[صورت فلکی قوس]]
 
#[[صورت فلکی جدی]]
 
#[[صورت فلکی دلو]]
 
#[[صورت فلکی حوت]]
 
 
==منبع==
 
==منبع==
 
+
* کتاب صورت های فلکی ترجمه مهندس احمد دالکی
كتاب صورت هاي فلكي ترجمه مهندس احمد دالكي
+
* ویکی پدیای فارسی
  
 
[[رده:نجوم رصدی]]
 
[[رده:نجوم رصدی]]

نسخهٔ کنونی تا ‏۳ آوریل ۲۰۱۳، ساعت ۱۹:۵۶

منطقة البروج: در تصویر بالا هر برج فلکی با ماه و صورت فلکی همنام خود نمایش داده شده است. قابل توجه اینکه این ترسیم به وضعیت فلکی 2500 سال قبل برمیگردد و امروزه نقشه منطقة البروج به اندازه 30 درجه جابجا شده است.
حرکت ماهانه زمین در هر برج فلکی منطبق با صورت فلکی همنام (وضعیت نجومی 2500 سال پیش)

منطقة البروج یکی از اولین و مهمترین نواحی آسمان شب است که همراه با خط مرکزی آن یعنی دایرة البروج مورد شناسایی قرار می گیرد. منطقة البروج نواریست که خورشید، ماه و سیارات از دید ناظر زمینی از آن عبور می کنند. و دایره میانی آن (دایرة البروج) سیر حرکت ظاهری سالانه خورشید است. ضمن اینکه زمین گردش سالانه را در مدار خود انجام می دهد، به نظر می رسد که خورشید، مسیری را نسبت به آسمان پشت سر خود در درون ستارگان می پیماید. این مسیر ظاهری را دایرة البروج یا دایره گرقتگی می نامند و عرضی شامل 8 درجه شمال و 8 درجه جنوب آن را، منطقه البروج می گویند. از آنجا که تمام سیارات کم و بیش در صفحه ای همخوان با زمین حرکت می کنند، لذا همه در درون نوار دایره البروج هستند.

در حدود قرن پنجم قبل از میلاد، اخترگویان بابلی و شاید یونانی، دایرة البروج را به 12 قسمت برابر که هر کدام حدود 30 درجه اند، تقسیم و هر یک را یک برج [خانه خورشید] همنام صور فلکی همراه و همزمان آن شناسایی کردند. نام تمام 12 برج به جز یکی (صورت فلکی میزان) از اسامی جانداران گرفته شده و به همین دلیل نام منطقه البروج در اصل "دایره حیوانات" بوده است.

برج های دوازده گانه فلکی

خورشید در طول سال با عبور ظاهری برج های دوازده گانه را طی می کند. خورشید به طور تقریبی هر ماه در یکی از این برجهای فلکی قرار دارد. به همین دلیل طالع بینان هر برج فلکی را مخصوص یک ماه از سال می دانند. امروزه برجهای فلکی بعلت حرکت تقدیمی زمین به اندازه حدود 30 درجه با صورت فلکی همنام خود عقب مانده اند بنحویکه تحویل سال نو و برج حمل نه در صورت فلکی حمل بلکه در صورت فلکی پیش از آن یعنی حوت انجام می شود. از سویی امروزه خورشید بر روی دایرة البروج از 13 صورت فلکی گذر می کند. سیزدهمین آن صورت فلکی حوا است که با هیچ برجی همنام نیست. برجهای دوازده گانه:

منبع

  • کتاب صورت های فلکی ترجمه مهندس احمد دالکی
  • ویکی پدیای فارسی