در حال ویرایش دستگاه SI

پرش به: ناوبری، جستجو

هشدار: شما وارد نشده‌اید. نشانی آی‌پی شما برای عموم قابل مشاهده خواهد بود اگر هر تغییری ایجاد کنید. اگر وارد شوید یا یک حساب کاربری بسازید، ویرایش‌هایتان به نام کاربری‌تان نسبت داده خواهد شد، همراه با مزایای دیگر.

این ویرایش را می‌توان خنثی کرد. لطفاً تفاوت زیر را بررسی کنید تا تأیید کنید که این چیزی است که می‌خواهید انجام دهید، سپس تغییرات زیر را ذخیره کنید تا خنثی‌سازی ویرایش را به پایان ببرید.
نسخهٔ فعلی متن شما
سطر ۱: سطر ۱:
 +
 
[[رده:فیزیک]]
 
[[رده:فیزیک]]
یکاهای SI در کنفرانس بین المللی اوزان و مقادیر سال1960 در پاریس تعریف شدند و جایگاه خود را به دست آوردند.جدول شماره (1) یکاهای SI و نمادهای مربوط به آنها را نشان می دهد.SIمبتنی بر دستگاه متریک است که دانشمندان فرانسوی پس از انقلاب 1791 آن را ابداع کردند.نظم و ترتیب این دستگاه آن را برای کارهای علمی مفید می سازد و دانشمندان سراسر جهان از آن استفاده می کنند.دستگاه متریک به دو دستگاه یکاها تقسیم می شود.در یکی از آنها یکای طول متر،یکای [[جرم]] کیلوگرم و یکای [[زمان]] ثانیه است.این دستگاه را متر-کیلوگرم-ثانیه می نامند(mks) و در [[فیزیک]] ترجیح داده می شود.شاخه دیگر دستگاه سانتی متر-گرم-ثانیه(cgs) است، که به علت مقادیر کمترش در شیمی ترجیح داده می شود. یک امتیاز مهم دستگاه متریک بهره گیری آن از نظر اعشاری است که در آن تمام یکاها با ضریب یا تقسیم بر 10 به هم مربوط می شوند.
 
 
[[پرونده:SI.JPG|وسط]]
 
 
== منبع ==
 
== منبع ==
 
*کتاب فیزیک مفهومی جلد اول، مکانیک/نویسنده:پل جی.هیوئیت/ترجمه منیژه رهبر
 
*کتاب فیزیک مفهومی جلد اول، مکانیک/نویسنده:پل جی.هیوئیت/ترجمه منیژه رهبر

لطفاً توجه داشته‌باشید که همهٔ مشارکت‌ها در ویکی نجوم ممکن است توسط دیگر مشارکت‌کنندگان تغییر یابند، ویرایش یا حذف شوند. اگر نمی‌خواهید نوشته‌هایتان بی‌رحمانه ویرایش شوند؛ بنابراین، آنها را اینجا ارائه نکنید.
شما همچنین به ما تعهد می‌کنید که خودتان این را نوشته‌اید یا آن را از یک منبع با مالکیت عمومی یا مشابه آزاد آن برداشته‌اید (ویکی نجوم:حق تکثیر را برای جزئیات بیشتر ببینید). کارهای دارای حق تکثیر را بدون اجازه ارائه نکنید!

برای ویرایش این صفحه، لطفاً به سوال زیر پاسخ دهید (اطلاعات بیشتر):

لغو | راهنمای ویرایش‌کردن (در پنجرهٔ تازه باز می‌شود)