M40: تفاوت بین نسخه‌ها

از ویکی نجوم
پرش به: ناوبری، جستجو
جز (جایگزینی متن - 'ك' به 'ک')
سطر ۱: سطر ۱:
{{نوشتار خرد}}[[پرونده:Winnecke 4.jpg|left|thumb|250px|ستاره دوتایی وینکه چهار]]
+
[[پرونده:Winnecke 4.jpg|left|thumb|250px|ستاره دوتایی وینکه چهار]]
'''وینکه ۴''' (یا '''مسیه ۴۰''' یا '''WNC 4''') یک [[ستاره دوتایی]] در [[صورت فلکی دب اکبر]] است. که توسط [[شارل مسیه]] و در سال ۱۷۶۴ میلادی کشف شد این اجزا به اشتباه در [[فهرست مسیه]] آمده است.
+
وینکه 4 (که با عنوان مسیه 40 یا WNC 4 نیزشناخته می شود) یک [[ستاره دوتایی]] در صورت فلکی خرس بزرگ (دبّ اکبر) است. این جرم در سال 1764، زمانی که شارل مسیه در آن ناحیه در حال جستجوی [[سحابی]] گزارش شده توسط یوهانس هولیوس بود، کشف شد. فارق از مشاهده هرگونه سحابی، در عوض مسیه این ستاره دوتایی را فهرست‌بندی کرد. این جرم بعدها در 1863 توسط فردریک آگوست تئودور وینکه مجدداً کشف شد. برنهام مسیه 40 را "یکی از معدود خطاهای واقعی در [[فهرست مسی]]ه" خواند، و از مسیه به دلیل ضمیمه کردن آن انتقاد کرد در حالی که تمام چیزی که او دید یک ستاره دوتایی بود و نه یک سحابی از هر قسمی.
  
== منابع ==
+
در سال 1991 فاصله بین اجزاء آن برابر 7."51 اندازه گرفته شد، که از زمان مسیه افزایش یافته بود. اطلاعات جمع آوری شده توسط دو ستاره‌شناس، برایان اسکیف (2001) و ریچارد ال. ناجنت (2002) قویاً ثابت می کند که این دوتایی صرفاً یک دوتایی نوری است تا یک سیستم متصل شده فیزیکی.<ref> ویکی پدیای انگلیسی [http://en.wikipedia.org/wiki/Messier_40] </ref>
ویکی پدیا فارسی
+
 
 +
== منبع ==
 +
 
 +
<references />
  
 
[[رده:فهرست اجرام مسیه]]
 
[[رده:فهرست اجرام مسیه]]

نسخهٔ ‏۷ ژوئیهٔ ۲۰۱۳، ساعت ۱۵:۲۳

پرونده:Winnecke 4.jpg
ستاره دوتایی وینکه چهار

وینکه 4 (که با عنوان مسیه 40 یا WNC 4 نیزشناخته می شود) یک ستاره دوتایی در صورت فلکی خرس بزرگ (دبّ اکبر) است. این جرم در سال 1764، زمانی که شارل مسیه در آن ناحیه در حال جستجوی سحابی گزارش شده توسط یوهانس هولیوس بود، کشف شد. فارق از مشاهده هرگونه سحابی، در عوض مسیه این ستاره دوتایی را فهرست‌بندی کرد. این جرم بعدها در 1863 توسط فردریک آگوست تئودور وینکه مجدداً کشف شد. برنهام مسیه 40 را "یکی از معدود خطاهای واقعی در فهرست مسیه" خواند، و از مسیه به دلیل ضمیمه کردن آن انتقاد کرد در حالی که تمام چیزی که او دید یک ستاره دوتایی بود و نه یک سحابی از هر قسمی.

در سال 1991 فاصله بین اجزاء آن برابر 7."51 اندازه گرفته شد، که از زمان مسیه افزایش یافته بود. اطلاعات جمع آوری شده توسط دو ستاره‌شناس، برایان اسکیف (2001) و ریچارد ال. ناجنت (2002) قویاً ثابت می کند که این دوتایی صرفاً یک دوتایی نوری است تا یک سیستم متصل شده فیزیکی.<ref> ویکی پدیای انگلیسی [۱] </ref>

منبع

<references />