دایرة البروج: تفاوت بین نسخه‌ها

از ویکی نجوم
پرش به: ناوبری، جستجو
جز (جایگزینی متن - 'میشود' به 'می‌شود')
جز (جایگزینی متن - 'میتوان' به 'می‌توان')
سطر ۶: سطر ۶:
 
دایرة البروج با[[ استوای سماوی]] زاویه 23.5 درجه ای می سازد که این [[دایره عظیمه]] در دو نقطه اعتدالین ، استوای سماوی را قطع می کند . علت این که به این دو نقطه اعتدالین گفته می‌شود این است که وقتی [[خورشید]] در این دو نقطه قرار می گیرد در تمام کره [[زمین]] طول شب و روز با هم برابر می شود .  
 
دایرة البروج با[[ استوای سماوی]] زاویه 23.5 درجه ای می سازد که این [[دایره عظیمه]] در دو نقطه اعتدالین ، استوای سماوی را قطع می کند . علت این که به این دو نقطه اعتدالین گفته می‌شود این است که وقتی [[خورشید]] در این دو نقطه قرار می گیرد در تمام کره [[زمین]] طول شب و روز با هم برابر می شود .  
  
بیشترین و کمترین فاصله دایرة البروج از استوا [[پرونده:Geif.latex.gif]] که دایرة البروج تصویر مدار انتقالی زمین به دور خورشید است ، میتوان گفت که در[[ نجوم کروی]] دایرة البروج همان مسیر حرکت ظاهری خورشید در طول یک سال است .بنابر این بیشترین و کمترین [[میل]] خورشید +23.5 و -23.5 درجه می تواند باشد .<ref>کتاب الفبای المپیاد نجوم و اختر فیزیک / محمد پیام بهرام پور/جلد اول / ص 70</ref>
+
بیشترین و کمترین فاصله دایرة البروج از استوا [[پرونده:Geif.latex.gif]] که دایرة البروج تصویر مدار انتقالی زمین به دور خورشید است ، می‌توان گفت که در[[ نجوم کروی]] دایرة البروج همان مسیر حرکت ظاهری خورشید در طول یک سال است .بنابر این بیشترین و کمترین [[میل]] خورشید +23.5 و -23.5 درجه می تواند باشد .<ref>کتاب الفبای المپیاد نجوم و اختر فیزیک / محمد پیام بهرام پور/جلد اول / ص 70</ref>
  
  

نسخهٔ ‏۸ مارس ۲۰۱۳، ساعت ۱۵:۳۳

این نوشتار خرد توسط مؤلف آن تکمیل می‌شود . لطفا شکیبا باشید . 


دایرةالبروج و استوای سماوی

اگر مدار انتقالی زمین به دور خورشید را رویکره آسمان تصور کنیم، دایره ای روی کره آسمان به وجود می آید که به آن دایرة البروج می گوییم .

دایرة البروج بااستوای سماوی زاویه 23.5 درجه ای می سازد که این دایره عظیمه در دو نقطه اعتدالین ، استوای سماوی را قطع می کند . علت این که به این دو نقطه اعتدالین گفته می‌شود این است که وقتی خورشید در این دو نقطه قرار می گیرد در تمام کره زمین طول شب و روز با هم برابر می شود .

بیشترین و کمترین فاصله دایرة البروج از استوا Geif.latex.gif که دایرة البروج تصویر مدار انتقالی زمین به دور خورشید است ، می‌توان گفت که درنجوم کروی دایرة البروج همان مسیر حرکت ظاهری خورشید در طول یک سال است .بنابر این بیشترین و کمترین میل خورشید +23.5 و -23.5 درجه می تواند باشد .<ref>کتاب الفبای المپیاد نجوم و اختر فیزیک / محمد پیام بهرام پور/جلد اول / ص 70</ref>



برج های دوازده گانه

خورشید در طول سال با عبور ظاهری از میان بعضی از صورت های فلکی، برج های (صورت های فلکی) دوازده گانه ای را طی می کند که این برج های دوازده گانه راصورت های فلکی دایرة البروجی نامیده می شوند .

  • برج حمل
  • برج ثور
  • برج جوزا
  • برج سرطان
  • برج اسد
  • برج سنبله
  • برج میزان
  • برج عقرب
  • برج قوس
  • برج جدی
  • برج دلو
  • برج حوت<ref>کتاب اطلس فشرده آسممان/راجر سینات/مترجم:فرهاد ذکاوت</ref>


در تصویر بالا برج فلکی هر ماه را همراه با نام هر ماه مشاهده می کنید . در قدیم گاه به جای واژهٔ صورت فلکی از معادل عربی آن یعنی استفاده می‌شده است.





منبع

<references />