قرمزگرایی: تفاوت بین نسخه‌ها

از ویکی نجوم
پرش به: ناوبری، جستجو
سطر ۱: سطر ۱:
 
{{نیازمند منبع}}  {{نوشتار خرد}}
 
{{نیازمند منبع}}  {{نوشتار خرد}}
  
[[انتقال به سرخ]] یا سرخ گَرایی (به انگلیسی: Redshift)، پدیده‌ای است که در آن نور گسیل شده از یک جرم (امواج مرئی، فرابنفش، اشعه ایکس، اشعه [[گاما]] و...) به سمت [[طول موج]] قرمز در انتهای طیف می‌رود.
+
[[انتقال به سرخ]] یا سرخ گَرایی (به انگلیسی: Redshift)، پدیده‌ای است که در آن نور گسیل شده از یک جرم ([[امواج مرئی]]، [[فرابنفش]]، [[اشعه ایکس]]، [[اشعه گاما]] و...) به سمت [[طول موج]] قرمز در انتهای طیف می‌رود.
  
یعنی نوری که توسط طیف‌سنج ثبت می‌شود طول موجی بلندتر و [[بسامد]]ی کمتر از نور گسیل‌شده از منبع دارد. به طور مثال این پدیده هنگامی رخ می‌دهد که منبع تولید [[نور]] در حال دور شدن از بیننده باشد. مانند [[اثر دوپلر]] که در [[بسامد]] امواج صوتی تغییر ایجاد می‌کند.
+
یعنی [[نور]]ی که توسط [[طیف‌سنج]] ثبت می‌شود [[طول موج]]ی بلندتر و [[بسامد]]ی کمتر از [[نور]] گسیل‌شده از منبع دارد. به طور مثال این پدیده هنگامی رخ می‌دهد که منبع تولید [[نور]] در حال دور شدن از بیننده باشد. مانند [[اثر دوپلر]] که در [[بسامد]] امواج صوتی تغییر ایجاد می‌کند.
  
 
[[رده:کیهان‌شناسی]]
 
[[رده:کیهان‌شناسی]]
 
[[رده:فیزیک]]
 
[[رده:فیزیک]]

نسخهٔ ‏۲۴ ژوئن ۲۰۱۲، ساعت ۰۸:۳۵

این نوشتار نیازمند منبع است . با ویرایش آن و اضافه کردن منابع معتبر ما را در پیشبرد اهداف ویکی نجوم یاری نمایید .
این یک نوشتار خرد است . با ویرایش آن ما را در پیشبرد اهداف ویکی نجوم یاری نمایید .


انتقال به سرخ یا سرخ گَرایی (به انگلیسی: Redshift)، پدیده‌ای است که در آن نور گسیل شده از یک جرم (امواج مرئی، فرابنفش، اشعه ایکس، اشعه گاما و...) به سمت طول موج قرمز در انتهای طیف می‌رود.

یعنی نوری که توسط طیف‌سنج ثبت می‌شود طول موجی بلندتر و بسامدی کمتر از نور گسیل‌شده از منبع دارد. به طور مثال این پدیده هنگامی رخ می‌دهد که منبع تولید نور در حال دور شدن از بیننده باشد. مانند اثر دوپلر که در بسامد امواج صوتی تغییر ایجاد می‌کند.