در حال ویرایش M40

پرش به: ناوبری، جستجو

هشدار: شما وارد نشده‌اید. نشانی آی‌پی شما برای عموم قابل مشاهده خواهد بود اگر هر تغییری ایجاد کنید. اگر وارد شوید یا یک حساب کاربری بسازید، ویرایش‌هایتان به نام کاربری‌تان نسبت داده خواهد شد، همراه با مزایای دیگر.

این ویرایش را می‌توان خنثی کرد. لطفاً تفاوت زیر را بررسی کنید تا تأیید کنید که این چیزی است که می‌خواهید انجام دهید، سپس تغییرات زیر را ذخیره کنید تا خنثی‌سازی ویرایش را به پایان ببرید.
نسخهٔ فعلی متن شما
سطر ۱: سطر ۱:
 
[[پرونده:Winnecke 4.jpg|left|thumb|250px|ستاره دوتایی وینکه چهار]]
 
[[پرونده:Winnecke 4.jpg|left|thumb|250px|ستاره دوتایی وینکه چهار]]
'''وینکه 4''' (که با عنوان '''مسیه 40''' یا '''WNC 4''' نیزشناخته می شود) یک [[ستاره دوتایی]] در [[صورت فلکی]] خرس بزرگ (دبّ اکبر) است. این جرم در سال 1764، زمانی که شارل مسیه در آن ناحیه در حال جستجوی [[سحابی]] گزارش شده توسط یوهانس هولیوس بود، کشف شد. فارغ از مشاهده هرگونه سحابی، در عوض مسیه این ستاره دوتایی را فهرست‌بندی کرد. این جرم بعدها در 1863 توسط فردریک آگوست تئودور وینکه مجدداً کشف شد. برنهام مسیه 40 را "یکی از معدود خطاهای واقعی در [[فهرست مسیه]]" خواند، و از مسیه به دلیل ضمیمه کردن آن انتقاد کرد در حالی که تمام چیزی که او دید یک ستاره دوتایی بود و نه یک سحابی از هر قسمی.
+
وینکه 4 (که با عنوان مسیه 40 یا WNC 4 نیزشناخته می شود) یک [[ستاره دوتایی]] در [[صورت فلکی]] خرس بزرگ (دبّ اکبر) است. این جرم در سال 1764، زمانی که شارل مسیه در آن ناحیه در حال جستجوی [[سحابی]] گزارش شده توسط یوهانس هولیوس بود، کشف شد. فارغ از مشاهده هرگونه سحابی، در عوض مسیه این ستاره دوتایی را فهرست‌بندی کرد. این جرم بعدها در 1863 توسط فردریک آگوست تئودور وینکه مجدداً کشف شد. برنهام مسیه 40 را "یکی از معدود خطاهای واقعی در [[فهرست مسیه]]" خواند، و از مسیه به دلیل ضمیمه کردن آن انتقاد کرد در حالی که تمام چیزی که او دید یک ستاره دوتایی بود و نه یک سحابی از هر قسمی.
  
  
سطر ۹: سطر ۹:
  
  
مسیه 40 بعنوان عجیب‌ترین جرم در فهرست مسیه خودنمایی می‌کند: فقط یک جفت ستاره‌ای! مسیه فرانسوی‌تبار در 24 اکتبر 1764 آن را در حالی پیدا کرد که در جستجوی جرم سحاب-پوشی بود که هِوِلیوس مشروب ساز و ستاره‌شناس گزارش کرده بود که آن را، با تلسکوپ بسیار بلند بدون لوله‌ی خود در دانزیگ (گدانسک، لهستان) دیده است. هرچند مسیه مطمئن نبود جرم هولیوس را پیدا کرده است، و با وجود اینکه هیچ سحابی‌ای را در آن ناحیه مشاهده نکرد، با این حال آن جفت ستاره را به فهرست خود افزود. او نوشت: "دو ستاره‌ی بسیار نزدیک به هم و بسیار محو، آن‌ها با یک تلسکوپ شکستی ساده 6 فوتی [فاصله کانونی] به سختی مجزا دیده شدند."
+
مسیه 40 بعنوان عجیب‌ترین جرم در فهرست مسیه انگشت نما است: فقط یک جفت ستاره‌ای! مسیه فرانسوی‌تبار در 24 اکتبر 1764 آن را در حالی پیدا کرد که در جستجوی جرم سحاب-گونه‌ای بود که هِوِلیوس مشروب ساز و ستاره‌شناس گزارش کرده بود که آن را، با تلسکوپ بسیار بلند بدون لوله‌ی خود در دانزیگ (گدانسک، لهستان) دیده است. هرچند مسیه مطمئن نبود جرم هولیوس را پیدا کرده است، و با وجود اینکه هیچ سحابی‌ای را در آن ناحیه مشاهده نکرد، با این حال آن جفت ستاره را به فهرست خود افزود. او نوشت: "دو ستاره‌ی بسیار نزدیک به هم و بسیار محو، آن‌ها با یک تلسکوپ شکستی ساده 6 فوتی [فاصله کانونی] به سختی مجزا دیده شدند."
  
