M8: تفاوت بین نسخه‌ها

از ویکی نجوم
پرش به: ناوبری، جستجو
سطر ۱: سطر ۱:
{{نیازمند منبع}}{{نوشتار خرد}}
+
[[سحابی نشری]] مرداب (NGC6523) یا M8 یکی از پر نور ترین [[سحابی]] های آسمان است که در [[صورت فلکی قوس]] قرار گرفته است. M8 که در فاصله 5700 سال نوری از ما قرار دارد در مقایسه با پر نور ترین سحابی آسمان یعنی جبار یا [[M42]] چهار برابر دور تر است.
M8 یا سحابی مرداب یکی از اجرام زیبای مسیه است که در کاتالوگ NGC  با شماره ی NGC6523 ثپت شده است. این سحابی در صورت فلکی کمان واقع است.
+
 
 +
مکان سحابی اندکی بالا تر از ستاره دلتا قوس است که در شرایط نسبتا مناسب رصدی با چشم غیر مسلح به شکل لکه ای مات با [[قدر]] مجموع 6 قابل مشاهده است. با استفاده از تلسکوپی کوچک می توان رشته های تاریک غباری را در آن تشخیص داد که آن را شبیه به چند تکه نمایش می دهند و به همین علت آن را سحابی مرداب نامیدند. در قسمت شرقی مرداب [[خوشه باز ستاره ای]] بسیار زیبایی به نام NGC6530 قرار دارد که از قدر 5 می درخشد. جالب است بدانید که این خوشه چند سال زود تر از خود سحابی توسط جان فلامستید در سال 1680 کشف گردید. پس از آن در سال 1747 سحابی مرداب توسط لی جنتیل کشف شد و بعد ها شارل مسیه آن را M8 نامگذاری نمود. روشن ترین بخش سحابی Hourglass nebula نام دارد و به آسانی در ابزار رصدی به شکل ابری محو دیده می شود؛ همچنین ابعاد کل سحابی نیز برابر با 60*35 دقیقه قوسی است. استفاده از فیلتر های مناسب رصدی مانند فیلتر اچ آلفا یا فیلتر آلودگی نوری جلوه تازه ای به رصد سحابی M8 می بخشد. 
 +
 
 
  [[پرونده:LagoonHunterWilson.jpg|thumb|سحابی مرداب]]
 
  [[پرونده:LagoonHunterWilson.jpg|thumb|سحابی مرداب]]
 
==مشخصات==
 
==مشخصات==
سطر ۱۷: سطر ۱۹:
 
File:Diving into the Lagoon Nebula.OGG|
 
File:Diving into the Lagoon Nebula.OGG|
 
</gallery>
 
</gallery>
 +
 +
==منبع==
 +
http://www.haftaseman.ir/
 +
 +
 
[[رده:فهرست اجرام مسیه]]
 
[[رده:فهرست اجرام مسیه]]

نسخهٔ ‏۱ فوریهٔ ۲۰۱۳، ساعت ۰۹:۲۹

سحابی نشری مرداب (NGC6523) یا M8 یکی از پر نور ترین سحابی های آسمان است که در صورت فلکی قوس قرار گرفته است. M8 که در فاصله 5700 سال نوری از ما قرار دارد در مقایسه با پر نور ترین سحابی آسمان یعنی جبار یا M42 چهار برابر دور تر است.

مکان سحابی اندکی بالا تر از ستاره دلتا قوس است که در شرایط نسبتا مناسب رصدی با چشم غیر مسلح به شکل لکه ای مات با قدر مجموع 6 قابل مشاهده است. با استفاده از تلسکوپی کوچک می توان رشته های تاریک غباری را در آن تشخیص داد که آن را شبیه به چند تکه نمایش می دهند و به همین علت آن را سحابی مرداب نامیدند. در قسمت شرقی مرداب خوشه باز ستاره ای بسیار زیبایی به نام NGC6530 قرار دارد که از قدر 5 می درخشد. جالب است بدانید که این خوشه چند سال زود تر از خود سحابی توسط جان فلامستید در سال 1680 کشف گردید. پس از آن در سال 1747 سحابی مرداب توسط لی جنتیل کشف شد و بعد ها شارل مسیه آن را M8 نامگذاری نمود. روشن ترین بخش سحابی Hourglass nebula نام دارد و به آسانی در ابزار رصدی به شکل ابری محو دیده می شود؛ همچنین ابعاد کل سحابی نیز برابر با 60*35 دقیقه قوسی است. استفاده از فیلتر های مناسب رصدی مانند فیلتر اچ آلفا یا فیلتر آلودگی نوری جلوه تازه ای به رصد سحابی M8 می بخشد.

مشخصات

تصاویر

منبع

http://www.haftaseman.ir/