در حال ویرایش یون سپهر

پرش به: ناوبری، جستجو

هشدار: شما وارد نشده‌اید. نشانی آی‌پی شما برای عموم قابل مشاهده خواهد بود اگر هر تغییری ایجاد کنید. اگر وارد شوید یا یک حساب کاربری بسازید، ویرایش‌هایتان به نام کاربری‌تان نسبت داده خواهد شد، همراه با مزایای دیگر.

این ویرایش را می‌توان خنثی کرد. لطفاً تفاوت زیر را بررسی کنید تا تأیید کنید که این چیزی است که می‌خواهید انجام دهید، سپس تغییرات زیر را ذخیره کنید تا خنثی‌سازی ویرایش را به پایان ببرید.
نسخهٔ فعلی متن شما
سطر ۱: سطر ۱:
یون‌کُره، یونسفر یا یونسپهر (به انگلیسی: Ionosphere)‏، در بالاترین لایهٔ جو قرار دارد. این لایه پرتوهای خطرناک فرابنفش و پرتو ایکس خورشید را جذب می کند.<ref> ویکی پدیای فارسی </ref> این لایه از یک رشته لایه های یونیده تشکیل شده است. یون اتمی است که یک یا چند الکترون به دست آروده یا از دست داده باشد، و از این رو یک اتم باردار است. این یونش بر اثر تابش خورشید ایجاد می شود، و بنابراین میزان تشکیل لایه های یونسپهر عمدتاً به فعّالیّت های خورشیدی بستگی دارد. ارتفاع گستره این لایه ها بین 80 کیلومتر و 320 کیلومتر است. این لایه ها برای باز تاباندن امواج رادیویی که طول موجشان بلند تر از 15 متر باشد به کار می آیند و بنابراین در ارتباطات رادیویی نقش اساسی را بازی می کنند. امواج رادویی بر اثر بازتابش از لایه های یونسپهر می‌توانند در اطراف انحنای زمین را سیر کنند. امواج کوتاه تر از 15 متر، خواه با منشأ زمینی یا فضایی، در یونسپهر نفوذ می کنند؛ بنابراین، یونسپهر مانع مطالعه ی انرژی های رادیویی موجود در کیهان که طول موج بسیار کوتاه دارند، نمی شود. این لایه را غالباً «دریچه» رادیویی به فضا می دانند.<ref> نجوم دینامیکی / رابرت تی.دیکسون / احمد خواجه نصیر طوسی / نشر دانشگاهی </ref>
+
یون‌کُره، یونسفر یا یونسپهر (به انگلیسی: Ionosphere)‏، در بالاترین لایهٔ جو قرار دارد. این لایه پرتوهای خطرناک فرابنفش و پرتو ایکس خورشید را جذب می کند.<ref> ویکی پدیای فارسی </ref> این لایه از یک رشته لایه های یونیده تشکیل شده است. یون اتمی است که یک یا چند الکترون به دست آروده یا از دست داده باشد، و از این رو یک اتم باردار است. این یونش بر اثر تابش خورشید ایجاد می شود، و بنابراین میزان تشکیل لایه های یونسپهر عمدتاً به فعّالیّت های خورشیدی بستگی دارد. ارتفاع گستره این لایه ها بین 80 کیلومتر و 320 کیلومتر است. این لایه ها برای باز تاباندن امواج رادیویی که طول موجشان بلند تر از 15 متر باشد به کار می آیند و بنابراین در ارتباطات رادیویی نقش اساسی را بازی می کنند. امواج رادویی بر اثر بازتابش از لایه های یونسپهر می توانند در اطراف انحنای زمین را سیر کنند. امواج کوتاه تر از 15 متر، خواه با منشأ زمینی یا فضایی، در یونسپهر نفوذ می کنند؛ بنابراین، یونسپهر مانع مطالعه ی انرژی های رادیویی موجود در کیهان که طول موج بسیار کوتاه دارند، نمی شود. این لایه را غالباً «دریچه» رادیویی به فضا می دانند.<ref> نجوم دینامیکی / رابرت تی.دیکسون / احمد خواجه نصیر طوسی / نشر دانشگاهی </ref>
  
 
== منبع ==
 
== منبع ==

لطفاً توجه داشته‌باشید که همهٔ مشارکت‌ها در ویکی نجوم ممکن است توسط دیگر مشارکت‌کنندگان تغییر یابند، ویرایش یا حذف شوند. اگر نمی‌خواهید نوشته‌هایتان بی‌رحمانه ویرایش شوند؛ بنابراین، آنها را اینجا ارائه نکنید.
شما همچنین به ما تعهد می‌کنید که خودتان این را نوشته‌اید یا آن را از یک منبع با مالکیت عمومی یا مشابه آزاد آن برداشته‌اید (ویکی نجوم:حق تکثیر را برای جزئیات بیشتر ببینید). کارهای دارای حق تکثیر را بدون اجازه ارائه نکنید!

برای ویرایش این صفحه، لطفاً به سوال زیر پاسخ دهید (اطلاعات بیشتر):

لغو | راهنمای ویرایش‌کردن (در پنجرهٔ تازه باز می‌شود)