  
سطر ۲۲: سطر ۲۲:
  
  
هیچ کدام از این دو جرم ستاره‌ای سحاب-پوشی ندارند و در همسایگی آن‌ها هیچ کهکشان به قدر کافی روشنی وجود ندارد. این یک راز باقی مانده است که به چه دلیل هولیوس می‌بایستی یک سحابی در آن جا دیده باشد! <ref name="multiple2"> کتاب اطلس اجرام مسیه [http://www.ebook3000.com/Atlas-of-the-Messier-Objects--Highlights-of-the-Deep-Sky_54708.html] </ref>
+
هیچ کدام از این دو جرم ستاره‌ای سحابی-شدگی ندارند و در همسایگی آن‌ها هیچ کهکشان به قدر کافی روشنی وجود ندارد. این یک راز باقی مانده است که به چه دلیل هولیوس می‌بایستی یک سحابی در آن جا دیده باشد! <ref name="multiple2"> کتاب اطلس اجرام مسیه [http://www.ebook3000.com/Atlas-of-the-Messier-Objects--Highlights-of-the-Deep-Sky_54708.html] </ref>
  
  
سطر ۳۲: سطر ۳۲:
  
  
در حقیقت اختلاف منظر اندازه‌گیری شده توسط ماهواره اِبَرخُس، فاصله‌ 510 سال نوری را برای این جفت تشکیل شده از یک ستاره K0 و یک ستاره G0 نشان می‌دهد، که از روی آن جدایی فضایی حداقل معادل 5000 واحد نجومی بدست می‌آید، این برای یک دوتایی فیزیکی بسیار زیاد است.
+
در حقیقت اختلاف منظر اندازه‌گیری شده توسط ماهواره اِبَرخُس، فاصله‌ 510 سال نوری را برای این جفت تشکل شده از یک ستاره K0 و یک ستاره G0 نشان می‌دهد، که از روی آن جدایی فضایی حداقل معادل 5000 واحد نجومی بدست می‌آید، این برای یک دوتایی فیزیکی بسیار زیاد است.
  
  
علاوه بر این، با فرض این فاصله زیاد، تغییر بسیار زیاد زاویه قرارگیری مشاهده شده، یک جفت ستاره‌‌ نوری را پیشنهاد می‌کند. در عین حال این امر بخوبی محرز است، که روش استاندارد اندازه‌گیری‌های اختلاف منظر ابرخس منجر به خطاهای سیستمی با دوتایی‌ها و سایر اجرام نزدیک به هم در آسمان می‌شود. شاید این تمام حقیقت در مورد M40 باشد (M73 را ببینید): بر طبق مطالعه طیف‌سنجی انجام شده توسط نوجنت، این دو ستاره فاصله‌های بسیار متفاوتی دارند، به عبارت دیگر 1860 و 490 سال نوری، که به وضوح هرگونه اتصال فیزیکی بین آن‌ها را رد می‌کند.
+
علاوه بر این، با فرض این فاصله زیاد، تغییر بسیار زیاد زاویه قرارگیری مشاهده شده، یک جفت ستاره‌‌ نوری را پیشنهاد می‌کند. در عین حال این امر بخوبی محرض است، که روش استاندارد اندازه‌گیری‌های اختلاف منظر ابرخس منجر به خطاهای سیستمی با دوتایی‌ها و سایر اجرام نزدیک به هم در آسمان می‌شود. شاید این تمام حقیقت در مورد M40 باشد (M73 را ببینید): بر طبق مطالعه طیف‌سنجی انجام شده توسط نوجنت، این دو ستاره فاصله‌های بسیار متفاوتی دارند، به عبارت دیگر 1860 و 490 سال نوری، که به وضوح هرگونه اتصال فیزیکی بین آن‌ها را رد می‌کند.
  
  
سطر ۴۸: سطر ۴۸:
  
  
M40 در یک دوربین دوچشمی 50×10 بدون نمایش دادن هیچ گونه اثری از سحاب-‌پوشیدگی بخوبی تفکیک می‌گردد. اجرام ارزشمند برای تلسکوپ‌های با دهانه بالای 8 اینچ شامل دو کهکشان پس‌زمینه می‌شود: NGC 4290، در '12 غربی، و حتی محوتر از آن NGC 4284، در '17 غربی.<ref name="multiple2"> کتاب اطلس اجرام مسیه [http://www.ebook3000.com/Atlas-of-the-Messier-Objects--Highlights-of-the-Deep-Sky_54708.html] </ref>
+
M40 در یک دوربین دوچشمی 50×10 بدون نمایش دادن هیچ گونه اثر سحاب-‌گونه‌ای بخوبی تفکیک می‌گردد. اجرام ارزشمند برای تلسکوپ‌های با دهانه بالای 8 اینچ شامل دو کهکشان پس‌زمینه می‌شود: NGC 4290، در '12 غربی، و حتی محوتر از آن NGC 4284، در '17 غربی.<ref name="multiple2"> کتاب اطلس اجرام مسیه [http://www.ebook3000.com/Atlas-of-the-Messier-Objects--Highlights-of-the-Deep-Sky_54708.html] </ref>
  
  

لطفاً توجه داشته‌باشید که همهٔ مشارکت‌ها در ویکی نجوم ممکن است توسط دیگر مشارکت‌کنندگان تغییر یابند، ویرایش یا حذف شوند. اگر نمی‌خواهید نوشته‌هایتان بی‌رحمانه ویرایش شوند؛ بنابراین، آنها را اینجا ارائه نکنید.
شما همچنین به ما تعهد می‌کنید که خودتان این را نوشته‌اید یا آن را از یک منبع با مالکیت عمومی یا مشابه آزاد آن برداشته‌اید (ویکی نجوم:حق تکثیر را برای جزئیات بیشتر ببینید). کارهای دارای حق تکثیر را بدون اجازه ارائه نکنید!

برای ویرایش این صفحه، لطفاً به سوال زیر پاسخ دهید (اطلاعات بیشتر):

لغو | راهنمای ویرایش‌کردن (در پنجرهٔ تازه باز می‌شود)