نور مخالف

از ویکی نجوم
نسخهٔ تاریخ ‏۶ فوریهٔ ۲۰۱۳، ساعت ۰۳:۲۲ توسط هانيه اميري (بحث | مشارکت‌ها) (صفحه‌ای جدید حاوی 'Gegenschein لغتی آلمانی به معنای "نور مخالف" میباشد. روشنایی کم فروغی از آسمان شب در...' ایجاد کرد)
(تفاوت) → نسخهٔ قدیمی‌تر | نمایش نسخهٔ فعلی (تفاوت) | نسخهٔ جدیدتر ← (تفاوت)
پرش به: ناوبری، جستجو

Gegenschein لغتی آلمانی به معنای "نور مخالف" میباشد. روشنایی کم فروغی از آسمان شب در نقطه مخالف خورشید است.

توضیحات

همانند نور دایره البروجی، نور مخالف هم نور خورشید است که توسط غبار میان سیاره ای پراکنده می شود.اکثر این ذرات گرد و غبار با یک تمرکز احتمالی ذرات در نقطه L2 یا نقطه لاگرانژ دوم زمین و خورشید ، در مسیر حرکت ظاهری خورشید در آسمان (دایره البروج) به دور خورشید گردش می کنند.

این پدیده توسط زاویه زیاد بازتاب نور خورشید از ذرات ،از نور دایره البروجی تشخیص داده شد. این پدیده به صورت یک درخشندگی بیضوی شکل دقیقا خلاف جهت خورشید، درون محدوده نور دایره البروجی اندکی روشن تر نمایان می شود. چگالی پدیده نور مخالف بیشتر است زیرا تمامی ذراتی که نور را بازتاب می کنند دقیقا در فاز کامل قرار دارند .

تاریخچه

اولین بار نور مخالف توسط ستاره شناس فرانسوی Jesuit و پروفسور Esprit Pezenas (1692-1776) در سال 1730 توصیف شد. رصد های بعدی توسط منجم آلمانی الکساندر ون هامبولدت (Alexander von Humboldt) در طی سفرش به آمریکای جنوبی از سال 1799 تا 1803 انجام شد.همچنین این هامبولدت بود که نام المانی "مخالف نور" را بر روی این پدیده نهاد.

منجم دانمارکی تئودور برورسن (Theodor Brorsen) در سال 1854 اولین مقاله تخصصی را در رابطه با تحقیقات مربوط به نور مخالف چاپ کرد. او همچنین اولین کسی بود که توانست مشاهده کند که نور دایره البروجی میتواند تمام آسمان را احاطه کند، چون در شرایط تقریبا عالی آسمان میتوان خط بسیار باریک نوری را که نور دایره البروجی و نور مخالف را از هم جدا می کند؛ رصد کرد. علاوه بر این برورسن توضیح درستی در رابطه با دلیل تشکیل این پدیده ارائه داد (تابش ذرات میان سیاره ای)

امروزه ، نور مخالف در اکثر نقاط مسکونی کره زمین، به علت آلودگی نوری شدید قابل رویت نمی باشد

منبع

ویکی پدیای انگلیسی